Crazy Genius

Världens mest polariserande människa blir objektet i en fallstudie om psykisk ohälsa. Och genier!! Professorn Dr. Jeffrey McCune som redan håller i världens första kurs om Kanye Politics of Kanye West: Black Genius and Sonic Aesthetics på Washington University ska nu hålla i studien Name One Genius That Ain’t Crazy: Kanye West and the Politics of Self-Diagnosis.

Professorns tes är att Kanye både är galen och ett geni på samma gång (verkligen chockerande) och att det är hans ”agerande utanför boxen” som gör att människor stämplar honom som galen och vill behålla honom i det facket. Skönt att någon äntligen väljer att prata om det här. Så klart kommer hans lecture inte endast handla om Kanye men han blir objektet för en väldigt viktig fråga i en tid där vi tydligen gör plats för BASIC människor. Är trött.

För think about it, de flesta människor som är erkända på ett eller annat sätt och vars yrken är att ”inspirera” och ”influera” andra människor är……basics. Ta fram första bästa influencer i Swe och hen(hon) är säkerkligen blond, bär virkade toppar och serverar sin frukost (chiapudding eller acaibowl) på en marmorskiva.

Så fort vi tar plats eller agerar utanför boxen är vi galna, radikala, hänsynslösa, har hybris. Och är vi blattar intensifieras det så klart. Ni vill att vi ska hata oss själva??

Ska vi skicka hela svenska folket till Dr. Jeffrey McCunes lecture?