quetzala

Skönhetsfavoriter i december

Tänkte att det är lika bra att riva igång med ett litet beautyinlägg om de grejer jag använder allra mest nu. Det är liksom vinter, frisören tvingade i princip mig att klippa av allt håret så känner mig som en fånge, är snustorr i huvvet och grå under ögonen beeeh.

Men de här produkterna håller mig någotsånär fräsch och trevlig just nu.

Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Peel Pads
Det borde vara en mänsklig rättighet att ha dom här hemma om man är över 25 och har problem med linjer, gamla ärr, eller bara vill ha MÄNGDER lyster. Det kommer 60 pads dränkta i AHA-syra, men man klippa dom i tu om man vill – det räcker med en halv för hela ansiktet och händerna. Har använt dom i två månader och redan märkt enorm skillnad. Rengör ansiktet och sedan drar jag den här över, låter sitta i en kvart ungefär (man ska börja mycket kortare tid. Är man känslig så räcker det med några minuter), sköljer bort och smörjer in med serum (jag kör Estee Lauder Advanced night repair) och fuktkräm (använder Sisley The Restorative Facial Cream som nattkräm). De säljs på NK, här kan du läsa mer om dom om du vill. 

ptr

Retin-A
Man kan ha hur mycket dyra och lyxiga krämer som helst men Retin-A är det som verkligen förändrar huden på riktigt. Har använt det i över två år nu, och det räcker med 1-2 gånger i veckan för att det ska funka tycker jag. Min rutin är: först rent sheasmör på ren och torr hy. Väntar 10 minuter. Sedan Retin-A (har den starkaste nu), väntar 30 minuter, sedan lite mer sheasmör. På så sätt blir jag inte så galet torr av Retin-A.

ByTerry Baume de Rose
Har alltid megatorra läppar och nagelband, och den här räddar allt. Minus är väl att den är rätt dyr och kommer i burk (känns lite kefft på nåt sätt?). Min kille hatar lukten på den här (den luktar vanlig ros) tyvärr så pussar är bara att glömma. Men den gör sitt jobb!

byterry

Christian Breton Liftox Eye Serum
Har inte jätteproblem med påsar och sådant (tror jag själv iaf haha) men kan bli rätt torr och tråkig under ögonen. Kör den här morgon och kväll (om jag inte är ute och slirar) och det känns så smart med en sån liten kall metallkula på flaskan?

christianbreton

Byredo La Tulipe Lait Pour Le Corps Body Lotion
Fick den här i födelsedagspresent och använder den dagligen nu. Luktar magiskt och är en lätt och smidig lotion. På kvällarna kör jag Lushs Dream Cream som är lite fetare.

byredo

Jo Malone Nectarine Blossom & Honey Cologne
Har använt den här i flera år, och slog till på den stora flaskan i Los Angeles nyss. Finns tyvärr inte i Sverige men typ överallt annars i världen. Luktar helt magiskt om man gillar frääääsha och lätta dofter. Det är inte direkt musk…

jomalone

Lush Mask Of Magnaminty
Man ser ut som Hulken i den här pga den är knallgrön…MEN om man bortser från det så är den här masken helt grym om man har nån äcklig blemma eller någon finne som måste försvinna FORT.

lush