Frida Vega Salomonsson

Dinner with OMEGA

 

 

 

 

 

I onsdags bjöd OMEGA in till middag hos Bukowskis för att fira 60-års jubiléet av deras Speedmaster klocka. Jag gick dit med Nim, Cajsa och en näve highlighter i facet. Efter en vecka med feber till 90% spenderad i sängen, så var det skönt att tvätta håret och träffa människor.

Det var black tie dresscode, som vi antagligen bröt mot för jag vet för det första inte riktigt vad det innebär och för det andra så äger jag inget dreassy n’ fancy. Nu kan jag ca allt om hur Speedmaster hängt med ut i rymden runt armen på astronauter.

→ OMEGA dinner with Nim and Cajsa a few days ago.

 

Renovering av studion

 

 

 

 

Innan jag kan flytta in ordentligt i nya studion så behövs det fixas endel. Ta bort gamla pluggar i väggen, spackla och måla. Måla om trappan, stänga till en dörr och välja belysning. Är så himla blessed med att ha en hantverkare till pappa, som kan allt om allt.

Så otroligt lyxigt just nu med studion, att kunna få hjälp och råd med hur jag själv kan lösa det jag vill få gjort. Men framförallt så är jag tacksam för att jag sen jag var kid fått lära mig om virke, verktyg och maskiner.

Skönt att känna sig trygg med att kunna lite basics och ha fått med sig självförtroende i det hemifrån. Det är ju inte så jävla svårt att såga, slipa eller dra i en skruv. Men om man aldrig gjort det så känns det lätt svårare än vad det är och förstår då att man drar sig för att ta tag i saker själv.

När allt i rummet är klart så är det dags att inreda ordentligt, har så mycket beslutsångest! Man vill ju skapa en nice miljö, men samtidigt är det bra att hålla det avskalat. Blir jobbigt med för mycket möbler, då det måste finnas plats att använda ytan ordentligt.

Innan nuvarande hyresgästen så låg det en porrbiograf i de här lokalerna, där man kunde hyra eller se porrfilm, med runkbås och hela paketet. Tycker att det bidrar till bra feng shui här inne, så mycket historia i väggarna :))

 

 

Förra veckan

 

 

 

I förra veckan så var det modeveckan i Stockholm, jag sprang på ett gäng visningar, middagar och fester med Cajsa och Flora. Jag har sagt det här hundra elva gånger men förklarar igen, Bon har tagit bort alla bloggar från sin meny, även om jag kan uppdatera här på bon.se/fridavega lite till.

Jag är superpepp på fortsätta blogga och tanken är att göra det på Nudas nya plattform, den som vi nu håller på att bygga. Därför blir det svårt att ta sig tiden att uppdatera här, när jag är påväg härifrån. Samtidigt som det är ett tag kvar innan nya bloggen är färdig. Vill ha så mycket spexiga men bökiga funktioner som kommer ta tid att koda.

Hoppas att du inte glömmer bort mig undertiden <3 Just nu är jag därför mest aktiv på Instagram under ”fridavega” och vardagliga grejer hamnar på Snapchat under ”fridavegas”.

 

Ps. Jag är kär.

 

Mitt nya kontor

 

 

 

I måndags skrev jag på kontrakt för en ny studio på Roslagsgatan! Det känns helt sinnessjukt läskigt och roligt på samma gång. Här är lite snaps från mobilen på hur det ser ut där just nu, men de som snart flyttar ut kommer att ta med sig nästan alla möbler sen.

Jag flyttar in redan första september så jag måste börja kolla på hur allt ska inredas. Måste nog flörta lite med pappa så att han kan hjälpa mig att snickra lite. Nu har det gått prick ett år sedan jag behövde flytta ut från ateljén i Örnsberg efter att kontraktet för kontoret den hyrdes via såldes vidare.

Sedan dess har jag letat efter en ny arbetsplats och kikat på många ställen. Jag gör för mycket egna projekt utan budget, för att ha råd med att hyra något space/studio så fort jag vill göra något som behöver mer plats än mitt fyra kvm stora kök.

För någon vecka sen såg jag att inredningsbutiken Betonggruvan letade ny hyresgäst till lokalen bredvid, butikerna sitter ihop men har separata ingångar. Jag gick dit, *kände in rummet* och blev som helt nyförälskad. Jag bah, hej här måste jag få jobba kan jag plz få flytta in? Och Josefine bah, absolut!

Att ta sig an en sån här utgift varje månad för att kunna jobba med egna projekt är, om man ska använda snälla ord, extremt ambitiöst. Är man lite hårdare så kan det också kallas för vansinne. Jag är väldigt ödmjuk inför att det kanske skiter sig totalt längre fram. Men jag hoppas och tror att det med uthållighet, fantasi och jobb, löser sig.

Så alla som är gulliga är så himla välkomna i höst på allt de vi förhoppningsvis ska hitta på här. Man kommer även att kunna komma förbi och köpa vår tidning Nuda på plats. Följ mig på Instagram, @fridavega eller @nudapaper för mer info senare om detta.

 

→A few iPhone snaps from my new office. I signed the contract two days ago and I’m moving in first of september.

 

8/3

Fortsätter att köra på denna glossy fjortis look sommaren ut. Duttar ut All In One Tinted Moisturizer Light från Estelle & Thild med en fuktig beautyblender, lite puder på näsan för att matta ner och läppglans på läpparna. En guld/glittrig ögonskugga på ögonlock, kindben och ovanför läppen.

Har man hängt med lite så vet du att jag varit mer eller mindre ledig i flera månader. Jag ger mig själv augusti ut också, men då börjar jag komma igång igen. Jag var och kikade på ett kontor idag, om alla stjärnor står i linje så kanske jag kan flytta in där i september. Det har varit extremt jobbigt att ha disciplin sen jag behövde flytta ut ur ateljén i Örnsberg förra sommaren.

Men innan augusti är slut så hinner jag vara på Gotland en sväng till, Way Out West och sen Mallorca med Christina där vi ska ligga som två haggor och bara dricka vin vid poolen.

Är så himla tacksam för att jag är på en så himla mycket bättre plats nu än vad jag varit det senaste året. Så vsg för update, resten babblas det om i Flora & Frida som kommer ut på fredagar. Lyssna i din podd-app eller direkt på webben här!

 

 

24kvm för mig själv

 

 

 

Idag har jag gjort iordning mitt skrivbord, det fina med att bo själv är att varje centimeter av de 24kvm denna lägenhet består av är mina. Man får ha det precis så stökigt eller städat man vill, fylla kylskåpet med vad man vill. Lådor där någon annans kläder tidigare varit kan jag fylla med kameror och sladdar.

Jag har suttit och digitaliserat det jag filmat med mina VHS-kameror hittills i sommar och funderat lite kring Nudas kommande site. Är så himla pepp på att få ut den, men det är ett bra tag kvar innan den kan vara up and running.

Det är flera som funderat kring mitt nuvarande civilstatus, jag är alltså singel numera. Alla miljontals förfrågningar gällande frierier och dejter hänvisas via DM på Instagram. Frågor på det? Vsg att lyssna på senaste avsnittet av Flora & Frida, finns där poddar finns. Eller så kan man lyssna direkt på webben här!

 

Gotland Snapshots

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kom hem från Gotland i onsdags kväll och har knappt varit hemma sedan dess. Varit på dagstur till Fjäderholmarna, sett Dunkirk på bio, druckit x antal Amaretto Sours och ätit glass. Verkligen 100% semester på alla sätt.

 

 

Fårö

 

 

 

 

Är på Fårö med Nim nu en vecka! Så himla mysigt. Igår så grillade vi, drack vin och spelade kort med utsikt över vattnet. Det var så idylliskt att jag nästan blev rörd, det tar liksom tills i mitten av juli innan jag förstår att det verkligen är sommar.

Jacob ansluter sig till oss på söndag med bil så vi kan dra på lite längre utflykter också. Nu ska jag lägga undan datorn och sätta mig med Nim på uteplatsen och fortsätta läsa.

Nytt poddavsnitt ute idag! Flora och jag har mött professionella rave kids i Berlin och den vackra ”The Boy” på en pittoresk Italiensk ö. Radioplay har strulat lite, men om du inte kan spela avsnittet så håll ut, det är snart löst. Du själv kan även testa att ta bort din prenumeration, söka ”Flora Frida” och sen prenumerera på nytt.

Hoppas du har en fin sommar <3

 

 

 

 

9/7

 

Nora bor i Berlin nuförtiden och bjöd in vänner i Stockholm, London och Berlin att fira hennes födelsedag en helg. Jag och Nim åkte dit och anslöt oss för middagar, barer, tårta och klubb. Så himla kul.

Det kan vara så att det här är den längsta tystnaden i den här bloggens historia, en och en halv vecka. Dels var jag i Berlin nästan en vecka och gjorde något jag aldrig gjort förut, lämnade datorn hemma. Sen när jag kom hem så fick jag förkylningen från hell, så jag har bara sovit dygnet runt.

Så många delar av mitt liv har förändrats de senaste månaderna och sånt är jobbigt. Det tar sjukt mycket energi. Men efter att jag har hunnit få fotfäste och landat i det mesta, så känns det också välbehövligt och skönt.

Jag ska ge mig den här sommaren att sola, läsa böcker, åka till landställen och dricka cava. Sen är jag sugen på att komma igång med allt nytt till hösten. En förändring som sker är att den här bloggen inte kommer att finnas kvar, inte som den ser ut nu och inte här hos Bon.

Den kommer inte lägga sig ner och självdö riktigt ännu, den kommer att uppdateras mer. Men för att ha koll, följ mig på Instagram @fridavega, Snapchat @fridavegas eller på Facebook, så vet du vad som händer framöver.

Ps. Sååå jobbigt att dra en vinnare i MiFú tävlingen, men vi valde Josefine, kika i din inkorg.

 

 

 

Tävla & vinn matprotein!

 

 

 

Det visade sig att mina, Sandras och Emmas bloggläsare var helt galna i min Bucatini all’amatriciana av MiFú, så nu har jag äran att tävla ut en inte så liten grej här. Nämligen en halvårs förbrukning av MiFú!

Kanske har du varit sugen på att trappa ner på kött men inte vetat hur du ska börja? Kanske är du bara väldigt nyfiken på hur dessa små bitar smakar? Bor du hemma med en familj av köttisar och vill tvinga in köttfritt på familjens meny, hur ska de kunna neka dig när du vunnit hem maten for free?

Man ska verkligen inte hymla med att gratis mat i alla dess former är väldigt trevligt. Om du dessutom inte längre bor hemma så har du säkert insett en väldigt tråkig sidoeffekt av din nyfunna frihet, nämligen att det inte längre är någon annan som betalar för maten i kylskåpet.

Så hur gör vi detta? Jo! Klicka dig in i kommentarsfältet och berätta varför du skulle vilja testa MiFú! Glöm inte att fylla i din mail! Obs skriv mailen även direkt i kommentarsfältet! Jag drar en vinnare nästa tisdag 4/7 kl.12.

Ps. Tycker att en av de härligaste grejerna med det här samarbetet var att få se alla bisarra ansiktsuttryck jag har när jag pratar.

<3