Frida Vega Salomonsson

Hej gulliga

 

Hej ni gulliga som lämnar små kommentarer då och då om att ni saknar mig i bloggen och podden, jag saknar er med! Men det är också fett skönt med pausen och att inte behöva tänka på att göra ”content” av sin vardag en liten stund. Jag mår bra och har det bra men är ganska osugen på att vara med på bild.  Jag är fett jävla kär också men jag vill bara hålla allt för mig själv atm.

Jag jobbar mest med Nuda just nu, vi gör om formen och byter logga och allt. Det är fortfarande mycket byggande och målande i vårt space men den 15e december måste allt vara klart för då har vi vernissage för vår första utställning som är den första av tre utställningar under samma tema. Det är dock vårt geni Nora Hagdahl som jobbar mest med den delen.

Sen så jobbar vi vidare på siten och är redo att börja koda i slutet av december, när den sen är klar så är det där du hittar mig. Förutom det så har jag börjat jobba med ett tredje nummer av tidningen som är redo för tryck någon gång i vår.

Fortsätt prenumerera på Bloglovin och följ mig på Instagram @fridavega, så hörs vi snart!

 

Häng på kontoret

 

 

Jag är i studion varje dag nu, mår så himla bra av att få byta miljö på morgonen och lämna lägenheten. Promenerar i tio minuter förbi Vanadislunden, låser upp, kokar kaffe, lyssnar på musik och pysslar runt. De har lagat en vattenläcka som snart ska fixas till även estetiskt, men fram tills dess är halva väggen i kontorsdelen betong. Tycker det är fint så helt okej för min del.

Lokalen är på 40kvm och har två delar som snart ska delas av med ett draperi, den delen utan där man kommer in som funkar som fotostudio och utställningsdel samt det inre rummet vid köket där vi har skrivbord och stökigare arbetsyta.

I förra veckan så hängde jag där med Nim en kväll och jobbade ihop, en annan kväll så lånade jag Nora som modell för att testa lite ljus inför en plåtning vi ska göra för Nuda nästa helg. Vi har långsamt börjat att jobba med det tredje numret och det känns så jävla roligt.

Ikväll hade jag uppstartsmöte för Nuda med Minda (Art Director) och Nora (Art Editor). Det här är ju den mysigaste delen i processen, att bara få spåna och komma på saker man vill göra och personer man vill kontakta. Att bara skissa och tänka, dvs innan all panik och stress med att sen få ihop det.

OCH!
Hallå glöm inte att komma på min och Nims loppis här på kontoret nu på lördag den 7e! Vi är på Roslagsgatan 25 mellan kl.13-17, fb-event här. Igår började jag packa ner de kläder jag ska sälja, är på riktigt orolig för hur jag ska orka släpa dit allt. Har ju inte rensat ur garderoben ordentligt på år så det är typ påsar med solglasögon, byxor, kappor och skor.

 

Länsa min + Nims garderob

Kom och köp allt vi äger! Våra garderober är fulla men plånböckerna är tomma, därför har vi plockat ur en massa kläder och annat kul.

Kappor, skor, solglasögon, väskor, tröjor, klänningar och annat härligt som böcker och kaffekoppar. Tex Filippa K, Nike, Rodebjer, Weekday, Dagmar, secondhand, Back etc.

De första som kommer och myser med oss får bubbel, mest för att vi själva behöver ett alibi för att dricka bubbel under tidig eftermiddag.

Facebook event → HÄR

Roslagsgatan 25   –   kl.13-17
T-bana, Rådmansgatan, Odenplan eller Tekniska
Finns även flera bussar som stannar nära, kolla din SL-app

Ps. Vi sitter grannar med Betonggruvan, så passa på att kika in i deras butik också!

 

Recap

Förra helgen så plåtade jag för första gången i nya studion! Haha vi maxade verkligen utrymmet, men skönt för nu vet jag att man kan trycka in lite ljus om man pusslar. Vi filmade och fotade lite smink på sju modeller, hämtade ut mina rullar igår och tycker att det blev fint.

 

Nim och jag hängde på NK Galan och spanade på the rich and famous. Vi tänkte förresten eventuellt ha en loppis på mitt kontor snart, lovar du att komma isf? Behöver rensa ur garderoben, dels för att den är full och dels för att jag behöver matpengar :))

 

Haha så gulliga, att hålla om varandra är en underskattad pose. För några dagar sedan så drack jag vin med Nim och Helin på Nims kontor. Nim har hyrt ett gulligt kontor på söder med kakelugn, där ska hon sitta och ta över världen. Nim har precis blivit signad som new talent regissör på B-Reel, I’m a very proud mama.

 

 

Dinner with OMEGA

 

 

 

 

 

I onsdags bjöd OMEGA in till middag hos Bukowskis för att fira 60-års jubiléet av deras Speedmaster klocka. Jag gick dit med Nim, Cajsa och en näve highlighter i facet. Efter en vecka med feber till 90% spenderad i sängen, så var det skönt att tvätta håret och träffa människor.

Det var black tie dresscode, som vi antagligen bröt mot för jag vet för det första inte riktigt vad det innebär och för det andra så äger jag inget dreassy n’ fancy. Nu kan jag ca allt om hur Speedmaster hängt med ut i rymden runt armen på astronauter.

→ OMEGA dinner with Nim and Cajsa a few days ago.

 

Renovering av studion

 

 

 

 

Innan jag kan flytta in ordentligt i nya studion så behövs det fixas endel. Ta bort gamla pluggar i väggen, spackla och måla. Måla om trappan, stänga till en dörr och välja belysning. Är så himla blessed med att ha en hantverkare till pappa, som kan allt om allt.

Så otroligt lyxigt just nu med studion, att kunna få hjälp och råd med hur jag själv kan lösa det jag vill få gjort. Men framförallt så är jag tacksam för att jag sen jag var kid fått lära mig om virke, verktyg och maskiner.

Skönt att känna sig trygg med att kunna lite basics och ha fått med sig självförtroende i det hemifrån. Det är ju inte så jävla svårt att såga, slipa eller dra i en skruv. Men om man aldrig gjort det så känns det lätt svårare än vad det är och förstår då att man drar sig för att ta tag i saker själv.

När allt i rummet är klart så är det dags att inreda ordentligt, har så mycket beslutsångest! Man vill ju skapa en nice miljö, men samtidigt är det bra att hålla det avskalat. Blir jobbigt med för mycket möbler, då det måste finnas plats att använda ytan ordentligt.

Innan nuvarande hyresgästen så låg det en porrbiograf i de här lokalerna, där man kunde hyra eller se porrfilm, med runkbås och hela paketet. Tycker att det bidrar till bra feng shui här inne, så mycket historia i väggarna :))

 

 

Förra veckan

 

 

 

I förra veckan så var det modeveckan i Stockholm, jag sprang på ett gäng visningar, middagar och fester med Cajsa och Flora. Jag har sagt det här hundra elva gånger men förklarar igen, Bon har tagit bort alla bloggar från sin meny, även om jag kan uppdatera här på bon.se/fridavega lite till.

Jag är superpepp på fortsätta blogga och tanken är att göra det på Nudas nya plattform, den som vi nu håller på att bygga. Därför blir det svårt att ta sig tiden att uppdatera här, när jag är påväg härifrån. Samtidigt som det är ett tag kvar innan nya bloggen är färdig. Vill ha så mycket spexiga men bökiga funktioner som kommer ta tid att koda.

Hoppas att du inte glömmer bort mig undertiden <3 Just nu är jag därför mest aktiv på Instagram under ”fridavega” och vardagliga grejer hamnar på Snapchat under ”fridavegas”.

 

Ps. Jag är kär.

 

Mitt nya kontor

 

 

 

I måndags skrev jag på kontrakt för en ny studio på Roslagsgatan! Det känns helt sinnessjukt läskigt och roligt på samma gång. Här är lite snaps från mobilen på hur det ser ut där just nu, men de som snart flyttar ut kommer att ta med sig nästan alla möbler sen.

Jag flyttar in redan första september så jag måste börja kolla på hur allt ska inredas. Måste nog flörta lite med pappa så att han kan hjälpa mig att snickra lite. Nu har det gått prick ett år sedan jag behövde flytta ut från ateljén i Örnsberg efter att kontraktet för kontoret den hyrdes via såldes vidare.

Sedan dess har jag letat efter en ny arbetsplats och kikat på många ställen. Jag gör för mycket egna projekt utan budget, för att ha råd med att hyra något space/studio så fort jag vill göra något som behöver mer plats än mitt fyra kvm stora kök.

För någon vecka sen såg jag att inredningsbutiken Betonggruvan letade ny hyresgäst till lokalen bredvid, butikerna sitter ihop men har separata ingångar. Jag gick dit, *kände in rummet* och blev som helt nyförälskad. Jag bah, hej här måste jag få jobba kan jag plz få flytta in? Och Josefine bah, absolut!

Att ta sig an en sån här utgift varje månad för att kunna jobba med egna projekt är, om man ska använda snälla ord, extremt ambitiöst. Är man lite hårdare så kan det också kallas för vansinne. Jag är väldigt ödmjuk inför att det kanske skiter sig totalt längre fram. Men jag hoppas och tror att det med uthållighet, fantasi och jobb, löser sig.

Så alla som är gulliga är så himla välkomna i höst på allt de vi förhoppningsvis ska hitta på här. Man kommer även att kunna komma förbi och köpa vår tidning Nuda på plats. Följ mig på Instagram, @fridavega eller @nudapaper för mer info senare om detta.

 

→A few iPhone snaps from my new office. I signed the contract two days ago and I’m moving in first of september.

 

8/3

Fortsätter att köra på denna glossy fjortis look sommaren ut. Duttar ut All In One Tinted Moisturizer Light från Estelle & Thild med en fuktig beautyblender, lite puder på näsan för att matta ner och läppglans på läpparna. En guld/glittrig ögonskugga på ögonlock, kindben och ovanför läppen.

Har man hängt med lite så vet du att jag varit mer eller mindre ledig i flera månader. Jag ger mig själv augusti ut också, men då börjar jag komma igång igen. Jag var och kikade på ett kontor idag, om alla stjärnor står i linje så kanske jag kan flytta in där i september. Det har varit extremt jobbigt att ha disciplin sen jag behövde flytta ut ur ateljén i Örnsberg förra sommaren.

Men innan augusti är slut så hinner jag vara på Gotland en sväng till, Way Out West och sen Mallorca med Christina där vi ska ligga som två haggor och bara dricka vin vid poolen.

Är så himla tacksam för att jag är på en så himla mycket bättre plats nu än vad jag varit det senaste året. Så vsg för update, resten babblas det om i Flora & Frida som kommer ut på fredagar. Lyssna i din podd-app eller direkt på webben här!

 

 

24kvm för mig själv

 

 

 

Idag har jag gjort iordning mitt skrivbord, det fina med att bo själv är att varje centimeter av de 24kvm denna lägenhet består av är mina. Man får ha det precis så stökigt eller städat man vill, fylla kylskåpet med vad man vill. Lådor där någon annans kläder tidigare varit kan jag fylla med kameror och sladdar.

Jag har suttit och digitaliserat det jag filmat med mina VHS-kameror hittills i sommar och funderat lite kring Nudas kommande site. Är så himla pepp på att få ut den, men det är ett bra tag kvar innan den kan vara up and running.

Det är flera som funderat kring mitt nuvarande civilstatus, jag är alltså singel numera. Alla miljontals förfrågningar gällande frierier och dejter hänvisas via DM på Instagram. Frågor på det? Vsg att lyssna på senaste avsnittet av Flora & Frida, finns där poddar finns. Eller så kan man lyssna direkt på webben här!