Frida Vega Salomonsson

Kläder

Shirt Hope, Pants & Other Stories, Shoes Nike.

Min garderob står i hallen och var inplastad i tre månader under badrumsrenoveringen, så de kläder jag velat använda under tiden har jag haft i sovrummet. Det betyder att de plagg som nu låg kvar i garderoben efteråt, låg där utan att jag saknat de sen innan jul.

Vilket innebär att de inte är värda att ha kvar och ta upp plats. Så har rensat ur allt, gett bort och sparat till två loppisar. Kommer vara med på en loppis vid Skofabriken den 30e och Vintagebloppisen den 31a.

→ Köp inte onödiga plagg från första början.
Det är så lätt hänt att köpa något är på rea, som nääästan ut som det där plagget du egentligen ville ha eller som var slut i din storlek så du tog en storlek större. The list goes on. Kläder du inte borde köpa men som ändå tar sig in i garderoben och bli liggande. Hittar du ett plagg? Ta en bild och gå hem. Om du fortfarande vill ha det dagen efter, gå och köp och älska det lilla tygstycket tills det faller samman.

→ Laga.
Ibland går ett favoritplagg eller skor sönder och du har inte hjärta att slänga och tänker att du ska fixa det någon gång. Och månaderna går. Lämna in till skräddare, skomakare eller plocka fram nål och tråd. Det går oftast snabbare än du tror. Att klacka om ett par skor eller byta ut en dragkedja är inte så dyrt.

→ Spara inte kläder som du inte använder.
Kläder som kanske har fel storlek, är trasiga eller som helt enkelt inte din smak. Ska ut. Om du är osäker, samla alla kläder du sällan använder och som ligger underst i hyllorna eller inhängda längst bak i garderoben. Lägg de i en kartong. De du sen inte hämtat upp från kartongen, förutsatt att de är för rätt säsong, på en månad. Lägg in i förråd, skänk eller sälj.

 

Carl Eldhs Ateljémuseum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byxor Rodebjer, Skjorta H&M, Skor Vagabond, Smycken Guldfynd och Myrorna.

 

När Flora hade varit på Carl Eldhs Ateljémuseum så blev jag helt till mig, jag hade ingen aning om att det museet låg där, trots att jag joggat förbi utanför grindarna en massa gånger där i Hagaparken. Tänk att jag haft en så fin plats runt hörnet utan att veta om det.

Frida och jag ville bara skrika rätt ut när vi kom in, det är nog en av de vackraste platser jag varit på i hela mitt liv. Ljuset, skulpturerna, arkitekturen. Det är helt enkelt konstnären Carl Eldhs ateljé som nu blivit museum och en kan se på golvet att det en gång i tiden slabbats med mycket lera och gipsdamm som grott sig in i allt trä.

Glöm inte att följa mig på Bloglovin för att inte missa några inlägg!

 

Me and Frida went to Carl Eldhs Ateljémuseum yesterday, I can believe that this place exists like a minute from my apartment. I’ve been jogging by the gates so many times without paying attention to whats inside.

In some way nice to know that even if Stockholm is a relatively small city, there is still hidden diamonds to find and explore. The light, art and architecture was absolutely stunning.

NY BLOGG <3 NUDAPAPER.COM

Hej hallå? Någon där? *eko mellan tomma väggar*

Ytterligare ett år senare, nu är nudapaper.com släppt ordentligt och det betyder att min nya blogg också är uppe. Fem miljoner år senare.

Mitt liv skiljer sig så mycket från när vi hördes sist, men på vissa sätt är det mesta sig likt. Hoppas ni hälsar på hos min nya blogg då och då. Har grundat bloggen med några catch up inlägg och kommer uppdatera den löpande framåt.

Kommentera gärna inlägg i nya bloggen med vad du vill att jag postar om framöver <3

Du hittar den på nudapaper.com  ->  Family  ->  Frida Vega

 

På mobilen ser nudapaper.com ut såhär,

 

Och på webben ser siten ut såhär,

 

 

Detta sätter en slutgiltig punkt för den här bloggen. Tusen tack till Bon och alla ni gulliga som hängt här <3

Ännu en liten uppdatering

 

 

Vi hördes senast i slutet av november 2017, det här är den längsta bloggpausen jag haft sen jag började blogga på blogg.se som trettonåring. När Bon bestämde sig för att lägga ner sina bloggar så hade vi redan påbörjat bygget av Nudas site, då kändes det självklart för mig att inte gå vidare till någon annan plattform, utan istället ta en kort paus och sedan börja blogga på Nudas site. En site vi trodde vi skulle kunna lansera vid årsskiftet. Lol.

Det har varit betydligt mer jobb att designa, planera och koda en site än vad vi trodde. Men nu i maj 2018 står vi med en klar hemsida som laddats upp på servern och som vi ska börja fylla med innehåll i veckan. Det känns så jävla roligt men samtidigt sjukt läskigt. Vi har jobbat med siten så mycket och man har såklart en förhoppning om att andra ska tycka om den. Åtminstone hälften så mycket som en själv :)))

Nudas site kommer agera som en förlängning av det printade magasinet, med fokus på foto, design, mode och konst. Vad gäller nästa print så har vi nästa tidning snart redo, den kommer skickas till tryck om bara några veckor. Och sen har vi ju vårt space på Roslagsgatan som dels funkar som kontor, som vi kommer göra mer grejer i.

Det var ju nästan ett år sedan jag bloggade ordentligt, men jag hoppas att ni är några kvar som följer via Bloglovin eller så. Som fortsätter prenumerera för att snart se vart jag kommer att hänga framöver. Det är fortfarande så ovant att inte blogga, är så jävla van att overshare om mitt liv haha. Både här och tidigare med podden.

Det är så mycket som hänt som jag vill visa och berätta om. Om att jag är singel igen, att jag renoverat lägenheten, samt gjort om kontoret, bytt fotoagentur, boken vi jobbar med, att jag klippt av två decimeter av håret och att jag numera håller på mer lera sju timmar i veckan. Nästa vecka ska jag glasera en lampa som jag är jävligt nöjd med haha.

Och för att avsluta denna roman, nästa gång vi hörs är när jag flyttat och meddelar min adressändring. Här är lite bilder från vad jag haft för mig sedan sist sålänge. På bloggspråk: En bildbomb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<3  

Hej gulliga

 

Hej ni gulliga som lämnar små kommentarer då och då om att ni saknar mig i bloggen och podden, jag saknar er med! Men det är också fett skönt med pausen och att inte behöva tänka på att göra ”content” av sin vardag en liten stund. Jag mår bra och har det bra men är ganska osugen på att vara med på bild.  Jag är fett jävla kär också men jag vill bara hålla allt för mig själv atm.

Jag jobbar mest med Nuda just nu, vi gör om formen och byter logga och allt. Det är fortfarande mycket byggande och målande i vårt space men den 15e december måste allt vara klart för då har vi vernissage för vår första utställning som är den första av tre utställningar under samma tema. Det är dock vårt geni Nora Hagdahl som jobbar mest med den delen.

Sen så jobbar vi vidare på siten och är redo att börja koda i slutet av december, när den sen är klar så är det där du hittar mig. Förutom det så har jag börjat jobba med ett tredje nummer av tidningen som är redo för tryck någon gång i vår.

Fortsätt prenumerera på Bloglovin och följ mig på Instagram @fridavega, så hörs vi snart!

 

Häng på kontoret

 

 

Jag är i studion varje dag nu, mår så himla bra av att få byta miljö på morgonen och lämna lägenheten. Promenerar i tio minuter förbi Vanadislunden, låser upp, kokar kaffe, lyssnar på musik och pysslar runt. De har lagat en vattenläcka som snart ska fixas till även estetiskt, men fram tills dess är halva väggen i kontorsdelen betong. Tycker det är fint så helt okej för min del.

Lokalen är på 40kvm och har två delar som snart ska delas av med ett draperi, den delen utan där man kommer in som funkar som fotostudio och utställningsdel samt det inre rummet vid köket där vi har skrivbord och stökigare arbetsyta.

I förra veckan så hängde jag där med Nim en kväll och jobbade ihop, en annan kväll så lånade jag Nora som modell för att testa lite ljus inför en plåtning vi ska göra för Nuda nästa helg. Vi har långsamt börjat att jobba med det tredje numret och det känns så jävla roligt.

Ikväll hade jag uppstartsmöte för Nuda med Minda (Art Director) och Nora (Art Editor). Det här är ju den mysigaste delen i processen, att bara få spåna och komma på saker man vill göra och personer man vill kontakta. Att bara skissa och tänka, dvs innan all panik och stress med att sen få ihop det.

OCH!
Hallå glöm inte att komma på min och Nims loppis här på kontoret nu på lördag den 7e! Vi är på Roslagsgatan 25 mellan kl.13-17, fb-event här. Igår började jag packa ner de kläder jag ska sälja, är på riktigt orolig för hur jag ska orka släpa dit allt. Har ju inte rensat ur garderoben ordentligt på år så det är typ påsar med solglasögon, byxor, kappor och skor.

 

Länsa min + Nims garderob

Kom och köp allt vi äger! Våra garderober är fulla men plånböckerna är tomma, därför har vi plockat ur en massa kläder och annat kul.

Kappor, skor, solglasögon, väskor, tröjor, klänningar och annat härligt som böcker och kaffekoppar. Tex Filippa K, Nike, Rodebjer, Weekday, Dagmar, secondhand, Back etc.

De första som kommer och myser med oss får bubbel, mest för att vi själva behöver ett alibi för att dricka bubbel under tidig eftermiddag.

Facebook event → HÄR

Roslagsgatan 25   –   kl.13-17
T-bana, Rådmansgatan, Odenplan eller Tekniska
Finns även flera bussar som stannar nära, kolla din SL-app

Ps. Vi sitter grannar med Betonggruvan, så passa på att kika in i deras butik också!

 

Recap

Förra helgen så plåtade jag för första gången i nya studion! Haha vi maxade verkligen utrymmet, men skönt för nu vet jag att man kan trycka in lite ljus om man pusslar. Vi filmade och fotade lite smink på sju modeller, hämtade ut mina rullar igår och tycker att det blev fint.

 

Nim och jag hängde på NK Galan och spanade på the rich and famous. Vi tänkte förresten eventuellt ha en loppis på mitt kontor snart, lovar du att komma isf? Behöver rensa ur garderoben, dels för att den är full och dels för att jag behöver matpengar :))

 

Haha så gulliga, att hålla om varandra är en underskattad pose. För några dagar sedan så drack jag vin med Nim och Helin på Nims kontor. Nim har hyrt ett gulligt kontor på söder med kakelugn, där ska hon sitta och ta över världen. Nim har precis blivit signad som new talent regissör på B-Reel, I’m a very proud mama.

 

 

Dinner with OMEGA

 

 

 

 

 

I onsdags bjöd OMEGA in till middag hos Bukowskis för att fira 60-års jubiléet av deras Speedmaster klocka. Jag gick dit med Nim, Cajsa och en näve highlighter i facet. Efter en vecka med feber till 90% spenderad i sängen, så var det skönt att tvätta håret och träffa människor.

Det var black tie dresscode, som vi antagligen bröt mot för jag vet för det första inte riktigt vad det innebär och för det andra så äger jag inget dreassy n’ fancy. Nu kan jag ca allt om hur Speedmaster hängt med ut i rymden runt armen på astronauter.

→ OMEGA dinner with Nim and Cajsa a few days ago.

 

Renovering av studion

 

 

 

 

Innan jag kan flytta in ordentligt i nya studion så behövs det fixas endel. Ta bort gamla pluggar i väggen, spackla och måla. Måla om trappan, stänga till en dörr och välja belysning. Är så himla blessed med att ha en hantverkare till pappa, som kan allt om allt.

Så otroligt lyxigt just nu med studion, att kunna få hjälp och råd med hur jag själv kan lösa det jag vill få gjort. Men framförallt så är jag tacksam för att jag sen jag var kid fått lära mig om virke, verktyg och maskiner.

Skönt att känna sig trygg med att kunna lite basics och ha fått med sig självförtroende i det hemifrån. Det är ju inte så jävla svårt att såga, slipa eller dra i en skruv. Men om man aldrig gjort det så känns det lätt svårare än vad det är och förstår då att man drar sig för att ta tag i saker själv.

När allt i rummet är klart så är det dags att inreda ordentligt, har så mycket beslutsångest! Man vill ju skapa en nice miljö, men samtidigt är det bra att hålla det avskalat. Blir jobbigt med för mycket möbler, då det måste finnas plats att använda ytan ordentligt.

Innan nuvarande hyresgästen så låg det en porrbiograf i de här lokalerna, där man kunde hyra eller se porrfilm, med runkbås och hela paketet. Tycker att det bidrar till bra feng shui här inne, så mycket historia i väggarna :))