Frida Vega Salomonsson

Luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej nu bryter jag den längsta tystnaden på bloggen någonsin, nu är jag här igen. Hoppas du haft en fin midsommar. Idag åker vi hem efter nästan en vecka i Luleå. Vi firade midsommar på en liten ö i skärgården, den som syns på första bilden, där det bara fanns några hus.

Luleå är så sjukt vackert men blir lite knäpp av att solen aldrig går ner. När vi var ute i lördags så var jag helt säker på att klockan var max tio, när klubben stängde vid tre. På de sista bilderna här ovan så är klockan runt midnatt.

 

→ Leaving Luleå today, we celebrated midsummer here in the archipelago.

Juni för ett år sedan

→ Så var jag på Trädgården och drack öl med Frida!

 

 

 

 → Så såg mitt kök ut såhär.

 

 

 

→ Så hade vi releasefest för Paper Light #2 på galleri Nau.

 

 

 

→ Så sprang jag en mil under timmen med Nim, under Nike 10k Run!

 

 

→ Fotade jag med gosiga Nicole Sabouné!

 

 

 

 → Introducerades jag första gången till butternut squash tacos!

 

 → Så drömde jag om ett space där jag kunde hålla till och fota och jobba. Gjorde det här lilla kollaget när jag efterlyste tips på bloggen. Kort därpå så hittade jag och Flora till Örnsberg, där jag har kvar min lilla dagsljusstudio still!

 

Nu åker jag på semester över midsommar upp till Luleå, Andreas ska introducera mig till Norrbotten. Så vi hörs kanske lite sporadiskt närmsta dagarna, för jag tänker inte jobba ett jäääävla dugg. Puss och ha en superfin midsommar <3

 

 → Things I did in june 2015, a year from now.

DN KULTUR

 

 

 

 

Nu har jag lagt upp bilder på detta på samtliga sociala medier, men att ha framsidan på DN Kultur, det är ett sånt life goal att det faktiskt är helt rimligt. För några veckor sedan så fick jag besök i studion av några favoriter plus Linn Mauritzon från DN.

Vi pratade om kvinnlig vänskap och vikten att bygga nätverk och backa varandra. “Man creddar varandra och är ödmjuk med sitt utrymme. Så bidrar vi hela tiden till att historieskriva varandra.”

Jag har många kompisar som också håller på med kreativa grejer inom olika riktningar. Och att vara ung tjej så kan det ibland kännas lite som att vi står mot varandra. Att vi jämförs och konkurrerar om samma utrymme.

Men så är det inte och det är viktigt att tänka aktivt på det här. Att släppa garden och bara pusha varandra. För om alla runt en backar varandra, så kommer hela gruppen så otroligt mycket längre.

Intervju finns att läsa online här!

 

→ Me and my girls are taking over DN Kultur today! Talking about sisterhood, the importance of helping each other and the power of women’s networks. Dagens 

BTS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

t-shirt monki / jacket weekday / jeans dr denim

Här är lite mer bilder från när vi plåtade i lördags. Jag plåtade Isabelle Larsson Knobels kollektion på fyra tjejer, tror det kommer bli en superfin liten story. Ser fram emot när jag hinner sätta mig ner och gå igenom allt material.

Det här drog jag ihop själv efter att ha följt henne på Instagram länge. Blev superpepp på att få plåta en av hennes kollektioner så jag hörde av mig till henne och roddade sen ihop studio, makeup och modeller. Och stod hemma natten innan och gjorde pastasallad till alla haha.

 

→ A few more behind the scenes from our saturday shoot.

 

Saturday shoot

 

 

 

 

Idag hänger jag med sex coola tjejer och plåtar för ett eget projekt i den här stora dagsljus studion med takfönster. Det spöregnar i Stockholm just nu så smattret mot glaset är himla mysigt.

 

→ Spending my day with six cool girls in this huge daylight studio.

 

Mini-Frida

 

 

Jag hinner inte berätta något spännande eller kul just nu, så istället tänkte jag underhålla dig en sekund med de här bilderna! De föreställer mig, men en något tidigare version av mig. Den sorgliga insikten att jag aldrig kommer bli sådär cool igen, poserandes i rosa trosor på en strand någonstans i världen.

 

 

→ Mini-Frida. My coolest moment ever, posing like there is no tomorrow in my pink undies.

 

PL summer sale

 

 

 

 

 

Jag är så jävla stolt över Paper Light #3. Jag tycker att jag höll en bra mix i materialet och medverkande och alla contributors är sånna superstars. Och tusen tusen tusen tack till var och en som köpt en tidning och stöttat det här projektet!

Paper Light #3 är nästan slutsåld och det är dags att stänga det här kapitlet. För snart händer det nya roliga grejer!

Så om du inte hunnit köpa en tidningen och är sugen på att maxa inspirationen, eller bara ha en mysig lässtund på en filt i parken. Today is the day!

Använd koden “summer” för att få köpa tidningen för 75:- istället för 115:-.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
→ KÖP HÄR // BUY HERE←
↑↑

 

OBS 1. Även om det säljer slut online så finns några nummer kvar hos Papercut och Konst-ig i Stockholm.

OBS 2. HEY COPENHAGEN! Från och med om en vecka finnas en handfull ex att köpa i Köpenhamn hos Storm! Store Regnegade 1.

 

→ As summer is about to envelope us in its sunny embrace we are also very close to selling out of issue 3 of our magazine Paper Light. If you haven’t yet ordered your copy now is the time. Use the code ‘summer’ to get 40 SEK off the 115 SEK cover price. Buy it here.

Interview for C-Print

 

 

 

 

 

 

Nora Hagdahl har pratat lite med mig om foto för C-Print! Tycker det var lite mysigt att just Nora gjorde den, då vi gick gymnasiet ihop och hon följt mina första stapplande steg när jag alltid släpade med kameran till skolan.

Läs hela intervjun här!

→ C-print visited my studio and did an interview, read it here!

ART V.

 

 

 

Den här gulliga fyllde år i söndags, egentligen skulle vi till Gröna Lund efter brunchen. Men precis när han ätit upp sina pannkakor kommer han på att han kanske vill tatuera sig. Så vi googlar reda på en tatueringsstudio som har öppet för drop in på söndagar och kör sedan fyrtiofem minuter utanför Stockholm till Nykvarn.

Där väntar en polack som inte pratar ett ord svenska eller engelska, men har sin unga granne med som tolk. Han röker e-cigg och är mer intresserad av att Polen spelar sin första EM-match på tvn som står på i bakgrunden, än av oss.

Men han var duktig och nu har Andreas namnet på en viss importer exporter från Seinfeld på armen.

→ It was Andreas birthday a few days ago and he decided to celebrate in a very permanent kind of way.

Back from Milano

FullSizeRender (21)

 

Processed with VSCOcam with s2 preset

 

IMG_1324 copy

 

IMG_1459 copy

 

IMG_1314

 

Processed with VSCOcam with s3 preset

 

Untitled-2

 

I lördags kom jag hem från några dagar i Milano. Herregud vad jag ätit pasta och druckit vin och espresso. Vill tillbaka till Italien asap för att bara äta mig genom resan haha.

→ Milano was amazing, can’t wait to go back. Mainly for the food…