TOMMIE X

STYLE-ÅRSRESUMÉ THROUGH INSTAGRAM

Jag har ingen bild i huvudet av hur jag själv ser ut för det skiftar så mycket. Jag tycker också det är svårt att komma ihåg händelser kopplat till olika datum, jag tror jag har ett inbyggt hjärnfel som gör att jag har en icke-linjär tidsuppfattning. Nu ska denna blogg hädanefter enbart handla om min kamp för att få livet att fungera trots detta självdiagnostiserade handikapp. SKOJA!!! På Instagram står det ju datum på bilderna, så jag tänkte att jag skulle recensera det gångna årets stilar. Iallafall ett axplock, jag har valt ut en stil/bild på min Instagram från varje månad WOOP VUPP HÄNG PÅ!!

 

 

4 jan

JANUARI

Happening: Året inleds med att bandet jag är med i, Mary Shelley, har en spelning på Gegen i Berlin! Jag spelade trummor, men har sedan dess blivit ned/uppgraderad till att istället spela kaosilator eftersom jag suger på att spela trummor.

Style: Verkar vara en stickad tröja från Adidas by Jeremy Scott sen lär ju jag haft svarta jeans till och platåskor. Håret är skitfult, verkligen the end of my Sid Vicious-fas när det börjar bli misslyckad Jimi Hendrix istället.
Betyg: 2 av 5 X. Att spela trummor lyfter ju dock vilken look som helst extremt mycket, och jag tycker att glaset med vitt vin förmildrar omständigheterna också. Nu har jag tappat bort mig lite i min idé, ska jag recensera min stil eller själva fotografierna? Aja, my blog, my rules!!

 

 

feb

FEBRUARI

Happening: Nöjesguidens Stockholmspris! Daytime Sessions på Trädgården som jag är med och hostar var nominerade i Årets Klubb och vi vann! Så fett, jag har vunnit så mkt skit på den galan nu, äkta cool!!

Style: Keps från Mishka Nyc och en jeansjacka med coola rockmärken som jag lånade av min syster.
Betyg: Ser ut som en lantis, 0 av 5 X :(

 

 

mars

MARS

Happening: Bara random kväll.

Style: Vit sweater från Mishka Nyc med ett Tom of Finland-inspirerat tryck som ju tyvärr inte syns på bilden. Mössa som Josefin fått av ett coolt skivbolag, mitt favorithalsband som är en replika av hänglåset Chrissie Hynde gav Sid Vicious, jag beställde det från Japan där det finns i många cosplaybutiker pga mangaserien Nana (Ren, en av karaktärerna som ser ut typ exakt som Sid och spelar bas i Black Stones eller BLAST bär ett sånt).
Betyg: Jag gillar svart och vitt och silver, jag ger detta 4 av 5 X!!

 

 

april

APRIL

Happening: Jag blev plåtad och intervjuad av Rodeo, fick prata om smink och sånt, det va kul. Bilden är tagen av Christian Gustavsson och klicka här så kommer artikeln fram!

Style: Rokokofrisyr och en smutsrosa/pastell/korall vintagejacka med rosor, så jävla snygg (men satt inte så bra på mig så jag gav den till Arvida, hoppas hon blev glad)!
Betyg: Allt med sånt här hår är bäst, den här skiten får 5 av 5 X :)))

 

 

maj

MAJ

Happening: Höll i Hattparaden på Mälarpaviljongen ihop med Leo, det var insamling till HBTQ-kampen i Uganda och jag hängde med bästa kvinninan Gaby Borglund.

Style: Min älsklingshatt från Acne och en jacka från 300-talet eller när den kan tänkas vara ifrån, har verkligen haft den i en miljon år. Jag är innerligt trött på den men den är så perfekt så jag vill inte göra mig av med den. Ljusgrönt hår och lila solglasögon från Wildfox. Tusen ringar.
Betyg: Gaby tar hem denna, jag ser ju inte klok ut, inget matchar men ah iofs hellre detta än sån ”barfota i loafers, smal kostym och en tom portfölj”-stil och bah *tar bilder till bloggen när jag går mot ingenstans på en gata som är så lik Milano som möjligt*, jag ger den 3 av 5 X.

 

 

juni

JUNI

Happening: Det är sommar, det är sol och vi har satt igång en ny säsong av Daytime Sessions!

Style: Jag har långt svart hår och en t-shirt från Daniel Palillo.
Betyg: Otroligt skeptisk mot färgen röd på mig men jag tycker det fungerar bra! Hellre röd än död INUTI som jag brukar säga när jag diskuterar politik, för är en blå har ju fan något dött där det ska va hjärta och sånt, oj förlåt här kommer betyget 4 av 5 X.

 

 

juli

JULI

Happening: Här är jag med Rebecca & Fiona på politikerveckan i Almedalen, dit vi under största hemlighetsmakeri åkte för att de skulle presentera medlemmar i Pussy Riot som höll presskonferens där.

Style: Jag har keps från Mishka Nyc och kavaj från Acne och en kjol jag hittat i soporna. Rebecca och Fiona har skinnjackor från & Other Stories som jag har målat på.
Betyg: Jag måste väl vara konsekvent och ge denna bild 100 % underkänt pga det hänger en sån där klumpkamera runt min hals, men äsch tycker denna bild är så fin för det är ett så coolt minne plus fint med rosa hår <3

 

 

aug

AUGUSTI

Happening: Modevecka! Jag gillar modeveckorna, särskilt den på sommaren. Det är så roligt att få se alla klä upp sig så fint.

Style: Sweater från mitt märke Faggot som en ju inte kan se riktigt, guldlänk från Dyrberg Kern och solglasögon från Karen Walker. Och en ganska oklar rågblond page på det.
Betyg: Har denna bild som bakgrund på min mobil, 5 av 5 X. JIPPY!!! (blev jag glad av ett ”bra betyg” jag fick av MIG SJÄLV nu??)

 

 

sep

SEPTEMBER

Happening: Var på livets vackraste bröllop i Paris, det var min kompis Anja som gifte sig och ååååh det var som att vara med i ett avsnitt av Gossip Girl!

Style: Dödslångt blont hår och en glittrig kostym från Thierry Mugler, slips från Lad Musician.
Betyg: 4 av 5 X, skulle haft annan hårfärg, annars PERFECT!

 

 

okt

OKTOBER

Happening: Min favorithögtid Halloween! Emma hade världens roligaste fest, alla var där!

Style: Jag va ett skelett.
Betyg: Mmm detta kanske inte va den fantasifullaste halloweenutstyrseln i mitt liv, men jag fick komplimanger av folk hela kvällen. Typiskt folk att tycka det är coolt med skelett. 2 av 5 X.

 

 

nov

NOVEMBER

Happening: Är i mataffären, det va så bra ljus i fruktdisken att jag va tvungen att ta en selfie.

Style: Mössa från mitt märke Faggot Apparel och en jättefin cholo-scarf jag hittade på backen och min älsklingsbombarjacka från Acne.
Betyg: Helt okej vardagslook, skoja FY FAN va tråkig jag ser ut, tur att mössan är cool. 1 av 5 X.

 

 

dec

DECEMBER

Happening: Var i London, behövde verkligen en ny profilbild på Facebook, för den förra var den första i detta inlägg (WOW att jag inte skrev det där, fatta bra dramaturgi).

Style: Maojacka från human Scales och en god cigarett från Marlboro.
Betyg: Riktig fullpoängare tycker jag! 100 av 5 X!