Frida Vega Salomonsson

En arbetsdag med Nim

 

 

 

Imorse var jag på möte hos Acne och träffade en ljusassistent som jag förhoppningsvis ska jobba med på ett projekt framöver. Plåtar man utomhus så använder man sig ju av solljuset som ljuskälla, eller så kanske du som fotar har en blixt till kameran. Antingen inbyggd eller en extern, som du kan sätta på som extra ljus utöver det befintliga.

När det är lite större plåtningar i en studio så måste man ju skapa ljuskällorna själv. Och beroende på hur man gör det och med vilka typer av lampor eller blixtar, så kan man få fram en miljon olika resultat. Så då är det skönt att ha en person som bara kan fokusera på att ljuset blir rätt. Så kan jag fokusera på modellen med poser och vinklar.

Sen drog jag hem till Nim och jobbade, kul när man har personer att sitta med när man frilansar. Det blir lite mindre ensamt. Plus att man kan gosa lite med fluffiga Haku när allt i datorn blir för tråkigt.

Det är så kul att se allt Nim gör nu, hon håller ju på med film som regissör och har börjat assa på större produktioner. Är så stolt över henne och så jävla nyfiken på allt hon kommer hitta på framöver.

→ I’m freelancing for home, so it’s always nice to hang out with other freelancers and work together. So today went to Nim and edited images and answered email from her bed. Taking breaks once in a while to cuddle with her bunny Haku.

 

PODD: Pray for Sweden

Torsdag! Podd! Flora och jag snackar om vår människosyn nu när vi är inne i en ny politisk dark age. Alla människor som röstat på Trump, eller på SD för den delen, har ju inte en ondskefull inre kärna. Lika lite som att jag skulle vara “god” pga motsatsen. Vad grundar sig dessa personers tillhörighetskänslor i, i vilken verklighet blir de bekräftade och får ett sammanhang?

Vem skulle inte ha politikerförakt när välfärd, arbetstillfällen och infrastruktur i landet utanför Hufvudstadens tullar hela tiden förbises? Så i godhetens namn är jag och Flora nu öppna för att köpa ut sprit åt alla ungdomsförbunds fester, förutom SDU.

Enligt tesen att många formar sin politiska tillhörighet under slumpartade former i unga tonår. Efter vilket förbund som har roligast fester, det parti ens vänner hör till, eller vilken valstuga som har godast godis.LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

 

Jag blir så himla glad om du orkar ge oss ett betyg eller omdöme i Podcaster appen / iTunes. Bjud in dina tjejkompisar till gruppmyzet genom att tipsa om oss. Vi finns under hashtag #florafrida <3

TIDIGARE AVSNITT
#42 – AMBULANSHAREN AMBI
#41 – EMOTIONELL RUNK
#40 – OTROHET = STÖRSTA SVEKET?
#39 – KAN EN KVINNA FÅ LEVA? (MED KAKAN HERMANSSON)

#38 – IDENTITETSJAKT + BJ:s
#35 – BZZT BZZT BZZT
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?→ New podcast episode out now. 

 

Min träning just nu

I samarbete med Gainomax

 

Blev så pepp när Gainomax ville låta mig testa deras nya produkter, pga ingen gillar bars mer än jag. Först och främst tycker jag att det är ett himla trevligt mellanmål att kunna ta med sig i handen från någon kiosk, för att överleva fram tills lunchen eller middagen.

Använder medvetet ordet överleva för ungefär så känner jag när jag blir hungrig. Mitt blodsocker droppar som ett Fritt Fall och jag fräser mot alla som råkar komma ivägen.

 

Sen är de primärt framtagna för att passa som återhämtning efter träningen. Plus för snygga och avskalade förpackningar. Uppskattar när saker inte behöver bli så testosteronstint eller i neon, som det mesta designas i så fort det anknyter till sport. Dessutom är alla utan tillsatt socker. Och don’t get me wrong, ingen älskar vitt socker mer än jag. Men man gillar ju ej när det smygs in i alla möjliga produkter där det inte hör hemma.

 

 

 

Jag har fått testa både proteindryck och bars. Det blir ganska partiskt nu då jag alltid föredrar bars, gillar att tugga haha. Men drycken skulle jag utvärdera som, “en trevlig konsistens med en fräsch smak av persika”. Den är väldigt len i smaken och har inte någon weird syntetisk eftersmak som proteindrycker ofta kan ha.

Men dessa peanut bars, här hittar jag hem direkt. Har fått hålla mina under uppsikt för att Andreas har gått och tagit när jag inte är hemma. Lagom mycket jordnöt, lagom mycket choklad. Min största guilty pleasure är ju att ta en liten sked och först stoppa ner den i jordnötssmör och sen ner i en burk nutella. Den här baren är ju inte långt ifrån att uppfylla samma sensation.

 

Jag tog de här bilderna igår efter att jag och Andreas varit ute och gått i ett soligt Hagaparken, så himla mycket vårkänslor. Men sen kommer ju såklart snön direkt nu dagen efter, blir så himla less. Jag vet att det är månader kvar till vår men let a girl dream.

Är så osugen på mitt gym som ligger i en källare, vill vara utomhus och få frisk luft, oavsett sol eller ej. För att sen komma in i värmen, sätta på en podd i högtalarna och göra lite situps, plankan och armhävningar på matta.

 

I samarbete med Gainomax

 

Vardagsfavoriter

 

1. Min nyckelring, ett gult ekollon i skinn. Den följde med en flaska whisky som jag fick i present av alla gulliga på Acne på releasen för Nuda 1.

2. Mina örhängen från All Blues. Har de mindre till vardags och de tjocka när jag vill känna mig fin.

3. Mina favorit solisar från Kaibosh.

 

 

1. Min parfym Super Cedar från Byredo. Köpte den för snart ett år sedan när jag gjorde slut med M och behövde en ny doft. Ville inte dofta som jag gjort när vi var ihop, ett sånt där litet steg i post break up processen.

2. Mitt nuvarande nagellack från OPI, färgen heter It’s a Piazza Cake. Den är liksom lite bränd röd/orange.

3. Cream ögonskugga från H&M, färgen heter Heat of the moment.

4. Rouge från & Other Stories, som jag använder som ögonskugga, i färgen Oldham Red.

 

→ My favorite things I use everyday.

 

Sunday + New Jeans

 

Jeans Monki / Jacket Weekday / Shoes Acne

Idag har jag mest tagit det lugnt, plockat undan lite hemma och dammsugit. Vilket ändå är värt att nämna för det händer kanske en gång vart tjugofemte skottår, ungefär. Andreas ska upp och gå tre korta promenader om dagen nu efter operationen, utöver det ligger han som en gosig varm boll i sängen och ser på The Office.

I veckan har jag lite möten, ska tuscha Skolverket och göra klart det sista med mina storys för Nuda. Nu börjar alla delar för varje story vara klart, så jag sorterar upp materialet för att lämna vidare till teamet som jobbar med formen.

→ Hello from a very calm sunday. I’m in love with my new blue jeans from Monki.

 

Operation + CPH BTS

 

Är helt slut, vi är äntligen hemma och äter köttfärsås med absurda mängder ketchup. Gick upp vid fem igår och spenderade hela fredagen på sjukhus då Andreas gjorde sin ryggoperation. Har ju fobier för allt som har med sjukhus att göra, så det var jobbigt att vara i en sån miljö i så många timmar. Samtidigt som en bara måste skjuta bort alla ens egna känslor för att vara stöd åt någon annan.

Att behöva se när de sätter i dropp, känna doften från bakteriedödande tvål och gå i de långa korridorerna med grå gummigolv som gnisslar under sneakersulan. Tänk sedan att några främlingar rullar iväg med den viktigaste personen du har längs en sådan korridor. För att sedan söva ner och skära upp hen. Tycker bara att hela det konceptet känns lite sådär.

Men alla sköterskorna var så himla gulliga och det är nu som en lite extra starkt kan känna tacksamhet för Sveriges välfärd. Att gratis få tillgång till så många sköterskor, läkare, kirurger och narkos. Det är ju liksom ett sjukhusbesök som skulle skuldsätta en för livet, om en inte har tillgång till det via staten eller en försäkring. Samt att han dessutom kan vara sjukskriven och få ersättning från försäkringskassan.

Men till något roligare! Fick de här behind the scenes bilderna på mailen idag från veckans plåtning i Köpenhamn för Nuda 2. Detta är ju då bara lite mobilsnaps, har även kikat på det färdiga materialet och allt ser så fint ut.

Modeller Ellen R från Scoop och Leonard van Vuuren. Photography Naomi Akvama. Styling Caroline Clante & Mathilda Lindmark.

→ Behind the scenes from our latest Nuda shoot in Copenhagen, Denmark. Follow us on Instagram here.

 

PODD: Pizza i ansiktet

Torsdag! Podd! Flora och jag snackar acne, hy och skönhetskapital. Vem har “råd” att visa sina “flaws” för omvärlden? Vi har båda lagt ner absurda summor på vår hy sedan tonåren, för det mesta pengar vi slängt i sjön.

Samt snack om vad vi jobbar med just nu och riskerna med Floras överanvändning av Instagram Live. VI SES I PODDEN! <3


LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

 

Jag blir så himla glad om du orkar ge oss ett betyg eller omdöme i Podcaster appen / iTunes. Bjud in dina tjejkompisar till gruppmyzet genom att tipsa om oss. Vi finns under hashtag #florafrida <3

TIDIGARE AVSNITT
#42 – AMBULANSHAREN AMBI
#41 – EMOTIONELL RUNK
#40 – OTROHET = STÖRSTA SVEKET?
#39 – KAN EN KVINNA FÅ LEVA? (MED KAKAN HERMANSSON)

#38 – IDENTITETSJAKT + BJ:s
#35 – BZZT BZZT BZZT
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?→ New podcast episode out now. 

Linda Pira för Intersport

För snart ett år sedan plåtade jag Linda Pira för Intersport. Jag hade svindålig hållning och rullade runt på en stol, i halvt panik då jag aldrig plåtat något med sport förut. Men ljuset genom takfönstren var ganska magiskt.

 

Ungefär såhär blev sedan en av bilderna, tycker fortfarande att den är så nice i sparken, ljuset och hennes hår.

 

 

Imorse påväg till en plåtning så såg jag det här skyltfönstret vid Västermalmsgallerian på Kungsholmen! Det här är första reklamiga grejen jag gjort som gått i print i butik såhär, det känns faktiskt rätt coolt.

→ My first in store print campaign, swedish rapper Linda Pira for Intersport.

 

Top Model Farmor

 

 

 

Haha kan verkligen ha det drygaste smilet och den tröttaste oduschade looken. Men behövde ju föreviga detta. Min farmor Ulla, född 1941 och pensionerad förskolelärare, gjorde sin modelldebut igår! Fotade henne för en liten story till Nuda hos Adamsky studio. Så mysigt.

Det började med att jag frågade om jag inte kunde få ta några bilder på henne, hemma hos henne och farfar. “Om du måste”. Sen ringde jag och meddelade att projektet växt något, att jag hade bokat studio och att make-up artisten Martin Sundqvist skulle fixa smink. “Jaha, då får jag väl boka tid hos frissan innan dess”, suckade hon.

Det ska alltid lirkas lite med farmor och farfar, oavsett vad det gäller, men när de väl är på plast så har de alltid kul. Farmor hade en hel del oanade poser i sig, långt över förväntan! Bilder kommer i nästa Nuda.

→ My grandma Ulla, born 1941, would have made Tyra Banks proud yesterday.

 

Grape & Diskbråck

 

 

 

För det mesta så sover jag fram till tio minuter innan jag ska gå hemifrån, hoppar upp och tar en banan i handen att äta påväg till tuben. Men imorse när jag vaknade insåg jag att jag dels hade tid att äta frukost, samt att vi hade roligare grejer hemma än bara havregryn. Annars är gröt och lingonsylt standard.

Andreas är hemma och mest sängliggande nu, då han har diskbråck för andra gången och väntar på operation. Det stod först mellan en mindre och en större operation, men det blir den mindre igen vilket känns skönt.

Tycker att det är rätt mysigt att kunna ligga och jobba med datorn på magen medan han ligger bredvid och tittar på serier. Men så himla sämst att han har så ont och att hans rygg krånglar så mycket trots att han är så ung och vältränad.

Gud vad vi båda gjort långa turer inom sjukvården iår. Min pappa brukar alltid säga att det tyvärr är så att man nästan måste vara frisk för att orka vara sjuk. Det tar så otroligt mycket energi och engagemang för att få rätt vård, hamna hos rätt läkare och få rätt diagnos eller medicin.

Alla kämpar vi med något, var snälla mot varandra. Och till dig som är ute och vandrar i psykiatrins eller sjukvårdens oändligt långa korridorer. Ge inte upp. Ring igen. Boka en ny tid någon annanstans. Rätt som det är så kommer du att hamna i rätt rum, hos en person som lyssnar.

→ I rarely take the time to make a proper breakfast these days, and when I do it’s often porridge. But this morning we happened to have a few nice things at home. Andreas is home all the time now, he’s got disc herniation and is waiting for an operation.