Frida Vega Salomonsson

CK

ck
Jacka och klänning från Calvin Klein Jeans Rebel Edge Limited Edition. 

Så himla kär i den här skinnjackan som är väldigt rak och dressad i formen. Plus så nice CK loggor på knapparna. Rätt trött på jackor som har för mycket “biker” känsla, tycker jag ser för rockig ut då pga mitt hår och örhängen.

För några veckor sedan började jag rodda ihop en plåtning jag ville göra med motocrosstjejer. Har haft så mycket stress över att få ihop ett bra team för det här projektet , det är inte alla som sett tjusningen i den här storyn hehe. Men imorgon är det äntligen dags!

Är så himla taggad på den här storyn och så mysigt att Andreas och jag gör det ihop. Första gången vi testar att jobba tillsammans. Han står för film och jag foto. För mig är det så himla dröm att för första gången kunna dela ens passion med en partner på det här sättet.

 

I samarbete med Calvin Klein.

→ Wearing Calvin Klein Jeans Rebel Edge Limited Edition.

PODDEN ÄR TILLBAKA

123A8546 1111 copy

Åh så mysigt det känns att Flora & Frida är tillbaka! Jag och min vapendragare Flora Wiström har poddat under något år, lite osammanhängande och i perioder. Men nu är vi äntligen tillbaka och nu kommer du kunna mysa med oss varje torsdag!

 

123A8531 cop22222

Så nu kommer jag på måndagmorgnar ta bussen till DN-skrapan, passera utanför glasväggarna där NRJ sänder, fylla en kopp kaffe och sätta mig i en fåtölj i Radioplays poddstudio. På med ett headset som får en att likna valfri sportkommentator på tv4 och sen spela in podd med Flora.

Det är svårt att få struktur och hinna med podden på egen hand när vi båda gör så mycket annat. Så vi kände att om vi vill fortsätta så måste vi samarbeta. Och det samarbetet är nu med Radioplay! Vi kommer köra vidare precis som förr. För er innebär detta alltså traditionell radioreklam, men också mer frekventa poddavsnitt. Tror det kommer bli asbra det här.

 

123A8585 copy copy111

För er som inte har lyssnat på podden så beskriver vi den såhär:

I podden Flora & Frida pratar vi om ämnen som bränns. Från svartsjuka och ångest till vänskapsproblem och första ligget (eller andra, tredje, hundrade). Psykisk ohälsa, när kärlek tar slut, vänskapsproblem och kroppsbehåring. Vi vill lyfta ämnen som kan vara svåra att prata öppet om, eller som på olika sätt är tabubelagda.  Ofta med ingångspunkten det här önskar jag att jag visste när jag var femton. Tonen är personlig och vi blandar större ämnen med personliga upplevelser och vardagshändelser, alltid med feministisk analys.

Podden är ett tillåtande rum där vi kan prata om saker som är viktiga för oss och som har visat sig vara viktiga för andra. Vi vill visa att det är okej att fucka upp, att inte räcka till, att inte alltid vara duktig.

I det här avsnittet pratar vi om Floras singelsommar och hur den har känts. Jag berättar om varför jag och mitt ex inte har någon kontakt längre. Vi pratar även om jobbiga fobier och Floras boksläpp. Och om sjukdomen ALS.

LYSSNA HÄR!
→ KLICK ←
<3

 

Eller sök “flora frida” i din podcast app och använd #florafrida i sociala medier

→ The podcast is back!

 

Hi

Idag hänger jag lite i den här studion och plåtar samt spelar in webb-tv. Har mycket dötid så hinner uppdatera bloggen och skicka massa aggressiva mail. Haha nä, men roddar två lite tröga saker just nu under tidspress.

 

 

Och i måndags så var jag lite på rek hos Studio David Hägglund där vi imorgon plåtar en liten grej med Filippa K.

 

 

ASIAN DINNER

123A8840 copy

Efter att vi kom hem från Asian Market så var det dags att börja göra iordning för Emma och Chris skulle komma över! Ny nivå för mitt och Nims temporära samboliv.

Man ryms bara max tre på rad vid mitt köksbord så vi behövde vara lite kreativa. Vi gick ner i källaren och rotade fram benbockar och en gammal plywoodskiva som jag sen la ett lakan över. Haha lite vingligt och skevt men ändå fint.

 

123A8844c

Vi hittade vass i ett av blomsterstånden vid Hötorget som såg ut som bambu, Nim hade en vision som hon pillade med ett bra tag.

 

123A8846

En massa omaka glas, tillbringare och ljusstakar.

 

123A8858-1c

 

123A8855 copy

På ena sidan fick man sitta på den här bänken. Och sen bar jag in två köksstolar från köket till andra sidan bordet.

 

123A8864 copy

 

123A8867 copy

Massa gott. Vi lagade en nudelsallad med tofu och sjögräs.

 

123A8882 copy

 

123A8866

Vi blandade två små drinkar av den lilla svätt amaretto jag hade kvar medan vi hackade grönsaker och inväntade sällskapet.

 

123A8905 copy

Christina var törstig och Emma busy i telefon.

 

123A892x2

Så gott <3 Kocken Nim ska ha credd.

 

123A8924 copy

Haha det här är Christinas face när hon är irriterad på mig men biter ihop :))) Här har jag precis bett henne sträcka på ryggen lite för bildens skull.

 

123A8932s

 

Christina hade med sig praliner till efterrätt och så kokade jag lite kaffe också, för så gör vuxna när de har middagsbjudningar.

 

123A8940c

Nöjda och glada.

 

 

→ Asian dinner at my place with Nim, Emma and Christina.

 

 

ASIAN MARKET

DSCF5189 bw

 

Untitled-4

 

DSCF5199

Igår var jag och Nim förbi på Asian Market för att handla middag. Som vanligt när våra killar är borta samtidigt så är vi varandras stand-in girlfriends, och lagar middagar och sover ihop haha.

Veckorna som kommer nu är lite stressiga med jobb. Så nu ska jag röja upp här hemma från igår och sen bara ta det så lugnt jag bara kan. Bilder från middagen kommer sen.

Ps. Är så himla mycket saker jag är sugen på att köpa just nu, så tänkte därför eventuellt sälja mina älskade Acne skinnjackor, annons finns här.

 

→ Buying dinner w Nim at Asian Market yesterday.

Filmkillar & latexskor

123A8752 copy

 

123A8763 copy

Igår mötte jag upp den här gulliga! Har inte träffat Frida på 4ever så vi hade mycket att ta igen. Hon har gått och blivit kär, grattis till den killen säger jag bara. Lite kul att han också håller på med film.

Nu är jag med en filmfotograf, Nim med en filmproducent och Frida med en filmregissör. Vi har ju ett helt eget litet filmteam ju.

 

123A8594

 

123A8710 copy

Vi gick förbi Ikon i Vasastan, superfint ställe, hade inte varit där innan. Tanken var att jag skulle ta en kaffe, men när jag fick syn på deras luncher var det kört. Tog grillat bröd med iberico och annat gott.

 

123A8695 copy

 

123A8671
Shoes Nelly / Pants Rodebjer / Shirt H&M / Sunglasses Cheap Monday

Nu måste vi prata lite om mina nya skor. Snortajta och går en bra bit upp över knät. Så jävla dröm. Får ha de med kjol snart så kommer ni fatta hur sjuka de är. Från Nelly.com, där stillar en verkligen ha begären för sin inre lilla Kylie Jenner.

 

123A8709 copy

 

123A8726 copy

Vi avslutade med att passera Kaffeverket för en kaffe. Sen gick jag hem och tuschade klart ett jobb jag gjort med en sportkedja, hoppas att kunna visa snart.

Plus att det jag plåtade med Filippa K i Milano för någon månad sedan borde komma ut närsomhelst. Haha är så otålig på att vänta på sånt här, vill alltid visa det jag gjort på en gång. Annars kliar det och känns inte riktigt färdigt.

OCH igår skickade vi Nuda Paper till tryck! ÄNTLIGEN. Vi drog över lite pga att vi inte hunnit sätta framsidorna. Vi har bett vårt tryckeri att ta lite bilder från tryckprocessen, så hoppas att de hinner det så jag kan visa någon sneak peek.


→ Had lunch and coffee with Frida yesterday. I haven’t seen her in months so it was nice to catch up. I’m in love with my new thigh high latex boots from Nelly.

 

 

Inspiring Instagrams #6

@v93oo
Bästa kontot ever för nice ögonsmink <3

 

 

@angelinaworeth
Cool it-kid i Paris

 

 

@racheldejoode
Konstnär som gillar geggiga grejer

 

 

@_tywright
No words needed  <3_<3

 

 

@taulewis
Kär i den här konstnären och hennes skulpturer

 

 

 

Want more?
Inspiring Instagrams #1
Inspiring Instagrams #2
Inspiring Instagrams #3
Inspiring Instagrams #4
Inspiring Instagrams #5

Answers to comments #4

_MG_7183 (1)Behind the scenes från en av Nuda Papers cover stories, Erika Linder fotograferas av Nina Andersson.

→ Jag har en fundering kring ditt (ert) arbete med Nuda Paper; hur resonerar du kring att arbeta med dina kompisar? har ni någon taktik/knep för att in bli osams? är du/ni rädda för att det ska påverka er vänskapsrelation?

Jag gillar ju att jobba med kompisar, för mitt jobb är också min hobby. Så då vill en ju dela det med personer en gillar. Det blir ett sätt att umgås och komma närmare varandra.

Med Nuda så har kanske trettio personer varit involverade i olika led, hälften är personer jag har någon form av relation till. Det viktigaste är att försöka vara så raka och öppna mot varandra. Raka skott och reda ut saker direkt.

Sen tror jag även på att ha viss hierarki, så att det är tydligt vem eller vilka som har sista ordet. Om ni är fyra vänner som jobbar ihop, så blir det svårt att hålla sams om alla har exakt lika mycket att säga till om inom alla områden.

Det är bra att tilldela varje person ett ansvarsområde. Minda har sista ordet när det gäller formen, jag har sista ordet när det gäller innehåll. Sen i absolut sista ledet har jag någon form av sista ord då jag är den som går in med kapital och står för alla kostnader.

Men med det sagt så är det viktigt att alla är lyhörda och tar in varandras åsikter. Sen är det superviktigt att sätta tydliga deadlines som måste hållas. Vän eller inte, personen i fråga måste leverera det den utlovat i tid. Annars kan den personen inte vara med, ganska tydligt.

 

_DSC1356 copy
Fotograf Sarah Elisabeth Blais, sneak peek Nuda Paper #1

 

→ Du känns mkt mer excited över nuda än paperlight – how come? :)

Jag känner väl att det är ännu mer min egen baby. Något jag själv döpt och som jag känner att jag kan växa och utveckla över tid. Jag känner liksom starkare för Nuda, det är tydligare för mig vilket estetik och värderingar som Nuda står för.

 

 

2_web
Linnea Rimberg, fotat av mig för Paper Light #3

→ Alltså hur gör du när du “regisserar” modellerna? eller alltså ibland sker det ju naturligt och allt sånt, men jag kan bli så himla obekväm i att försöka få folk att posera som jag vill. för om en plåtar folk som inte är så vana så vill jag få dom att va bekväma. har du nått bra tips? alltså vad säger du till dem? blir det lättare under tidens gång?

Det är svårt! Generellt är det kanske lite lättare med personer som modellar mycket, än någon du street castat, men det beror också på. Jag brukar försöka snacka mycket medan personen får make etc, för att bryta isen och bygga lite förtroende. Skämta, fråga vad hen gör på fritiden, osv.

Sen beror det på vad du vill ha för typ av bilder. Är det ganska neutrala porträtt eller värsta fashion shoot? Det är ganska bra att samla lite referensbilder på poser och ansiktsuttryck, då kan du visa de för modellen för att förklara ungefär vilken känsla du vill ha i kroppsspråket.

Sen så brukar jag försöka visa själv med min kropp hur jag menar. Hur jag vill att de ska stå eller luta sig med kroppen eller vinkla sig åt olika håll. Föredrar att jobba med personer som är bra på att testa saker och är kreativa.

Personligen har jag ofta svårt att se en exakt pose i huvudet framför mig och sen bara be modellen ställa sig så. Utan jag behöver labba fram det under tid med personen. Då brukar jag be modellen testa lite poser, byta sida, flytta fötterna, fram och tillbaka med olika justeringar tills en hittar rätt.

När du väl hittat en pose du gillar, så är det bra att ibland låta modellen skaka av sig i armar och ben för att sen hitta tillbaka in i kroppspositionerna. För om en står still på samma sätt länge så börjar det snabbt se stelt och konstigt och krampaktigt ut.

 

En helt orelaterad bild på mig från en Vagabond kampanj förra hösten.

→ Det är så himla skönt att läsa om den där trötthetskänslan som introvertheten leder till och att det är okej att bara gå hem när man har nått sin gräns. Jag har blivit mycket bättre på det men tycker fortfarande att det kan vara svårt ibland, inte för att jag har en stress av att missa saker utan för att jag ibland känner mig otrevlig (eller kanske snarare att jag tror att folk tycker att jag är otrevlig), speciellt om jag umgås med personer som är mycket mer extroverta än mig själv och inte känner igen sig i känslan?

Tror att det är bra att pusha sig och komma iväg på saker, jag brukar försöka tänka att det är bra att jag går. Sen är det alltid okej att inte stanna så länge. Hellre att en kommer dit och går efter en timme, än att inte gå alls.

När en verkligen nått sin gräns så brukar jag bara vara väldigt öppen med det. Typ, “Det här har varit supertrevligt, jag älskar dig och vi får ses snart igen! Men nu måste jag hem och vila, det bara snurrar i huvudet nu hehe. Blir lite trött av alla intryck.”.

Och om det inte känns som att det funkar och är emergency, så ljug bara. Säg att du måste hem för att skriva klart en uppsats eller förbereda något inför ett möte dagen efter. Whatever.

 

→ Answers to recent comments. About my shooting with models, working with friends and being introvert.

En vanlig frukost

123A5892 copy

 

123A5895 copy

 

123A5891 copy

Ungefär såhär brukar en frukost se ut hos oss. Tips, köp avocado i nät på Lidl. Eller okej, kaffe, juice och avocadomackor med balsamico är ganska standard. Det eller havregrynsgröt. Men den tjocka chokladshaken var bonus den här morgonen.

En avocado eller en banan eller en av varje
Någon typ av mjölk
Några slag cayennepeppar
Lite kakao
Några urkärnade dadlar

Topping: Kokos, jordnötssmör & frysta hallon

 

Andreas har introducerat mig till att göra egen juice på morgonen, oftast på typ morötter, päron, lime och ingefära. Medan jag rostar bröd och kokar kaffe. Jag dricker alltid bara några klunkar ur min kopp, men tycker hela ritualen kring att koka kaffe samt doften är så mysig.

Eftersom Andreas också frilansar och har kontor rakt över gatan, så vi äter frukost vid kanske tio, om ingen har deadline eller möte innan dvs. Det är för att vi ofta sitter och jobbar rätt sent, äter middag sent, ja dygnet är något förskjutet.

Den här frukosten var för några dagar sedan innan A åkte till Taiwan för jobb. Saknar honom och allt det där, yada yada ni fattar. Men jag märker också tydligt hur jag direkt får det lite jobbigare när jag är hemma själv.

Jag pendlar så extremt i humör och känslor. Från att vara euforisk på förmiddagen till att känna mig helt värdelös på eftermiddagen. Därför mår jag bättre av att bo med någon, som skakar om mig och planar ut känslostormarna lite. När jag inte ostört tillåts snurra runt tankar i en ältande loop.

→ Breakfast a few days ago before Andreas left for work in Taiwan. A standard breakfast in our home is avocado toast, juice and coffee. 

ORANGE

123A7844 copy new

 

orangeShoes Nelly / Pants Second hand / Hoodie Monki

Är så himla kär i hoodies just nu, det beror nog främst på att det är världens bekvämaste plagg. Samt att jag och Andreas har varit ihop tillräckligt länge för att en ska börja se tecken på att våra stilar låååångsamt håller på att syncas. Han har någon typ av sk8er-boy stil med stora t-shirts, hoodies, tighta jeans och skateskor.

Tycker det är finast när en hoodie matchas med något oväntat som bryter av mys-vibbarna. Som härom dagen då jag satte en läderkjol över. Eller som här, med orange byxor och spetsiga skor med cowboy aura.

Nu ska jag iväg och möta upp Flora, du kan nog gissa vad som äntligen är på gång.

 

→ In love with hoodies right now, mainly for comfy reasons. But I prefer to match it with other pieces that feels a little bit unexpected. Like with the leather skirt the other day. Or like above, with orange pants and pointy shoes with cowboy vibes.