Att beundra Kanye West

Att vara ett fan av Kanye kan likställas med att vara en försvarsadvokat med the common swede som målsägande. På middagar, fester, jobbluncher och alla typer av sociala tillställningar i snart 10 års tid har jag försvarat Kanye, och därmed mig själv som beundrar honom. Genom alla extrema kontroverser har jag stått vid det här missförstådda geniets sida. Men varför?

Förutom att My Beautiful Dark Twisted Fantasy är världens bästa album, och att allt han gör pushar culture framåt, att han har ett exemplariskt öga för intressant mode, konst, kultur och nya uttrycksformer, älskar jag honom för det hela hans personlighet står för; self-love.

Hans självförtroende eller ”storhetsvansinne” som haters kallar det för är revolutionerande. Som förtryckt har han tagit sig fram och bränt broar i (vita) rum där personer som honom aldrig tillåtits tidigare – och han pratar om det.

Min beundran har aldrig legat i att rabbla många fakta, födelsedatum och favoritfärger. Utan simply i att alla mina möten med motstånd i livet och varje gång någon inte trott på mig, har jag tänkt på hur Kanye tror på sig själv.

Som kvinna förväntas jag jämt beklaga mig över mig själv. Över mitt utseende, min känsliga sida och potentiella framgång. Men sanningen är att jag är snygg, vacker, sexig, smart och söt. Jag har en fantastisk kontakt med mina känslor och en dag kommer jag att knulla dig på din framgång.

Om inte så trodde jag i alla fall på mig själv.

Se det här som din nya fria plats att diskutera känslor, Kanye och kultur på.