never forget

H&M’s största helg har dragit igång lmao. Preppat för festivalmodet i ett halvår? Coachella 2017. Vill därför passa på att minnas en av Kanyes bästa live performances på Coachella 2011!!!! Då det fortfarande var revolutionerande att en man bar en blus från Céline avsedd för kvinnor. Ska nog söka efter den? Har bestämt att den är cool igen.

Tidlös kärlek

 

Bild via @jacobandco.

Vi borde kanske prata om Kanyes smycken. För de som inte visste har han tillsammans med Jacob the Jeweler’s Jacob Arabo gjort en kollektion för Yeezy som jag fick titta på men absolut inte röra?? i showroomet i Paris i mars. Med tanke på att Kim burit halsbanden i ett halvår (och sedan fick dem bestulna) och att gemene man scannar hennes looks varje dag var inte själva synen så spännande. Kanye har sagt att han ville göra smycken som representerar ”timeless love” och det kanske förklarar varför vissa pieces kostar över 100k. Kärlek är ju dyrt riiiiiighhht.

Who’s coppin???

 

Happy Pet Day

The Life of Pablo #rapperswithpuppies

Ett inlägg delat av [email protected] (@rapperswithpuppies)

Crazy Genius

Världens mest polariserande människa blir objektet i en fallstudie om psykisk ohälsa. Och genier!! Professorn Dr. Jeffrey McCune som redan håller i världens första kurs om Kanye Politics of Kanye West: Black Genius and Sonic Aesthetics på Washington University ska nu hålla i studien Name One Genius That Ain’t Crazy: Kanye West and the Politics of Self-Diagnosis.

Professorns tes är att Kanye både är galen och ett geni på samma gång (verkligen chockerande) och att det är hans ”agerande utanför boxen” som gör att människor stämplar honom som galen och vill behålla honom i det facket. Skönt att någon äntligen väljer att prata om det här. Så klart kommer hans lecture inte endast handla om Kanye men han blir objektet för en väldigt viktig fråga i en tid där vi tydligen gör plats för BASIC människor. Är trött.

För think about it, de flesta människor som är erkända på ett eller annat sätt och vars yrken är att ”inspirera” och ”influera” andra människor är……basics. Ta fram första bästa influencer i Swe och hen(hon) är säkerkligen blond, bär virkade toppar och serverar sin frukost (chiapudding eller acaibowl) på en marmorskiva.

Så fort vi tar plats eller agerar utanför boxen är vi galna, radikala, hänsynslösa, har hybris. Och är vi blattar intensifieras det så klart. Ni vill att vi ska hata oss själva??

Ska vi skicka hela svenska folket till Dr. Jeffrey McCunes lecture?

Kanye West har förstört konserter för mig

Bild via Alexander Urombi.

Det finns klichéer om stunder i livet som får en att tappa andan. Typ som när du blir riktigt kär eller får en religiös upplevelse. Saint Pablo Tour var en sådan stund för mig. I två timmar. Jag hamnade i chocktillstånd och förstod inte storheten av vad jag upplevt förrän typ ett halvår senare.

Jag har sett Kanye West live fem gånger (Watch the throne, Wow 2011, Bråvalla 2015, Fondation Louis Vuitton 2015, Saint Pablo Tour 2016) och alla shower har så klart vart magiska för well det är en speciell känsla att se sin idol på en scen. Men Saint Pablo Tour i Madison Square Garden har jag fortfarande inte kommit över. Dels för att den måste upplevas två gånger och dels för att det känns som att den förändrade mitt liv? Kanske en överdrift men jag önskar att alla människor fick uppleva den showen.

Kanye flyter runt på plattan över publiken som står upp under hela konserten. På grund av alla ljus och lampor syntes inget annat än hans siluett mot en röd-orange dimma under större delen av konserten vilket gav en känsla av att han var odödlig, omänsklig? Något utöver det vanliga. Han stod i bakgrunden av musiken men kändes ändå större än oss andra?? Plattan som rörde sig över publiken hade lampor under sig som såg ut att förtrolla publiken som började dansa när plattans ljus nådde dem, vilket gjorde att de som hade ståplatser för första gången blev en del av en showen utan att veta om det. Som tusentals dansande statister. När Kanye skulle gå på och av plattan gav den ifrån sig ljud som kan liknas vid ljudet som ett rymdskepp gör ifrån sig när det ska lyfta på film. Eller Chanels AW17 visning lol.

Det var bra från första sekund till sista sekund. Det fanns inte utrymme för en endaste suck eller ett sms. Jag och Alex lämnade våra platser och gick till Kims läktare för att det så klart var bäst view därifrån, och väntade på att vakten skulle kolla bort innan vi sprang in och tog våra nya platser. Samtidigt som jag ville stå kvar på läktaren med en perfekt överblick över hela produktionen ville jag även hoppa ned bland ståplatserna och människorna som bara dansade och hade livets fest (utan att ens se Kanye pga han var ovanför dem). Det gick inte en enda sekund utan att jag tänkte ”tänk att jag får uppleva det här!!!!!!!”.

Bild via Twitter/Raven Varone.

Kanye utmanar always sättet vi förmedlar och tar in kultur på. Det här var bara en av dem. Hur ska jag någonsin kunna uppskatta en konsert igen??!

Och inte för att jämföra. Men. Jag undrar hur de som var imponerade av Drakes konsert i Stockholm, skulle reagera om de gick på Pablo Tour?? Give thanks till Kanye för att andra rappers har börjat bry sig om sina produktioner. Och hoppas att pablo tar tillbaka turnén!!

min idol gör historia igen

THE LIFE OF PABLO ÄR NU DET FÖRSTA STREAMING-ONLY ALBUMET NÅGONSIN SOM SÅLT PLATINUM!!! TLOP HAR STREAMATS 3 BILLIONER GÅNGER!! DET ÄR KANYES ÅTTONDE PLATINA-ALBUM I RAD. VILLE BARA SÄGA DET.

Dagens ”who’s coppin?”

Den blå påsen ”Frakta” från Ikea som alla människor oavsett klasstillhörighet någon gång har ägt (lr åtminstone burit) vid något tillfälle, har för första gången i historien fått en ny design. Av Ye? Nej. Men hypebeasts kommer bli glada ändå. Idag är jag en av dem. Den nya designen görs av super-curerade Colette och kommer (big shocker) vara vit med blå polkadots på.

Colette i Paris är för alla coola i ”modebranschen” ungefär som vad Taverna Brillo är för social climbers i Stockholm. Vad detta betyder för Ikea vet jag inte? De försöker hålla sig ”jordnära” i sina samarbeten men väljer ändå att jobba med med en av världens mest populära concept stores för allt annat än fattiga personer. Påsarna släpps anyway för early birds på Colette i Paris redan i maj, alla andra från vänta till 2018.

Jag har så klart bara en fråga: Where are u Yeezy?

 

Reality

Ok I guess att vi måste prata om att baby North och Saint West förmodligen kommer få ett till alldeles perfekt syskon. All good things comes in 3, eller? I en teaser av nästa avsnitt av KUWTK opererar Kim sin livmoder för att förbereda sin kropp för en tredje graviditet.

Namnförslag någon?

Bortsett ifrån de glada nyheterna är säsong 13 av Keeping up with the Kardashians den mest känslosamma hittills. Psykisk ohälsa är real och äntligen pratar några av världens mest inflytelserika människor om det. I avsnitt tre får en dessutom höra när Kim drabbas av panikattack och flashbacks från rånet och Khloe tvingas be teamet sluta filma. Förmodligen seriens mest äkta och privata ögonblick någonsin.

Att se Kim läsa nyheter och spekulationer om att det som hände henne var fake och för PR är hjärtkärande. Psykisk ohälsa är på riktigt oavsett vem som drabbas och av vilken anledning.

Självhjälp

För några dagar sedan var Kanye tillsammans med Kim och hennes systrar på självhjälparen och livscoachen Tony Williams 12 timmar långa seminarium ”Turning Fear Into Power”, och Kanye var som vanligt väldigt real: