Frida Vega Salomonsson

blanc

 

 

Tunic Filippa K – Pants Dagmar – Sneakers Nike

Den här veckan är väldigt lugn jobbmässigt för fotodelen, det enda på schemat är avstämning möte med mina gulliga tjejer på Acne Photography på fredag. Min portfolio hos Acne kan du förresten se här om du är nyfiken. Sånna här veckor kan jag då lägga tid på att maila och styra kring egna grejer jag vill göra.

Det är nämligen så att jag håller på och jobbar med en nytt litet kärleksprojekt! Så jävla kul. Det är bara ett litet embryo än så länge, men det kommer växa på sig snabbt kommande veckorna. Jag kommer såklart berätta mer snart, tycker processen är minst lika kul som resultatet och vill gärna öppet dela hela vägen.

Om du har något du drömmer om att göra, kanske att skriva en liten diktsamling eller att göra en kortfilm. Gör det bara. Det kommer bli skit första gångerna, men en lär sig. Tillslut blir det bra, man måste öva. Och våga. Framförallt våga gör en massa skit. Den som faktiskt kör på och slutför något, oavsett hur bra resultatet blir, har redan kommit tusen steg längre än alla andra.

Ps. Så himla fin respons på senaste podden föresten! Lyssna i din podd-app om du inte gjort det ännu. Sök på “flora frida” så hittar du oss <3

→ This week is calm photo wise, so I have time to work on more personal projects. I’m working on a new little love baby project, I’ll tell you more soon!

En blå väska

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu behövde jag bara få visa det finaste jag ägt i mitt liv, den här lilla blå Calvin Klein väskan som du ser på första bilden här ovan. Den är så blank och och fin att jag liksom klappar på den hela tiden. Rymmer ungefär plånbok, mobil, tuggummi, nycklar och en analog kamera. Sånt en vill ha med sig ut i sommar.

Alla små bilder som står på hyllorna i bakgrunden kommer från senaste Bon samt från Paper Light no.3.

+ tusen tack för blommorna & other stories + christoffers blommor <3

→ In love with my little blue and shiny Calvin Klein bag.

Nysingel vs. Nykär

Processed with VSCOcam with s2 preset

Nytt poddavsnitt är ute! Det har blivit lite ojämnt i utgivningstakten nu när det hänt så mycket, framförallt för Flora med hennes och Felix färska uppbrott.

Det här avsnittet handlar om vad som pågår i våra liv just nu, hur jävla tungt det är att göra slut. Men även hur det känns att vara nykär, samt konstant kåt. Flora berättar om när hon blev fingrad under bordet tills hon kom, bredvid killens föräldrar. Dessutom pratar vi om hur vi övervinner läskiga saker, som att prata inför folk.

 

Lyssna i iTunes/Podcaster/Libsyn eller här ovan. Maila gärna in era egna anekdoter och tankar (frida@fridavega), eller visar vad ni gör när ni lyssnar genom att använda hashtaggen #florafrida.

Lyssna på tidigare avsnitt här:

1. SEX
2. VÄNSKAP
3. ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR
4. ONANISTERNA
5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE
6. FLORA, FRIDA & FEMINISMEN
7. OCH SEN LEVDE DE LYCKLIGA I ALLA SINA DAGAR… ELLER?
8. GIRLS FOREVER
9. SVARTSJUKAN FEAT. LAMMKÖTTET
10. DET HÄR MED SJÄLVKÄNSLA
11. RELATIONSEXPERTEN’S TIPS: SPY PÅ DIN DEJT
12. GRINDR-SEX & PLAYERS
→ 13. KONSTNÄRENS VISDOMSORD
→ 14. SEXIGA LÄRARE & 17% NÄRVARO
→ 15. VEGANER ÄTER BARA KANINMAT
→ 16. TROUBLE IN PARADISE (OM ATT GÖRA SLUT)

→ 17. I WOKE UP LIKE THIS
→ 18. FLYTTA ISÄR & GÅ I TERAPI
→ 19. BADASSFLORA & FITTMANUALER
→ 20. I’M NOT A GIRL, NOT YET A WOMAN

→ Episode 21 of the podcast Flora & Frida is out now! In swedish though, but listen anyway!

flash

 

Dress – Weekday + Shoes – Reebok

För några dagar sedan så var jag på middag med Bon och Peroni på Nobis hotell och såg ut såhär! Toalett selfies lvl 1000.

Igår hängde jag med några av mina favvotjejer i studion och blev intervjuade av Linn Mauritzon från DN Kultur, så himla life goal?! Tänker inte låtsas ens en millisekund att jag är blasé över det.

Plus så är jag med i en P3 grej som släpps nästa helg. Typ allt coolt som någonsin hänt mig på samma vecka, mvh uppspelt.

Pssst Paper Light tickar stadigt nedåt här hemma, lägg din beställning här!!!

→ Bathroom slefies lvl 1000 at the Bon x Peroni dinner at Nobis hotel. Don’t forget to secure your copy of Paper Light Magazine here!

Haymarket opening

Vi fortsätter idag igen med bilder från samma kväll. Hade en så magisk kväll i lördags när nya Scandic Haymarket öppnade. Chekade in och gjorde mig redo på rummet och när en kom ner till lobbyn serverades tex dessa.

 

Karin och Natalie!

 

Lisa, Tim & A

 

Josef

 

Rennie Mirro sjöng live med sitt band, kanske tecken på att jag var lite full, men tyckte han var rätt cute?

 

Största lyxen, efter festande på hotellet och Kåken, var att få komma tillbaka till hotellet och sova. Frukosten dagen efter var magisk. Och här är en brusig bild på vårt badrum, älskade badkaret.

 

→ Snaps from the Scandic Haymarket opening last weekend.

<3

<3

 

→ Smirky red carpet posing with A a few nights ago at the opening for the Scandic Haymarket hotel.

 

Min podcast-guide

 

Nu kör vi en liten repris på den podcast-guide jag postade för något år sedan. När jag lagar mat, äter, ska sova, tränar, promenerar, åker buss, flyger, handlar, osv. Så lyssnar jag alltid på podcasts, det är det bästa jag vet. Jag blir för rastlös av att lyssna på musik, jag vill lära mig något nytt, skratta eller bli arg. Här under har jag samlat några av alla de podcasts jag gillar.

Mystery Show
En podcast där programledaren Starlee Kine löser olika personers mysterium, mysterier de inte kan lösa själva. Mina favoritavsnitt är det om Britney Spears och Jake Gyllenhaal. En tjej skriver en bok som totalt floppar, den säljer inte alls, inte överhuvudtaget. Men en dag får hon syn på en paparazzi bild på Britney Spears, där hon håller i hennes bok. Hur fick Britney tag på hennes bok?

Start Up
“A series about what happens when someone who knows nothing about business starts one.” Älskade denna och slukade hela säsongen på några dagar. I Start Up får du följa Alex Blumberg som vill starta upp ett företag som producerar kvalitativa podcasts. Vad passar då bättre än att som första podd, göra en podd om att få börja göra poddar. Väldigt 2016. Så han spelar in varje steg och lyssnaren får följa med under misslyckade pitchmöten, tvivel och tillslut framgång.

Flora & Frida
Min och Floras podd måste du ju lyssna på såklart! Vi pratar om saker som känns, ämnen som bränns och saker vi funderar på här i livet.

This American Life
En av mina absoluta favoritpoddar, varje episod handlar om något spännande och följs av 2,2 miljoner människor. Rekommenderar tex Cops See It Differently 1 & 2. “There are so many cops who look at the killing of Eric Garner or Mike Brown and say race didn’t play a factor. And there are tons of black people who say that’s insane. There’s a division between people who distrust the police — even fear them — and people who see cops as a force for good. Stories of people living on both sides of that divide, and people trying to bridge it.”

Filosofiska rummet i P1
“Filosofiska rummet är ett reflekterande samtalsprogram där gästerna ges tid att utveckla sina resonemang. Programmet diskuterar klassiskt filosofiska ämnen såväl som vår tids mest brännande etiska, moraliska och politiska dilemman.” Här kan du få lyssna på avsnitt med teman som, Kan en robot ha ett medvetande?, Vem äger en tradition och vem tolkar den? eller Finns det parallella universum?

Verkligheten i P3
Små korta historier från verkligheten. Du möter Sandra som älskar sitt jobb som Bingovärdinna, Richard som byggde en kärnreaktor hemma i köket och Costi från Rumänien som är danskung i Göteborg. Eller så kan ni lyssna på avsnittet om min klasskompis Namita från mellanstadiet som nyss vann Miss India Europe.

Värvet
En podcast där Kristofer Trimf under en timme går på djupet med sina intervjuobjekt. Personer som gästat och vars avsnitt jag rekommenderar lite extra är, Per Holknekt, Suzanne Osten, Jason Diakité, Ernst Kirchsteiger, Lotta Lundgren och Lina Thomsgård.

En varg söker sin podd
Podd av genierna Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli <3

The memory palace
Den här är så otroligt charmig, korta och överaskande historier från förr. Ibland hjärtskärande, ibland hysteriska, ibland nagelbitande spännande men alltid lika bra. Varje avsnitt är under tio minuter och jag rekommenderar tex Episode 64 – The 7th Story och Episode 60 – 400,000 Stars.

Alex & Sigge
Alex Schulman och Sigge Eklund snackar om life.

Palmemordspodden
En podd av Johannes Finnlaugsson om Palmemordet. Nej det är inte så mossigt som det låter. I varje avsnitt bjuds en person in, tex Dilan Apak, Ahmed Berhan, Jan Guillou och Hasse Aro har gästat. Tillsammans diskuterar de ett spår från utredningen, med en mix av fakta och humor. Gillar momentet där varje gäst i början först utreds om de kan ha varit förövaren och måste redovisa sitt alibi för mordnatten.

 

 

Haha den här gamla bilden. Här ser man att jag precis börjat spara ut håret som jag hade rakat bort vid öronen, ser ni att det är någon centimeter? Nu är det över en decimeter långt.

Reply All
En podcast om internet, i stort och smått. “It features stories about how people shape the internet, and the internet shapes people.”

Lilla Drevet
En podd för oss alla som älskade den gamla uppställningen i Tankesmedjan, dvs med genierna Ola Söderholm, Nanna Johansson och Liv Strömquist.

Invisibilia
“Invisibilia (Latin for “all the invisible things”) explores the intangible forces that shape human behavior – things like ideas, beliefs, assumptions and emotions.” Vill tex tipsa om episoden How to Become Batman“Can other people’s expectations of you alter what you can do physically? Alix Spiegel and Lulu Miller investigate that question – specifically, they look into something that sounds impossible: if people’s expectations can change whether a blind man can see.”

P1 dokumentär
Spännande dokumentärer Här gestaltas samtiden genom enskilda levnadsöden, platser och miljöer. Vårt uppdrag är att både skildra det som rör sig i tiden och under ytan.

Sommar och Vinter i P1
Behöver nog inte någon närmare presentation, här kan ni hitta alla sommar och vinterpratare.

Freakonomics
“In their books “Freakonomics,” “SuperFreakonomics,” and “Think Like a Freak,” Steven D. Levitt and Stephen J. Dubner explore “the hidden side of everything,” telling stories about cheating schoolteachers and eating champions while teaching us all to think a bit more creatively, rationally, and productively. The Freakonomics Radio podcast, hosted by Dubner, carries on that tradition with weekly episodes. Prepare to be enlightened, engaged, perhaps enraged, and definitely surprised.”

Blankens Swanberg
Cecilia Blankens bor i Los Angeles och har ett skomärke och Johanna Swanberg bor i Bromma och är journalist. Ungefär som att sitta och tjuvlyssna på två tjejkompisar som snackar om stort och smått. Podden har tyvärr lagt ner nu, men det finns ett sort och mysigt arkiv att lyssna igenom.

Till Slut Kommer Någon Att Skratta // TSKNAS
En humorpodd med Petter Bristav, Soran Ismail och Aron Flam, som ibland gästas av andra komiker eller kändizar.

Stil i P1
En podd om mode och stil. Porrestetik, Adidas, kvalitet, Givenchy, Britney Spears, tatueringar, grunge och pr-byråer.

Serial
Sarah Koening inleder första avsnittet med, ”For the last year, I’ve spent every working day trying to work out where a high school kid was for an hour after school one day in 1999.” Den high school elev som hon refererar till är Adnan Syed och den 13 januari 1999 mördas hans ex-flickvän Hae, som senare hittas dumpad i en park i Baltimore. Antingen Adnan eller vännen Jay ljuger om vad som hände den där dagen, men vem? Eller båda? Podcasten går igenom fallet steg för steg med intervjuer, polisrapporter och inspelningar från förhör och rättssal. Gillade säsong ett, orkade aldrig lyssna klart på säsong två.

P3 Dokumentär
“P3 Dokumentär är programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände, där det hände. För att förstå hur händelser i vår nutidshistoria skapar avtryck och förändrar vårt sätt att leva, måste de sättas in i ett sammanhang.”

Fredagspodden med Hannah & Amanda
Systrarna Amanda Schulman och Amanda Widell har tillsammans produktionsbolaget Perfect Day och släpper varje fredag sin podd fredagspodden. Mycket om vänskap, personliga historier, karriär, att ta hand om sig själv, psykisk ohälsa och light weight feminism.

Creepypodden
Creepypodden är en c:a 20 minuter lång rysningsuppplevelse där du får höra nätfenomenet Creepypasta – spökhistorier och vandringssägner från internet. I Creepypodden får du träffa Getmannen som tar över människors kroppar ute i skogen, killen som chattar med sin döda flickvän och om det obehagliga butiksbiträdet Jeff som gör konstiga saker med övervakningsfilmerna.

 

→ I love to listen to podcasts and do it everywhere, all the time. Some english speaking podcasts I recommend is Reply All, Invisibilia, Freakonomics och Serial, Start Up, This American Life and The memory palace.

BON HQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spenderade halva lördagen på Bons kontor för att fota porträtt till en fin intervju som kommer upp här på Bon.se snart. Jag hade med mig packad väska, för att sen raka vägen möta upp A och checka in på ett visst hotell som hade öppningsfest, men mer om det senare.

 

→ Spent half my saturday at Bon HQ to shoot a little thing that will turn up here on the site soon. After that I met up with A for a super nice Hotel opening, but more about that later.

Lunch på Sannas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkomna till årets bloggigaste inlägg! Det är ju så att när en har blogg så tycker andra att en ska komma och kolla och göra lite olika saker ibland. Så då får man ett litet brev hem när det står “hej vill du komma och göra det här”. Och om det då står raden “trerätters och drinkar”, så blir jag genast ganska intresserad.

Och ungefär så stod det när hudvårdsmärket Estelle & Thild bjöd in till sommarlunch på Sannas. Så jag tog Nim under armen som min dejt och så begav vi oss dit. Nim har varit på Gotland under helgen så vi hade ca en miljon grejer att uppdatera oss om.

 

→ I went with Nim to Estelle & Thild’s summer lunch at Sannas.

ACNE x C-PRINT

13173324_827810017325380_4173799368302757739_o copy

 

13115998_827810597325322_5034288646235747833_o copy

 

13217213_827809270658788_5854339698514227417_o copy

 

F1010021 copy

 

F1010022 copy

 

F1010011 copy

 

F1010002 copy

 

F1010004 copy

 

F1010017 copy

 

13147564_827809847325397_2671227764461163182_o copy

 

F1010005 copy

 

F1010008 copy

 

F1010010 copy

 

F1010014 copy

 

F1010025 copy

 

F1010024 copy

Lite snaps från vernissagen av Acne x C-Print utställningen på Area 52 där jag var en av fyra medverkande fotografer. Efteråt så gick vi ett stort gäng till Brillo för att fira med pizza och cava. Den här med löjrom och gräddfil var helt stört god.

→ A few snaps from the opening of the Acne x C-Print exhibition I took part in last week.