TOMMIE X

DUDDES EGNA SPECIELLA MANGOLASSI OCH INNEFRUKTEN POMOLO

Har jag drömt detta, eller har någon rakt ut önskat att jag ska blogga mer om mina berömda recept på god mat? Utifall att det är verklighet, så kommer nu här två underbart goda recept:

DUDDES EGNA SPECIELLA MANGOLASSI
Ingredienser 2 portioner:
2 mango
1 dl grädde (eller 2?)
Nougatsås

Skala och hacka ner mango i en skål, häll på grädde sen mixa med mixerstav tills det är slätt. Häll upp i två olika glas sen spruta lite nougatsås på; KLART!!!! Drick med sugrör :)

 

POMOLO
Ingredienser 2 portioner:
1 pomolo

Pomolo är en citrusfrukt det har talats en del om i modekretsar på sistone. T.ex var jag tillsammans med Emma Veronica på Hemköp i Skanstull och köpte just min pomolo, och väl där träffade vi bl.a fotomodellen Adina Fohlin som lovordade den ljusgula frukten och själv köpte en. Den är bitter i smaken, men inte lika äcklig som t.ex grapefrukt. Och den har en trevlig färg! Den har jättemkt sånt där ”äckligt vitt” som man hatar i andra citrusfrukter, men pomolons äckliga vita är megalätt att pilla bort så fruktköttet ser helt filéeat ut, asnice! Inte så juicy heller så den går lätt att äta utan en massa kladd. 10 poäng till denna trendiga frukt, MVH Dudde