TOMMIE X

IKVÄLL SPELAR REBECCA & FIONA PÅ TRÄSTOCKSFESTIVALEN I SKELLEFTEÅ

Ok all info ni behöver var i rubriken, festivalen är gratis, kom! :)

Vi har åkt turnébuss i tre eller fyra dagar nu, eller en vecka och jag har börjat vänja mig livet på vägarna. Jag pendlar mellan att vara stylist och roddare, det är en bra grupp människor som råkat samlats på denna buss och vi knyter band som påminner om en familj så som jag föreställer mig en lyckad familjevibe :) När jag ligger i den lilla kojan man sover i och det skumpar och man är sömnlös så känner jag en sån extrem närvaro av historian om mitt absoluta svenska favoritband, Noice. Om hur turnébussen hämtade fjortonåriga Hasse utanför skolan om fredagarna och om hur det söps och knarkades bland de äldre roddarna, ett beteende som snart skulle färga av sig på ynglingarna från Gustavsberg. Och hur det gick sen för dem vet vi ju, ett tips bara, smärtan i Hasses röst på en av hans solosinglar, ”Gryning Över Stan” går inte att ta miste på, men det är inte en 20-årings ångestvrål, det är typ en 50-årig man som förlorat allt. En av mina topp tio absolut mest underbaraste låtar jag vet. Hasse får mig att tänka på Dorian Gray, typ en gammal själ i en skitvacker ung mans kropp. Är kär i båda två, är även kär i nån sjuk vampyr man bara ser på natten och som verkar leva i periferin av allt och dessutom ser ut som en Lana Del Rey-låt, men ah det är på låtsas för jag inte orkar med det riktiga. Plus vem har tid när man är på turné, am I right!!! Bäst att måtta med kroppen i kojan dock för att kolla om det skulle få plats en kropp till där.
Inatt när bussen färdades med färja från Åland till Stockholm så blev Finansmamma och jag fulla och hade open air på däck. Himlen va helt sjuk, jag blir nästan aldrig tagen av naturens annars, men detta var en metallic blue midnightfärgad himmel med ett rosa glödande ärr längs horisonten och det kolsvarta blanka havet. Ställde mig där och gjorde skitmånga snapchats för det såg ut som en cool greenscreen dataanimation eller nåt, även megabra selfieljus från båtdäckers lysrör.

Wow recension av att blogga från turnébuss: Ändå jävligt matigt inlägg?? Vi hörs snart, kram Dudde

IMG_7325

Obs skiten va vackrare live OK?