Saker jag lärt mig av att resa med spädbarn

image

Vi befinner oss för tillfället i Thailand på en resa vi bokade i samband med att vi blev föräldrar. Ända sedan vi bokade resan började jag oroa mig över hur det här skulle gå. Här är ett urval av tankar som snurrade i mitt huvud fram till avresa:

– Tänk om Bae får jätteont i öronen när vi flyger på grund av lock och skriker non stop hela vägen.

– Tänk om amningen börjar krångla.

– Tänk om Bae får solsting.

– Tänk om vårt bagage försvinner.

– Tänk om vagnen går sönder på vägen.

– Tänk om Bae blir sjuk.

Osv. Osv.

Som med allt man gör första gången har jag lärt mig saker. Till exempel var det helt onödigt att ta med ett babyskydd hit eftersom få taxibilar har bälten som är kompatibla med babyskyddet. Jag upplever att det bästa har varit att ha Bae i bärsele på min kropp.

Jag har också lärt mig att Airshells är det bästa som hänt småbarnsfamiljer som diggar vagn. (Det här är inte ett sponsrat inlägg.) Airshell är en specialväska du hyr och plockar upp på flygplatsen i vilken du skyddar din vagn och får plats med babyskydd, blöjor och allt barnrelaterat du kan tänkas vilja ha med utan att ta upp plats i dina ordinarie väskor. Du betalar inget extra för att checka in den som specialbagage och den är relativt enkel att vika ihop. OBS! Ej ideal att ha med om du planerar backpacking med barn, men det är inte vagn heller.

För övrigt så känns resan hittills som ett enda långt varför-oroade-jag-mig-så-mycket? Inget av det jag oroade mig för har hänt. Här är ett urval av lättnader:

– Så länge vi följer Baes flow går allt bra.

– Vi packade alldeles för mycket.

– All hail skugga.

– Tycka vad man vill om amning och dess för/nackdelar, men det är så nice i värmen eftersom det tar bort två stora orosmoment: uttorkning och konstiga saker i maten.

– Mildison gör mirakel för ung hud som utsatts för sol/bad/sand.

Alltså, gör en resa med spädis om ni kan. Vi väntade tills efter femmånadersvaccinet så Bae skulle ha ett så optimalt skydd som möjligt. Innan fem månader kändes det som att Bae var lite för liten för att vi skulle göra annat än ligga på rummet. Men alla som skriver i Familjelivs forum att det är helt whack att resa till Thailand med litet barn: lägg av, det är fett nice!