TOMMIE X

KORV ME BRÖ!!!

Ok på listan över önskeinlägg som röstades fram på min Twitter fanns även ”rececpt på korv me brö” så detta grillade Helena och jag för några veckor sedan för att jag skulle kunna dela med mig av det här! Sen kom livet och stormade fram som så ofta, och bloggen blev lidande. Men nu är det äntligen dags för mig att informera allmänheten om hur man grillar korv Tommie style!

 

Eftersom Helena är vegetarian så kommer korvarna som visas här i inlägget vara just vegetariska, men i din välsorterade matbutik kan du hitta alla sorter! Gris, fågel, fisk, u name it! Eller ah kanske inte ”fiskkorv” eller jo surimi sticks kanske kan räknas som fiskens motsvariget till typ Dennis hot dogs?

 

Till korven tillredde vi lite olika coola röror för att det skulle framstå som avancerat. Annars är det ju mest att ta en korv, lägg i ett bröd och spruta ketchup på= KLART. Den varianten rekommenderar jag om man inte orkar diska eller har så höga krav på sin korvupplevelse.

 

Den till vänster är typ salsa på rödlök och tomat med dressing som Helena gjorde, och den till höger är gurkmajonnäs signerad Dudde. Jag gör såhär: Blanda majo och nån cool creme fraiche eller turkyoghurt, ha i asmkt vitlök och finhackad inlagd gurka, smaka av med salt och peppar.

 

Obs ett litet skryt: Basilikan som kröner den lilla tomatsalsan har jag odlat helt själv! Jag har aldrig lyckats hålla en endaste växt vid liv, men har verkligen arbetat hårt med min basilikaodling under våren.

 

Vi hittade inget korvbröd i affären, så vi gjorde egna av en butiksbakad baguette. Och tur är väl det, för sådant normativt korvbröd smakar ju typ fikabulle utan socker?

 

Vi grillade korvarna på en engångsgrill som har legat i min tvättstuga i tre år! Jag fick den i ett pressutskick med lingoncider mums saknar den cidern.

 

Här är slutresultatet!!!! Som ni ser så hjälpte inte rörorna alls att få korven att se god ut, tror det är för jag ändå la ketchup och senap på. Men ah det var iaf väldigt gott, testa själva!!!! Puss