TOMMIE X

GÄSTBLOGG: FINANSMAMMA

IMG_4567-2_Fotor

Ni kanske undrar vad som hände med det vithåriga yrvädret och amatörhäxan Helena ”Finansmamma” Cantarell-Westlife? Det är en fråga vi får svar på i följande inlägg, som är det första i ett världsomspännande korrespondenssamarbete i gästbloggsformat!

”Hello from Finansmamma!
Precis som aktier växer så 〜~växer jag som människa〜~, dvs är en “international exchange student” i kapitalismens drömland USA. Så jag har flyttat till Michigan, ni vet, staten som ser ut som en vante. Det här är ranch dressingen och bilens stat, så bra, man slipper obehaglig kollektivtrafik, har privata chaufförer som tar mig överallt.

Michigan Vante

Jag går på ett riktigt anrikt college, University of Michigan, här är alla är vita och rika. Befinner mig bland eliten faktiskt, är klasskompis med bland annat Lourdes Leon, Madonnas dotter. Tyvärr är övriga studenter inte så vackra eftersom modet här är att se ut som en blågul gnome i mjukiskläder. Det är också trendigt att fortfarande vara i puberteten, bära ryggsäck och att totalt ignorera hudvård. Du bör eftersträva att vara en ambitiös blågul tomte i flipflops för att smälta in här.

Universitetet ligger i staden Ann Arbor, vilket låter precis som en gammal tant och är också precis som en. En sån gullig, otrendig tant som bjuder på kringlor i ett blommigt förkläde. Fast sådär lurigt; *Välkommen hit! en oas av trevligheter* sen tar man en tugga så smakar kringlan torrt och man måste spotta ut den i en servett. Här är några exempel på hobbys man kan ha här när man lever college life: vara med i fraternities, sororities, Quidditch-laget eller sjunga Glee Club. Men framförallt kan man intressera sig för olika sorters sportboll. När det är sportboll match brukar mina grannar gå upp vid sjutiden och skrika dåtidens hits (tex. den jobbiga med panic at the disco) på sin veranda, det kallas för pre game. Vissa gör det med tillbehöret bil istället, då kallas det tail gate. Här är en bild när jag försöker infiltrera ett riktigt college party, tyvärr utan framgång. Tema var Drake, typiskt:

Michigan College Life

Brukar dock tacka nej till allt som har med collegeliv att göra och flyr istället småstadens petitesser till den forna metropolen Detroit. Där är investerings-möjligheterna oändliga, eftersom de inte var så bra på finanser så hela staden gick i konkurs 2013, (varsågod för historielektion). Sorgligt men sant, vartannat hus är nedbrunnet i sann försäkringsbedrägeri-anda. Så nu har vi alla Finansmamma att tacka för att gentrifieringsprocessen gror och frodas i Motor City. Nedan kan ni se Detroits vackra skyline med den misslyckade kapitalismens högborg i centrum: Renaissance Center och ett stort grått orosmoln över sig:

Michigan Detroit

Ni där hemma som saknar mig, frukta ej! Jag gör comeback på svensk mark och i svenska styrelser den 10 juni, så är bestämt. Tills dess: På återseende! //F-M”

Tack för den underbara rapporten, Helena! Glöm inte att följa Finansmammas äventyr på Instagram: @helenacw

English: Finance Mom is guestblogging about her adventures in the US state that on the map looks like a mitten: Michigan. She is infiltrating a college where the local culture is undesirable and dull, which forces her to travel to Detroit.  With the help of techno and counterculture she is participating in the gentrification of the financially doomed city! She also announces her comeback on Swedish soil, which will take place in the beginning of June. Do not hesitate to follow her adventures on Instagram: @helenacw