TOMMIE X

AXELS OCH DUDDES DAG PÅ MUSÉET!

Hur trevligt inslag i min Berlintillvaro att en av mina absolut närmaste kom på besök, nämligen Axel!!! Här visar han stolt upp en bagel som vi åt i vårsolen.

 

Vi skulle nämligen bege oss till en del av Berlin jag aldrig sett trots att jag haft lght där i fem år, Museum Insel! Det betyder muséeön och där låg det asmkt fina gamla hus och olika museum. Här har Axel mkt skickligt fångat både det gamla (nåt coolt hus med GARGOYLES på, arkitektur goals?? Vill bo i ett spökslott med gargoyles på) och det nya (det coola funky TV-tornet) i samma bild! Och på bilden ser vi även mig, Dudrik Duddberg.

 

Muséet vi skulle besöka va ett helt specialmuseum om den underbara DDR-eran!!! Klicka HÄR för info om detta museum!!! Här är en cool avlyssningstelefon som de mkt viktiga och spännande Stasi använde sig av!

 

OK kanske kontroversiellt att jag är genuint nyfiken på huruvida politiken under denna eran verkligen ”va så fel”, här är liksom nån sorts cell i arbetsläger man kunde hamna i, men va fan, på många sätt är ju vårt politiska system kapitalismen helt jävla vidrigt också!! Typ alla ska bara tjäna massa pengar och det finns ingen övre gräns för ”framgång” dvs ekonomisk rikedom, och alla som är rika är bara det för det finns de som är fattiga, osv osv?? Kefft. Men ah jag kanske bara tror att gräset är grönare på andra sidan blabla

 

OK sååå deppigt dock att detta var deras enda smink- och skönhetsprodukter :(

 

Inte så kul att packa upp detta på bordet under förfesten och försöka göra sig fin medan man dricker ett glas Rotkäppchen :(

 

I muséet fanns en hel lägenhet uppbyggd, en typisk arbetarbostad. Kanske skulle den föreställa vara belägen i förorten Marzahn i östra Berlin? De byggde massa stora höghus i betong, så kallade Plattenbau, lite som våra miljonprogrammet-bostäder. Här ser vi Axel i lägenhetens mysiga vardagsrum :)

 

I fönstret fanns en simulerad utsikt över det vackra Östberlin <3

 

Här är Dudde framför ytterligare nåt coolt gammalt hus.

 

Ah just ja!! Sen en annan dag besökte vi även bögarnas egna museum Schwules, där såg jag denna mysiga tavla. Älskar såna här illustrationer med massor av smådetaljer att kolla på. De har just nu en utställning om Rock Hudson som var megabra, så är man i Berlin rekommenderar jag ett besök där!