quetzala

IPL-kur (lova att inte skratta åt bilden…)

Jo! På grund av fula gamla acneärr (som blivit avsevärt bättre med Retin-A) och lite linjer så kör jag nu en kur med IPL, som är en ljusbehandling. Har gjort IPL för några år sedan, och det håller i ungefär 5 år så kände att det var dags igen.

Har gjort två behandlingar hittills och märker redan enorm skillnad. Mer glow, stramare konturer i fejan, ärr har jämnats ut, fina linjer helt försvunnit, pigmentfläckar trillat bort och mycket lugnare och slätare hud. Inga finnar eller fula plitor. Själva behandlingen går sjukt fort, på en kvart är man klar med hela ansiktet i princip.

Först får man en iskall gele i ansiktet och såna här coola glasögon som skyddar mot ljusstrålarna, och sedan kör behandlaren loss med ljusbehandlingen.

ipl

Det gör inte ont men är inte direkt en spa-behandling heller. På ena sidan av ansiktet där jag har mer ”inflammerad” hud så kändes det lite mer (ungefär som att få en snärt i en halv sekund), och på resten av ansiktet ingenting.

Jag går till Anna WelanderPerfect Clinic (längst ner på Corinne & Friends i Sturegallerian) och om man uppger mitt namn så får ni 20% rabatt januari ut, så då kostar det 4 800 för tre behandlingar istället för 6 000 kronor.