Kanye West har förstört konserter för mig

Bild via Alexander Urombi.

Det finns klichéer om stunder i livet som får en att tappa andan. Typ som när du blir riktigt kär eller får en religiös upplevelse. Saint Pablo Tour var en sådan stund för mig. I två timmar. Jag hamnade i chocktillstånd och förstod inte storheten av vad jag upplevt förrän typ ett halvår senare.

Jag har sett Kanye West live fem gånger (Watch the throne, Wow 2011, Bråvalla 2015, Fondation Louis Vuitton 2015, Saint Pablo Tour 2016) och alla shower har så klart vart magiska för well det är en speciell känsla att se sin idol på en scen. Men Saint Pablo Tour i Madison Square Garden har jag fortfarande inte kommit över. Dels för att den måste upplevas två gånger och dels för att det känns som att den förändrade mitt liv? Kanske en överdrift men jag önskar att alla människor fick uppleva den showen.

Kanye flyter runt på plattan över publiken som står upp under hela konserten. På grund av alla ljus och lampor syntes inget annat än hans siluett mot en röd-orange dimma under större delen av konserten vilket gav en känsla av att han var odödlig, omänsklig? Något utöver det vanliga. Han stod i bakgrunden av musiken men kändes ändå större än oss andra?? Plattan som rörde sig över publiken hade lampor under sig som såg ut att förtrolla publiken som började dansa när plattans ljus nådde dem, vilket gjorde att de som hade ståplatser för första gången blev en del av en showen utan att veta om det. Som tusentals dansande statister. När Kanye skulle gå på och av plattan gav den ifrån sig ljud som kan liknas vid ljudet som ett rymdskepp gör ifrån sig när det ska lyfta på film. Eller Chanels AW17 visning lol.

Det var bra från första sekund till sista sekund. Det fanns inte utrymme för en endaste suck eller ett sms. Jag och Alex lämnade våra platser och gick till Kims läktare för att det så klart var bäst view därifrån, och väntade på att vakten skulle kolla bort innan vi sprang in och tog våra nya platser. Samtidigt som jag ville stå kvar på läktaren med en perfekt överblick över hela produktionen ville jag även hoppa ned bland ståplatserna och människorna som bara dansade och hade livets fest (utan att ens se Kanye pga han var ovanför dem). Det gick inte en enda sekund utan att jag tänkte ”tänk att jag får uppleva det här!!!!!!!”.

Bild via Twitter/Raven Varone.

Kanye utmanar always sättet vi förmedlar och tar in kultur på. Det här var bara en av dem. Hur ska jag någonsin kunna uppskatta en konsert igen??!

Och inte för att jämföra. Men. Jag undrar hur de som var imponerade av Drakes konsert i Stockholm, skulle reagera om de gick på Pablo Tour?? Give thanks till Kanye för att andra rappers har börjat bry sig om sina produktioner. Och hoppas att pablo tar tillbaka turnén!!