Frida Vega Salomonsson

Söker ny studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kollektivet Nuet kommer tyvärr läggas ner och kontraktet överlåtes till något företag. Så det betyder att efter prick ett år så måste jag nu lämna min studio i Örnsberg. Det känns så jävla tråkigt och stressigt att stå utan ateljé från den sista augusti. Men och andra sidan så har jag börjat växa ur det här rummet och behöver några till kvadrat. Så jag antar att det ändå var dags.

Så jag letar alltså ny dagsljusstudio!

HJÄLP MIG → frida@fridavega.com

Det jag behöver är alltså inte enbart en skrivbordsplats någonstans, då sitter jag hellre hos Acne eller hemma. Utan det jag behöver är en större ljus yta med bra fönster. Antingen att hyra själv hela rummet/lokalen. Eller om det är typ en dagsljusstudio som delas av andra kreatörer.

Kommer kanske vara lite i studion i augusti men sen är det hejdå. Åh vad mycket grejer jag gjort där. Poddat med Flora, plåtat för allt från Nike till Stadsteatern och haft en superfin födelsedagsmiddag när jag fyllde 22. End of an era.

→ Unfortunately I have to leave my studio in the end of august, I know, super soon. It’s fucking sad but what u gonna do. So now I’m looking for a new space! Help me out? <3

Köpenhamn

I köpenhamn så hyrde vi den här fina lägenheten av två killar vid Enghave Plads. Mysigt område och så himla nära till allt, vi promenerade överallt hela helgen. Vi gick absolut minst en mil om dagen.

 

Vi handlade och åt frukost i lägenheten varje morgon och åt sen ute resten. För det finns inget någon av oss hellre lägger pengarna på än mat.

 

 

Christina var bejbig i sin nya baddräkt.

 

 

Det enda vi visste att vi ville göra var att ta det lugnt, promenera, gå på Tivoli en kväll och åka ut till Louisiana en eftermiddag. Tycker det är skönt att inte trycka in allt som finns i en stad på några dagar.

Utan att det är okej att ligga hemma och kolla på Magic Mike och Sex and the City en halv dag om en så vill det. Och det ville vi.

→ Spent the weekend in Copenhagen with Christina. Drinking, dancing, walking and Netflixing.

AB Café

 

 

 

 

 

Suck den här skulle komma upp tidsinställt när jag var borta i Köpenhamn i helgen, men blev fel och jag hade inte med mig datorn. Första gången jag ens kan minnas när jag reser utan dator. Men skönt symboliskt att bah nä, allt som kommer upp nu får vänta tills jag kommer hem igen. Bilder från cph kommer snart!

Var iaf med FloraA.B Café nyligen som ligger vid Telefonplan, så mysigt ställe. Sjukt najs sallader, lunchtips!

Och ikväll är det Beyoncé! Ses vi där?

→ Went to AB Café at Telefonplan with Flora.

Frida Vega AB

Efter massa turer med Skatteverk och bank osv, så är äntligen allt med mitt AB klart. Bilden här ovan föreställer alltså VD för Frida Vega AB, lol. AB är alltså förkortning för Aktiebolag och är en bolagsform. Sen jag började frilansa lite på gymnasiet och fram till nu så har jag haft enskild firma, det är den enklaste bolagsformen om en ska börja frilansa.

Men nu har jag börjat växa så att AB passar bättre, känns ändå lite coolt. Att prata om bolag och sånt, låter ju rätt borgligt. Men det handlar ju om att jag ska kunna betala skatt när jag jobbar. Så för första gången i livet är jag nu på pappret anställd, visserligen av mig själv haha.

När jag haft enskild firma har jag aldrig riktigt haft koll på vad jag tjänat, det kommer ju in pengar hela tiden och jag har bara kunnat ta ut lite i lön här och där när det behövts. Vissa månader ganska mycket och vissa månader typ inget alls. Men eftersom det alltid funnits pengar, så har jag ändå alltid känt att jag haft helt ok med pengar.

Men nu när jag inte kan börja plocka ut lite här och där, utan istället behöver betala ut en lön till mig själv regelbundet varje månad. Så fick jag typ en chock när jag insåg hur låg lön jag har haha. Nu satte vi den visserligen extra lågt nu först, för att sen känna in vad som blir lagom eftersom. Så nu inleds drömmen om att en dag tjäna lika mycket som en sjuksyrra.

 

Nicki

 

Mötte upp Nicki för brunch på Kaffeverket för att höra om hennes senaste eskapader. Som två kvinnor mitt i karriären gick vi igenom kärlekslivet och affärerna! Skoja. Finns ingen som passar så bra i den här frisyren som hon.

→ Had brunch with Nicki.

Hornsbergsstrand

 

 

 

Vi var på Lilys Burger vid Hornsbergsstarand för några dagar sedan. Verkligen tips till er som bor i Stockholm. Sjukt vackert på kvällen när solen går ner på andra sidan vattnet och det finns stegar ner till vattnet från bryggorna så man kan bada.

→ Went to Lilys Burger at Hornsbergsstrand a few days ago.

En onsdag på Trädgården

I onsdags kväll var jag tidigt på Trädgården med dessa favvosar. Helena har varit i LA i några månader och här porträtteras när hon uppdaterade oss om resan.

 

Var också himla länge sedan jag träffade Minda! Det är hon som varit Art Director för senaste numret av Paper Light.

 

Manne och Emma var också med!

 

Här har vi Helenas reaktion när hon får höra vad Andreas gick på gymnasiet. Han gick nämligen på längdskidgymnasium, vilket är en av det gulligaste sakerna med honom. Om längdskidor en gång varit hela någons liv, då vet en liksom att en har att göra med en fin och jordnära person.

 

Sen bockade vi av det obligatoriska på Trädgården.

 

Och pussades lite i fotoautomaten. Sen åkte vi hem vid elva och åt pannkakor. Det var den onsdagskvällen.

→ What my Wednesday evening looked like. An early visit to Trädgården with some of my fave people.

Carved silver & fishnet

Untitled-4

 

 

Untitled-3

 

 

 

Untitled-2

 

 

Untitled-5 Earrings All Blues / T-shirt H&M / Pants Weekday / Stockings Buttericks / Shoes Hope

Ett av de större ytliga besluten för mig gäller öronen och nu har jag ändrat uppställningen lite. Nu har jag tjocka ringar från Guldfynd i alla hål och de stora ringarna längst ner är från All Blues. Älskar de så himla mycket. Trubbiga, tunga och carved silver.

Nicki och Frida-My har ju rockat oversized fishnet nyligen och igår gav jag in för frestelsen. De finns på Buttericks haha. Jag har gått på någon sorts semester nu, har inga fotojobb inbokade. Men däremot så håller jag ju på med mitt nya lilla projekt som långsamt börjar ta form.

Det mest stressande med projektet är att det fortfarande inte har ett namn, vilket börjar bli rätt krisigt… Det är ju ganska svårt att sätta loggor och sånt utan namn haha.

Vad vill du att jag ska blogga om framöver?

→ Im in love with my new carved silver All Blues earrings.

Min drömlägenhet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I senaste numret av Paper Light så hälsade jag på hemma hos Marcus Badmansom pluggar Inredningsarkitektur och Möbeldesign på Konstfack. Nu är hans magiska lägenhet till salu och uppe på Hemnet, tillåt mig visa dig, så att vi kan dreggla tillsammans. Älskar hur den är inredd.

→ This is the apartment of my dreams. 

Västervik

Vi åkte spontant ner till Västervik då vi båda insåg att vi inte hade något planerat mellan torsdag och söndag. Den mesta tiden har vi spenderat sovandes, nere vid bryggan eller läggandes pussel. Samt snorandes, snyter mig och sprayar nässpray om vartannat.

 

Jag har precis börja läsa Utan personligt ansvar av Lena Andersson, läste precis ut Egenmäktigt Förfarande som är boken innan och älskade den. Får blogga ordentligt om de här två böckerna sen.

 

 

 

Hej babe <3

 

Efter några timmar vid bryggan så gick vi upp till huset och stekte travar med pannkakor i gjutjärnspannor. Andreas brukar alltid klippa i små fyrkanter bacon efter att han hällt ut smeten i pannan. Blir så himla gott. Syns lite i den högra pannan.

 

Såhär ser utsikten ut från vårt sovrum. Idag åker vi hem, men egentligen vill jag inte.

Långhelgens överraskning blev när morfar varit in till Västervik för att handla och vi hör honom komma hem. Men pratandes knackig engelska och ha med sig två personer. De visade sig vara franska liftare som ska resa runt i världen i två år, utan pengar och bara förlita sig på att hitta personer att lifta med eller bo hos. Så de stannade kvar hos oss, åt middag och sov över. Haha så typiskt morfar.

 

→ We spent a long weekend with my grandpa in Västervik. Four days spent sleeping, reading, swimming, doing puzzles and eating pancakes.