Frida Vega Salomonsson

Podd: Keepin’ it casual

En awkward bild på mig när jag testar solisar från Céline som jag inte passar i, med väldigt avskavt nagellack. Vsg!

Flora & Frida kommer numera ut på fredagar! I dagens avsnitt så svarar jag och Flora bland annat på en lyssnarfråga. Om killar som i heterorelationer vill keep it casual, när tjejen i fråga egentligen vill ha mer. Och så kan det ju vara såklart, man kanske inte vill vara exklusiv och monogam med hela tiden.

Meeeen. I 98% av fallen (*Källa: Min Magkänsla) vill killen ändå gärna ha alla emotionella och sexuella fördelar av att vara i en relation, en tjej som bekräftar en, finns där när han vill ses, tycker om en villkorslöst och vill ligga. Men vill slippa kraven på att behöva ta ansvar för en annan persons känslor på samma sätt, själv behöva offra något eller anstränga sig.

Vi pratar även om det orimliga i att folksjukdomen endometrios drabbar var tionde person med livmoder och trots det är okunskapen inom vården sinnessjuk. Det kan ta många många år innan man ens får hjälp. Vi har en ganska tydlig bild av hur samhället skulle se ut om det var män som fick endometrios i sin kära pung.

Resten orkar jag inte skriva om för det kan ni lyssna på! Sök “Flora frida” i din poddapp eller lyssna via länken nedan.LYSSNA HÄR
(eller i Radioplay-appen/Podcaster-appen eller där poddar finns)

 

OCH! Skicka in en ljudfil till oss, som vi kanske kan spela upp i podden! En hälsning, en fråga eller varför inte en tanke som uppkommit efter att du lyssnat på avsnittet? Maila den i sådana fall till [email protected] <3

TIDIGARE AVSNITT
#44 – PRAY FOR SWEDEN
#42 – AMBULANSHAREN AMBI
#41 – EMOTIONELL RUNK
#40 – OTROHET = STÖRSTA SVEKET?
#39 – KAN EN KVINNA FÅ LEVA? (MED KAKAN HERMANSSON)

#38 – IDENTITETSJAKT + BJ:s
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?→ New podcast episode out now. 

 

Nim’s Birthday

Birthday girl

 

Jake the snake + Nimpan / Nimpan + Me, Myself and I

 

Stockbroker divan Nicki

 

<3

 

Peppad Carro

 

Hanna håller hov i köket

 

Jacob, Lollo och någon som hamnde ur spotlight

Nim fyllde år för ett tag sedan, då packade jag ihop en liten låda med flera små presenter i. Där i packade jag även ner två paket med film till en polaroidkamera och så tog jag med min kamera till festen. Så att hon kunde få lite bilder med minnen från kvällen som vi alla turades om att fota upp.

 

→ Polaroids from Nim’s birthday a few weeks back.

 

Track pants + Camouflage

 

Idag åt jag lunch med Hanna och Sanna, haha så gulliga namn ihop, som jobbar på pr-byrån AWB. Fick låna med mig de här grejerna från WeSC, supernice track pants och camo jacka. T-shirten är gammal från H&M och örhängena är som vanligt All Blues. Förutom de små som finns bakom kassan på Guldfynd! Så nu har vi avklarat det!

Hanna jobbar förresten med Radar, om du är pepp på att göra grejer för en site så tycker jag du ska söka dig dit. De har gulliga bloggare och skriver om konst, musik och annat kul. Samt plåtar mode editorials osv.

 

 

Efter lunchen drog jag hem till Nim, vilket ju ej är ovanligt. Rycker upp ytterdörren till hennes och Jacobs lägenhet och promenerar rakt in, ungefär lika självsäkert och vant som jag öppnar min egen. Vi drack lite kaffe, jobbade och pratade. Sen åkte jag hem och landade i sängen med datorn på magen. En position jag fortfarande befinner mig i.

Imorgon så poddar jag med Flora och sen ska jag påta porträtt på fem personer i veckan. Resten av veckan har jag möten och prepp inför att jag troligtvis åker till Barcelona och plåtar hela nästa vecka. Samt såklart grejer med Nuda, som vanligt :))

 

→ Today: Had lunch with Hanna and Sanna, got to borrow a few pieces from WeSC and met up with Nim for a while. Then I went home and have been working in my bed until now.

 

Tulpaner & Young Art

 

 

 

 

 

Igår började jag dagen med att dricka kaffe hemma hos en gullig tjej som jag fotade för en sista grej till Nuda. Sen åkte jag till Young Arts nya space på Karlavägen, de höll förut till på Hudiksvallsgatan och drev Nau Gallery.

Vi pratade om lite olika saker man kan hitta på och så visade jag lite material ut kommande Nuda. Troligtvis blir det här vi har vår release om någon månad! Och vi har redan nu påbörjat planen att ta oss vatten över huvudet och göra en större grej av det.

 

Sen köpte jag med mig de här franska tulpanerna från Ica på vägen hem. Vill att de ska total sloka och se ledsna ut, så himla fint. Ser ut som en spindel.

→ Visited Young Arts new space and bought sad cute tulips.

 

PODD: DRÖMMEN OM NYHETSMORGON

 

Torsdag! Podd! Flora och jag drömmer om folkligheten, är den inom räckhåll? Jag vill mysa på Allsång och dansa tango i Let’s Dance. Jag vet nämligen EXAKT vad vi ska göra när inbjudan till Nyhetsmorgon kommer, som kommer leda till fem miljoner klick på Youtube. Minst.

Varför har aldrig hipsters en golden retriever? Världen mest norm core djur. Vi krossar glas på karaokebarer och inser att löss är barndomens klamydia. Flora tipsar även om hur man ska göra när man står inför ett stort beslut. Som hon använde sig av när hon för ett år sedan tog mod till sig och gjorde slut.

Häng med, det blir ett himla mys!LYSSNA HÄR
(eller i Radioplay-appen/Podcaster-appen eller där poddar finns)

 

OCH! Vi tänkte att det vore roligt om du ville skicka in en ljudfil till oss, som vi kanske kan spela upp i podden! En hälsning, en fråga eller varför inte en tanke som uppkommit efter att du lyssnat på avsnittet? Maila den i sådana fall till [email protected] <3

TIDIGARE AVSNITT
#44 – PRAY FOR SWEDEN
#42 – AMBULANSHAREN AMBI
#41 – EMOTIONELL RUNK
#40 – OTROHET = STÖRSTA SVEKET?
#39 – KAN EN KVINNA FÅ LEVA? (MED KAKAN HERMANSSON)

#38 – IDENTITETSJAKT + BJ:s
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?→ New podcast episode out now. 

 

Kvällar i köket

Kvällarna i vårt lilla kök är min mysigaste stund på dagen, när man sent på kvällen plockar bort ens jobbgrejer och efter middagen kanske kokar te eller tittar på någon serie. Ofta äter vi middag vid 8 och sen kanske vi sitter i köket till 12 innan vi lägger oss.

Vi tänder nästan aldrig taklampan, utan har alltid tända stearinljus istället. Även om vi bara äter potatisbullar eller hämtmat från Max. Ljus ger vanliga tråkiga grejer, en lite mysigare vibe. För några kvällar sedan så målade Andreas mina naglar, två varv och han var så himla noga. Lutade huvudet mot hans hals och dog av myz overload.

 

Igår hade vi klubbmästerskap i antal hårddiskar, på hemmaplan. Ibland har man grejer kvar att göra efter middagen, då sitter vi och jobbar ihop bland ljusen istället. Tycker det är så fint att kunna sitta ihop, lyssna på musik och ibland visa något eller be om råd.

→ My favorite time of the day is in the evenings, when we light candles in the kitchen. We’re doing it every day, even if we are only going to make some tea, work or eat takeaway from Max. No special occasion needed and it makes everything so cozy.

 

Podd & lunch på Babylon

Idag har jag sett ut såhär, med hoodie och byxor från Bikbok, skor från Nelly och kappa från Monki. Vet inte om jag tycker att hoodie är så snyggt egentligen, men det är så himla skönt att ha en inbyggd mössa vart man än går.

Började dagen med att podda ihop med Flora hos Radioplay, tror det blev ett kul avsnitt? Vi får se imorgon när Jonas skickar över avsnittet så vi får lyssna igenom lite. Tycker alltid att det är hundra procent skämskudde att höra sin egen röst svamla om ditt och datt.

 

 

Sen åkte jag till söder och åt lunch med Nicole på Babylon. Var så mysigt att träffa Nicole igen, vi har inte setts på ett tag nu. Tycker att hon är så cool som snart är klar med sitt basår på KTH och gör det vid sidan av musiken. Tänker ibland att det hade varit kul att plugga, för att få använda olika delar av hjärnan på något sätt.

Sen satt jag hemma och jobbade och hade ångest resten av dagen :) Jag slutar aldrig överträffa mig själv i att kunna framkalla stark ångest och oro i hela kroppen, med ett tryck över bröstkorgen som extra guldkant. Finner alltid nya saker att älta, kreativiteten i ältandet har inga gränser.

→ Recorded this weeks episode of the podcast this morning with Flora and had lunch with Nicole.

 

Raised by Krump

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maceo Frost är en person som är helt omöjlig att ogilla, han är så jordnära och har en sån otrolig närvaro att man verkligen känner sig sedd. Var helt golvad efter att ha tagit en kaffe med honom när jag gick på gymnasiet, efter att en gemensam vän kopplat ihop oss.

Några år senare skulle det leda till att jag och Flora hyrde vår ateljé i Örnsberg hos kollektivet Nuet, som Maceo och hans filmvänner startat. Förra veckan så visades hans kortfilm Raised by Krump på Tempo dokumentärfestival och jag och Andreas var där.

Vi har sett trailern ungefär femtioelva gånger och bara väntat på första möjlighet att se hela filmen på bio. Den var så sjukt bra. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, allt låter mesigt hur många superlativ jag än skulle knöka in här. Historien är stark i sig och med det unika bildspråket blir det otroligt. Allt har ett helt orimligt glow.

Du hittar trailern här, säger till om jag ser att en fullängdsversion dyker upp någonstans!

“Raised by Krump is a 22-minute documentary film that explores the Compton/South Central, Los Angeles born dance movement called “Krumping”, and the lives of some of the area’s most influential and prolific dancers.

Raised by Krump blends the art of movement, music, and personal interviews together to tell the story of finding solace within an underground movement and the community that it creates. The film, directed by Swedish filmmaker Maceo Frost, focuses on how Krumping has helped the people of these neighborhoods deal with the emotional issues that come with growing up in one of L.A.’s toughest neighborhoods — a place where showing emotion is often considered a sign of weakness.

I think Krump symbolizes every piece of what we went through growing up in our neighborhoods, from being chased by gangbangers to being harassed by the police for just being who we are and what we are. It was about us going through the shit that we just couldn’t control anymore, and I feel that’ what birthed Krump.
— Marquisa ”Miss Prissy” Gardner, co-founder of Krump

 

→ Maceo Frosts Raised by Krump is an amazing 22-minute documentary, you can find the trailer here.

 

Lördag på Moderna

 

 

 

Dessa två douches gick på Moderna med Andreas mamma för att se Marina Abramovich utställningen. Jag var på hennes performance i kyrkan för någon vecka sedan och köade 4 timmar i kylan haha, men då hann vi inte se något där inne. Tycker om Marina så himla mycket, världens coolaste 70åring.

Sen drog vi hem till min mamma i Väsby och såg Melodifestivalen med farmor och farfar och mina syskon. Sån family day va. Gillar verkligen umgängesformen “Mello”, att sitta i en soffa och äta godis och kommentera andra människor. Det är så himla right up my alley.

Behöver bara kort kommentera den genre av styling som alltid syns i kommersiell tv, tänk typ Nyhetsmorgon, Mello och Idol-sfären. Där någon tar ut svängarna genom att ha på sig typ en glansig bomberjacka. Blö.

→ We went to see the Marina Abramovich exhibition at Moderna Museet yesterday.

 

En svensk skjorta

I samarbete med ETON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I somras så tog jag de här bilderna ihop med skjortmärket ETON. De har tagit fram en uppdatering av den kommersiella “hawaiiskjortan”, som inte sällan har motiv med amerikanska bilar, pinuppor och exotiska blommor.

Här är en svensk version, med svenska blommor, Volvobilar och coola tjejer. Tycker det är så fint att alla tjejer på skjortan finns på riktigt och är avbildade efter deras eget kroppsspråk och utseende. Alla har en sån avslappnad självklarhet i sig.

Du hittar skjortan hos ETON här!

Alla bilder jag publicerar på bloggen sen någon månad tillbaka får väldigt konstiga färger och blir oskarpa, har testat en massa grejer men hoppas att kunna lösa det :))

→ I took these photos for ETON last summer, for their shirt with a very kick-ass print.