Frida Vega Salomonsson

PODD: Kan en kvinna få leva?

Ett hej från mig, Nora och Schönleinstraße

 

I veckans podd gästar Kakan mig och Flora i studion! Eller så var det jag och Flora som gästade Kakan, I don’t know. Kakan har en sån utstrålning och energi, hon säger allt med en sådan självklarhet att en själv mest vill sitta tyst och bah *ta in* + fnissa till ibland.


LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

Vi pratar om hur det påverkar en att inte passa in i snäva skönhetsnormer, hur man är en bra vän när ens kompis kommer ut som gay, hur man slutar röka weed och om det verkligen är lika mysigt hos familjen Hermansson som man tror när man ser På Spåret.

Var snäll mot dig själv och andra.

 

TIDIGARE AVSNITT
#38 – IDENTITETSJAKT + BJ:s
#37 – NYÅRSMÅL & BADHUSHÅL
#35 – BZZT BZZT BZZT
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR
#31 – ORGASMSKOLA

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?
#27 – SUPERLIKES & SUPERMODELLER

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#24 – RAGGNINGSTIPS & ORGASMDÖD
#22 – GÖMMA NYA KILLEN I DUSCHEN

→ New podcast episode out now. 

 

Tidningshelvetet

Att gå in i att påbörja ett nytt nummer av en tidning, eller egentligen alla större projekt, är en nyförälskelsefas. Jag känner mig inspirerad, förälskad och upprymd av inspiration och energi. Jag kan drömma utan ramar och allt känns möjligt.

Då börjar jag dra igång allt, skapar material, kontaktar personer, mailar. Med stora visioner om hur allt ska bli i bakhuvudet. Då är processen igång och jag har påbörjat segment åt spridda håll. Men sen krånglar de flesta segmenten, det blir inte som en tänkt sig och som en sett det framför sig. Någon en hoppats på att få med avböjer medverkan.

Här inleds istället krishanteringen och kompromissandet. Nu ska varje storslaget delmoment och segment inte bara drömmas om på ett teoretiskt plan, utan utföras och verklighetsförankras. Det känns ungefär som att försöka hålla trettiosju bollar i luften samtidigt.

 

Nu låter jag mer dramatisk än vad jag behöver. Arbetet med Nuda #2 går jättebra, verkligen. Men nu har jag absolut kommit in i den senare fasen av produktionen av materialet. Lätt stress över att inte ligga på pricken i fas med det en vill få fram. Den sista fasen stavas panik, blod och tårar. Men det är några veckor kvar!

Nu sitter jag hemma i sängen, bläddrar i tidningar jag gillar, mailar personer och kollar portfolios. Dröjer mig kvar lite i den här mysigare fasen.

Imorgon drar jag till Berlin och plåtar fyra storys och har två möten. Sen hopas jag hinna ta någon öl med Nora också. Jag kommer bo hos Nora som förutom att vara en vän från gymnasiet, även är Nudas konstredaktör. Hon är där nu och jobbar på galleri.

 

Och den här bilden har inget med saken att göra, men jag fyndade dessa på secondhand och är kär <3

→ Working on big projects is like running a marathon. You start full of entusiasm, and then you get more and more tired along the way. After a while you kinda just wanna quit, but then you’ve worked to hard not to cry your way to the finish line.

 

Weekly snapshots #10

1.

 

2.

 

 

3.

 

 

1.
Spenderade söndagen med Malin Gabriella Nordin, Alexandra Karpilovski och Tommy Sveningsson. Tre konstnärer som nu delar studio ihop i Vasastan. Besöket ska mynna ut i en story för Nuda #2.

2.
Typ de enda bilderna jag tog på min födelsedag! Jag tog det så himla lungt. Följde med Andreas på hans magnetröntgen, strosade på stan med Nim, sen drog vi och spelade japanska spel på Arkaden och sen anslöt sig Christina och vi fyra åt middag på Barbro i Hornstull.

3.
Kollade på masterstudenters filmprojekt från DI med Nim och Jacob.

 

→ Snapshots. Working with Nuda, celebrating my birthday and looking at film students projects.

 

Melk & Honning

 

Gjorde en intervju med norska Melk & Honning i förra veckan, det var kul eftersom precis allt som är på norska känns kul nu efter Skam. Du kan lese om Sveriges nye it-jente her! Ska fortsätta lura personer i våra grannländer att jag är “it”.

Nu ska jag snart iväg och podda och på onsdag åker jag till Berlin för att resten av veckan göra material till andra numret av Nuda.

 
→Melk & Honning did an interview with me here, in norweigan.

 

💥🍸🔥23🔥🍸💥

 

Idag fyller den här lille posören 23år!

Jag skulle verkligen ljuga om jag sa att jag inte får lite åldersnojja, även om det såklart är töntigt och orimligt. Men det känns ändå helt okej. Nu ska ut på stan och ikväll dricker jag cava och äter middag med tre favoritpersoner på Barbro.

Innan jul sa jag till Andreas att jag ville ha en stor Toblerone i födelsedagspresent, en sån som finns på flygplatser. Och jag fick en haha! Så resten av kvällen spenderas väl sen med Tobleronen under armen.

→ Hey, this one is turning 23 today.

 

Identitetsjakt + BJ:s

New fave jeans from Calvin Klein / Sneakers Nike / Belt H&M

I dagens podd pratar jag och Flora bland annat om identitetsskapande och BJ’s. Jag har alltid varit väldigt intresserad av identitet. Framförallt det konstruerade narrativet, historien om oss själva som vi vill kommunicera ut till andra. Genom koder, symboler och referenser. Som är lika sann som konstruerad.


LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

Nästa vecka gästar geniet Kakan! Så himla kul. Vad tycker ni att vi borde prata med Kakan om?

 

TIDIGARE AVSNITT
#37 – NYÅRSMÅL & BADHUSHÅL
#35 – BZZT BZZT BZZT
#34 – TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR
#31 – ORGASMSKOLA

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?
#27 – SUPERLIKES & SUPERMODELLER

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#25 – JUSTIN BIEBER & GAGBALLS

#24 – RAGGNINGSTIPS & ORGASMDÖD
#23 – KÄRLEKSMODIG PORMASKBOLL
#22 – GÖMMA NYA KILLEN I DUSCHEN

→ New podcast episode out now. 

 

Min keramik

När jag flyttade hemifrån och bodde i våningsäng med Christina på 20kvm så hade vi en Myrorna i porten bredvid. Då började jag samla på små fina koppar och annan kökskeramik. Omaka, lite kantstött och prislappen någon femma eller tia.

Där insåg jag att den finaste keramiken och porslinet hittar en secondhand. Nästan alla koppar, vaser och kannor på bilden här ovan är från Myrorna. Jag samlade några av mina favoriter att visa lite närmre.

 

Kannan är ifrån en Kira Ni’s Tictail butik och vasen samt koppen är från Myrorna. Jag köpte två av de här kopparna för en tia styck, ångrar livet ur mig att jag lämnade de andra två av samma sort kvar i butiken.

 

Den här ljusstaken räknas kanske inte in här, men nu får den göra det ändå. Fick den i julklapp av min pappas tjej från Hay. Bakom skymtar träfat från Muji, drejad skål från keramiker på Gotland och glaset i framkant är handgjort och köpt på Konstfacks julmarknad.

 

Den här tekannan + mjölkkannan är båda från Myrora och från samma tillverkare. Men hittade på olika Myrornabutiker vid olika tillfällen. En samlares våta dröm.

 

Koppen med avlångt öra är köpt på Konstfacks julmarknad och vasen är från Emelie Thornadtsson. Den lilla espressokoppen är även den från en keramiker på Gotland som jag tyvärr inte minns namnet på.

→ I’ve been collecting ceramics and porcelain from secondhand shops for years, and these are some of my faves.

 

monkey bizz

Kommer inte ens ihåg när jag var såhär utvilad sist haha. Sen Andreas kom hem efter jul så har vi bara sovit, sett på Seinfeld, haft sex, ätit massa mat och gosat. Välkomnar denna slappa livsstil med öppna armar, vill aldrig mer svara på ett mail.

Nu ska vi snart iväg och möta upp Nim och Jacob och testa Panic room. Då får en gå in i ett rum med ett tema där en har en timme på sig att lösa ett problem. Det finns typ zombie, bankrån, bunker osv. Vi ska göra ett prison break haha. Så taggad, tar allt sånt här på största allvar.

→ Monkey business 4ever. I’m in total vacation mode, just wasting time.

 

Ett första nummer

 

 

 

 

Jag tycker att en inte ska vara rädd för att verkligen använda sina tidningar, samla bilder, organisera, klippa ut. Att samla och spara på referensmaterial och göra research är en stor del av att fotografera för mig. Att titta mycket på bilder och skapa sig en egen estetisk referensram. Att hitta vilken typ av bilder en gillar och varför.

Just nu är det andra numret av min tidning Nuda som tar mest tid. Så idag gick jag igenom Nuda #1, rev ut sidor, kände efter vad som funkade bra och vad som kan ändras. Det fina med Nuda är att det är jag och en handfull till tjejer som gör den, som gör material, sätter ihop och skickar till tryckeri. Så ingen annan kan gå in och pilla eller komma med åsikter.

Nuda 1 är slutsåld i vår webbshop sen ett tag nu och hos flera återförsäljare. Men än finns det nummer kvar hos Aplace och Wood Wood! Så om du bor i Stockholm, Malmö, Berlin, Köpenhamn eller Århus så kan du köpa direkt i butik.

STHLM
Eytys – Norrlandsgatan 22
Bonniers Konsthall – Torsgatan 19
Aplace – Norrlandsgatan 11 + Götgatan 36

MALMÖ
Aplace – Davidshallsgatan 14

CPH
Wood Wood  – Grønnegade 1

BERLIN
Wood Wood – Rochstrasse 4

AARHUS
Wood Wood – Guldsmedgade 22B

 

→ The first issue of Nuda is sold out online. But we also have a bunch of stockists, see the list above. 

 

PODD: Nyårsmål & Badhushål

 

I dagens Flora & Frida pratar vi om nyårslöften. Finns det en styrka i det symboliska att formulera sina mål just vid nyår? Eller bara idiotiskt? Vi pratar även om ångesten i att jämföra sig med andra. Samt lite om hur våra jular och nyår var, det involverade exempelvis ledsenhet i en garderob.

Flora ville att avsnittet skulle heta “Simma i sekret”, jag tyckte att det vore en för äcklig titel. Men oavsett titel så är ju innehållet detsamma. Det blir ju kön också, alltid lite kön.


LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

 

I nästa avsnitt så har vi gärna med lite lyssnarfrågor! Saker ni vill ha tips om, eller saker ni funderar på. Om kärlek, sex, vänner, skola, drömmar eller identitet? Eller vad som nu kan rymmas i ditt lilla sick mind.

 

TIDIGARE AVSNITT
#35 – BZZT BZZT BZZT
#34 – TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ
#33 – KNIGHT OF SPERM
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR
#31 – ORGASMSKOLA
#30 – FLORAS KRIMINELLA FÖRFLUTNA
#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?
#27 – SUPERLIKES & SUPERMODELLER

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#25 – JUSTIN BIEBER & GAGBALLS

#24 – RAGGNINGSTIPS & ORGASMDÖD
#23 – KÄRLEKSMODIG PORMASKBOLL
#22 – GÖMMA NYA KILLEN I DUSCHEN

→ New podcast episode out now.