quetzala

Läppstiftet som klarar ALLT (och annat smink som du måste ha i sommar)

Kom hem från NYC i fredags och nu börjar allt bli som vanligt igen! Jo det var ju toppen!
Gå över massa broar, rota i tusen olika vintagebutiker (den här MÅSTE man gå till bara), åka till malls i Jersey, äta burgare varje dag, gå 3 mil, bli redlös och skrikåka taxi med Glasman och Jessica, bli nekade på River Café i Brooklyn och gud vet vad mer som hanns med på 10 dagar.

Shoppade mängder sneakers, kläder (smart att jag bara köpt höstkläder och helt glömt att det är sommar i sverige) och SMINK.

Iaf: här är några av de nya favoriterna jag kör just nu i sommar och förmodligen för all framtid!

Tarte Maracuja Creaseless Concealer
Tarte finns inte i Sverige vad jag vet men hade hört så mycket bra om den här concealern så jag slog till när jag flåsade inne på Sephora ett par timmar. Den är väldigt tjock, och sjukt dryg. Den täcker som tusan och det viktiga är applicera den rätt – med fingrarna går det inte! Jag kör den med en sån minimal BeautyBlender och det blir så bra! Den är vattenfast och återfuktande samt lägger sig inte i några satans linjer!

tarte_concealer

Sampar The Impossible C-Rum
Franska toppenmärket Sampar fortsätter att leverera. Min hud ÄLSKAR C-vitamin, men sen Body Shop slutade med sitt fantastiska C-vitamin serum så har jag inte riktigt vetat vad jag ska ta mig till… I alla fall, har bara haft det här i några dagar men är redan helt nykär. Jag får sån sjuk glow, känns utslätande och fula pigmentfläckar typ trillar av. Serumet ska tydligen öka kollagenet med 58% på fem dagar men med mitt leverne tar det väl två år. Är iallafall sjukt kär i det här! Sampars fuktmask So much to Dew är också kanon för den som vill ha REJÄLT med fukt.

Sampar_The_Impossible_C_Rum

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder
Eftersom jag alltid har ungefär 25 olika serum och krämer i ansiktet så ser jag ibland ut som en blank vattenpöl i fejjan. Har kört Shiseidos Blotting-papers och gud vet vad. Även testat i princip alla puder som finns, värst var nog Kanebos för det såg bara ut som man pundat a la Al Pacino i Scarface. Somnat i en hög med snö..:(
Nåväl det här mattar ner och fixerar sminket svinbra. Det klarar en hel festkväll och det är mer än det mesta – inklusive en själv – klarar!

laura_mercier_loose_powder

BeautyBlender
Okej, jag är så sen på bollen. Och helt torsk. 200 spänn för en liten svamp låter ju helt orimligt men jag fattar inte hur jag sminkade mig innan jag köpte de här? Har både den stora som jag blöter och sen kör BB Cream och foundation med (brukar mixa så blir det perfekt) och den lilla som är perfekt för concealer och contouring.

beautyblender_the_original

Anastasia Liquid Lipstick
Det är ju inte så att jag brukar experimentera med olika sminklooker. Varje helg blir det sotiga ögon och ljusa läppar. Ljusa läppstift är knepigt. Antingen kan man se död ut, eller så ser tänderna ut som snusprillor, eller så är det för brunt eller för orange, eller så blir det torrt och fult, eller så försvinner färgen innan en kille hinner säga ”ner på knä”.
I alla fall. Köpte det här från Anastasia i färgen Milk Shake (den beskrivs som ”milk med en hint av peach”) och det är det första ljusa läppstift jag använt genom åren som 1, sitter som berget (grundar med läpppenna dock) 2, torkar och blir helt matt, 3, inte gör läpparna helt ökentorra. 4. ÄR HELT TOPPEN PÅ ALLA SÄTT.

anastasia_liquid_lipstick_milkshake

Så här ser det ut på om ni vill se:

IMG_4268