Frida Vega Salomonsson

cam

ffdf

 

fff

Såhär hittar en mig ofta om dagarna, jobbandes med datorn på magen, i horisontellt läge i sängen. Ibland jobbar jag bättre när jag är lite mer uppstyrd och sätter mig på café, hos Acne eller på Andreas kontor. Men när jag verkligen måste kötta klart något på datorn så blir det gjort snabbast när jag ligger i sängen.

Just nu är jag i Norrköping och har “lilla jul” med mammas sida av familjen då jag och mina syskon är med pappa i Åre sen på julafton. Så nu ska jag återgå till risgrynsgröt och glögg.

Det har varit lite tyst här i några dagar pågrund av lite saker, men det tar vi i podden nästa vecka istället. Något mer du tycker vi borde snacka om när vi spelar in på måndag?

→ This is where you usually find me, in bed with my computer on my stomach. Sometimes I work from cafés, Acne HQ or Andreas office. But when I need to get something serious done, I prefer my bed.

PODD#33 KNIGHT OF SPERM

123a4818-copy

 

123a4836cc

 

123a4812-copy

Igår åt jag frukost och jobbade en stund med Flora på nyöppnade Pom & Flora i Vasastan. Men nu är det podd! I dagens avsnitt av Flora & Frida avhandlas spiraler, Flora har satt in en och själv kan jag inte komma på något i hela världen jag är mindre sugen på.

Det pratas om passion, vad exakt är det? Jag ger tre tydliga steg för att testa om din hobby verkligen är en passion. Utöver det så livskrisar jag på en professionell nivå och funderar lite på komplimanger som socialt klister och emotionellt omhändertagande.

 


LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

 

Nu är det sista chansen att rösta på oss i Svenska Podcastpriset! Sista dagen att rösta är på söndag. Kom ihåg att en kan rösta en gång om dagen, så om du orkar mer än en gång så älskar vi dig ännu lite mer. Rösta här! <3

Ps. Värna om dina medsystrar och skriv under den här namninsamlingen mot kraftiga nedskärningar och begränsningar av Mikamottagningens verksamhet. Mikamottagningen ger stöd åt individer som antingen får ersättning för sex eller som skadar sig med sex. Läs även Kajsa Ekis Ekmans text om detta här.

 

TIDIGARE AVSNITT
#32 – SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR
#31 – ORGASMSKOLA
#30 – FLORAS KRIMINELLA FÖRFLUTNA
#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?
#27 – SUPERLIKES & SUPERMODELLER

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#25 – JUSTIN BIEBER & GAGBALLS

#24 – RAGGNINGSTIPS & ORGASMDÖD
#23 – KÄRLEKSMODIG PORMASKBOLL
#22 – GÖMMA NYA KILLEN I DUSCHEN

→ New podcast episode out now. Please vote for us in Swedens podcast awards here <3

 

 

7 materialistiska begär

Det är jul snart och av min familj önskar jag mig mest presentkort på Ica och film till mina analoga kameror. Men, om min önskelista hade no limits, så skulle den se ut såhär.

hhhoil

Wire cube av Verner Panton
Älskar de här kuberna så himla mycket. Allra finast är det med stora moduler såhär, men de är rätt dyra styck, så dream on. Men de är även fina med två på höjden eller bredvid varandra.

 

acne

Rope Messenger/Jungle från Acne
Har kommit på mig själv med att då och då gå in och kolla på Acnes Rope Messenger eller Rope Jungle och längtande dra fingertopparna över skärmen. Fina i svart och gult.

 

ANDREAS MURKUDIS

Semester
Jag vill så jävla gärna åka bort en vecka, har velat ha sol och bad sen i somras. Men ingen har tid eller råd att haka och jag vill inte åka själv haha. Gärna det här hotellet med pool utanför dörren.

 

nike

Nike Air Max Tn
Googlat på varianter av dessa i timtal, men inte riktigt hittat något bra ställe att köpa ifrån som känns trust worthy och som shippar till Sverige. Så jävla fina med flames <3 Men la en beställning på ett par Air Max 95 idag istället, så hoppas de sitter bra.

 

hem_0242_2526ef56-22ec-4ed6-a30f-b0aeff68b283_2048x2048

Last Stool Splatter av Max Lamb
Gillar ju allt Mr Lamb rör vid och den här pallen är ändå överkomlig, så fin.

 

 

ll

Satiated Snake från All Blues
Reppar ju mina Hungry Snake Carved errr’day, så hade inte tackat nej till ett par polished att varva med, eller kombinera och ha alla par samtidigt.

 

115633-676be49829564f8ab25e9a88d11a5d10

Bord från Dusty Deco
Gillar möbler med mycket spexig form. Så fint bord. Dusty Deco har så himla mycket fint om en har tjock plånbok.

 

 

PS. Vi blir så glada om du vill lägga en röst på oss i Svenska Podcastpriset i kategorin Konst & Livsstil här <3

→ My imaginary wish list for christmas!

 

Update: Nuda

123a4392-copy-copy

 

untitled-1-copy

 

 

123a4416-copddy
Long sleve Ganni / Sneakers Nike / Coat+Pants Weekday / Earrings All Blues

Jag har haft ett gäng psykiskt jobbiga månader då jag känt väldigt lite inspiration eller motivation till det mesta. Har bara gjort det jag måste och inte så mycket mer. Jag har behövt släppa efter lite, titta på tv-serier och vara stora skeden. Göra tacos och äta plockgodis.

Men det tar på en att känna att en inte skapat något riktigt bra på ett tag. Framförallt när en som jag delvis värderar sig själv främst efter prestationer. Men främst eftersom att jobba med bild är något som ger mig så otroligt mycket, jag kan verkligen komma in i ett rus när jag har flow. Och då känns livet lite fattigt utan det.

Börjar känna mig lite mindre lost i vart jag är påväg, ibland är det lätt att tappa riktning. Så nu har jag långsamt börjat hitta peppen igen. Jag känner mig sugen på min nya analoga mellanformatskamera, på att börja filma lite och så kommande Nuda såklart.

Vi har precis påbörjat Nuda #2 som släpps någon gång i vår. En intervju gjordes i London igår och en fotoserie plåtas i New York nu på söndag. Har bett om behind the scenes från den sist nämnda så hoppas att kunna ge lite sneak peaks!

Nuda #1 har varit borta från webbshoppen några veckor då vi behövt pausa och räkna ihop lagret. Nu är butiken öppnad igen med de sista åtta exen av första numret! Så skynda och köp i julklapp till dig själv eller en vän HÄR!

När de är slut på webben så finns fortfarande ett gäng hos dessa återförsäljare!

STHLM
Eytys – Norrlandsgatan 22
Papercut – Krukmakargatan 24
Bonniers Konsthall – Torsgatan 19
Aplace – Norrlandsgatan 11 + Götgatan 36
Konst-ig – Slutsåld

MALMÖ
Aplace – Davidshallsgatan 14

GBG
Göteborgs Konstmuseum – Götaplatsen

CPH
Wood Wood  – Grønnegade 1

BERLIN
Wood Wood – Rochstrasse 4

AARHUS
Wood Wood – Guldsmedgade 22B

Vill du contribute eller collaborate? Vi kikar gärna på material och ideér kan passa oss. Främst fotografer, stylister eller om du som skribent och har en idé om en intervju du vill göra.  frida@fridavega.com

 

 

→ We just started working on the second issue of Nuda! And there is only 8 magazines left in our webbshop. We ship world wide. We also have a bunch of stockists, se the list above. Want to contribute or collaborate? frida@fridavega.com

 

Poddinspelning

123a2650-2-copy-copywww

 

123a2700-copy

 

123a2666-2sss-copy
Puffy coat Monki / Jeans Dr Denim / Sweater Weekday / Sneakers Nike

Imorse mötte jag upp Flora för att podda hos Radioplay och mysa med vår producent Lovisa Ohlsson. Vi pratade lite om passioner, spiraler och komplimanger som systerligt klister. Vi lyfte även en lyssnarfundering vi fått. Så om du har tips på ämnen eller har frågor så skriv!

Sen släpade jag runt på kläder som jag lämnat igen från plåtningen i helgen och nu ska jag dricka kaffe med pappa. Orimligt pepp på Westworld ikväll? Herregud.

Här kommer halvspoilers!

.

.

.

Tror ni att Will är MiB? Om du tittar, missa ej att allt utspelar sig under olika tidslinjer. Med Logan och Will i dåtid och Maeve i nutid. Och btw, jag och Nim förutspådde Bernard som ai redan efter tredje avsnittet. Not so humble brag.

Tidslinjerna är inte en spoiler, utan bara bra att en får reda på det så snabbt som möjligt. Tidslinjerna etableras aldrig för tittaren utan tvärtom så klipps serien för att det knappt ska märkas. Men om en håller koll på detaljer, som när Will först kommer till Westworld, så är det den gamla Westworld loggan i Entrén. Här är en video som förklarar.

 

 

→ Met up with Flora for some monday morning podcast recording.

 

FvF #2

freunde-von-freunden-asif-khan-8688-1600x1067

 

freunde-von-freunden-christian-jankowski-5600-1600x1068

 

freunde-von-freunden-christian-jankowski-5214-1600x1068

 

freunde-von-freunden-christian-jankowski-5410-1600x1068

 

freunde-von-freunden-christian-jankowski-5503-1600x1068

 

freunde-von-freunden-james-higginson-119-1600x1066

 

freunde-von-freunden-ricarda-messner-2388

 

freunde-von-freunden-lucas-hardonk-23-1600x1067

 

freunde-von-freunde-carla-fernandez-pedro-reyes-8184-1600x1066

 

freunde-von-freunde-carla-fernandez-pedro-reyes-7719-1600x1066

 

freunde-von-freunden-jin-yob-kim-7848-1600x1067

 

freunde-von-freunden-jin-yob-kim-7917

 

freunde-von-freunden-lucas-hardonk-10-1600x1067

 

freunde-von-freunden-asif-khan-8600-1600x1067

Jag älskar bilder på inspirerande hem och workspaces. Här är ett gäng bilder från Freunde von Freunden. Du som lyssnat på senaste podden med Andreas vet hur det är hemma hos oss. Konstant bombnedslag, så himla trött på det. Andreas är och filmar med Volvo i gbg hela nästa vecka, så ska jag försöka att få ordning här hemma. Den största punkten i det handlar om kläder, jag måste göra en mega utrensning av allt.

Du hittar fler inspirationsinlägg här

Ps. Jag letar fortfarande ateljé i Stockholm. Det jag vill ha är ett rum med mycket dagsljus. Jag är mysig att hänga med! frida@fridavega.com

 

→ Homes and workspaces from Freunde von Freunden that I like.

 

 

Alserkal Avenue

123a2443-c

 

123a2450-c

 

123a2444-copy

 

123a25d28

 

123a2485-copy

 

123a247d6

 

123a2515d

 

123a2494d

 

123a2527d

 

123a2507-copy

 

123a2440c

 

123a2529-copy

 

123a2517-copy

 

123a2435-copy

 

123a2481-copy

 

123a2466-copy

 

123a2536-copy

 

123a2534-copy

Nu dyker vi tillbaka in i Dubai där jag var för någon vecka sedan, tillsammans med tex Lizzy! Min höjdpunkt på resan var att få besöka Alserkal Avenue. Har inte känt mig såhär inspirerad sen jag var i Tokyo. Ett nybyggt konstområde med restauranger, caféer och massa konst. Om du vill veta mer om området och dess gallerier så kan du kolla här.

Plockade på mig en bunt med nyfunna favoritmagazinet Selections “Arts, style, and culture from the Arab world and beyond”. Så sjukt fin tidning med mycket lokala konstnärer som distribueras i Libanon, Qatar, Saudi och UAE.

Så mycket inspiration för Nuda. Vi har haft ett väldigt skandinaviskt fokus i första numret, främst för att de vi känner bor här. Men vill få till större geografisk spridning och vill gärna få in contributors och konstnärer från länder som sällan syns i konstsammanhang i Stockholm.

→ Photos from when I visited Alserkal Avenue in Dubai, a newly opened art district with galleries, cafés and restaurants. Such a cool venue. 

 

lacquer & leather

fullsizerender-copdddddy

 

img_734sss3

 

 

img_7348-copy
Shoes + Sweater Zara / Pants + Coat Weekday

 

Igår var jag och FloraTictail’s mysiga lilla julklappsutdelning på Nobis Hotell. Så mysig grej, innan fick jag välja en julklapp till Flora, och Flora fick välja en julklapp till mig. Från någon av de butiker som är anslutna till Tictail.

Jag drog på mig mina nya skor och tröja från Zara och lite andra plagg jag var sugen på. Det var inte förrän jag kom till bussen och blickade nedåt som jag insåg att jag omedvetet kombinerat röd lack, svart skinn och nätstrumpbyxor. Kanske en av de porrigaste kombinationerna i klädväg. Så himla nice ändå haha.

 

→ What I wore yesterday at Tictail’s little christmas gathering at Nobis Hotel with Flora.

 

PODD#32 SÅ SNYGG ATT HAN SNUBBLAR

img_6801-copy-copy

 

Det är torsdag! Det är podd! Vi pratar om vad vi gillar med att svettas och låta musklerna arbeta ibland. När kroppen inte bara är ett estetiskt skal en släpar runt på, utan påminns om allt coolt kroppen kan göra. Vi pratar även om när partners slutar anstränga sig, tjejers emotionella arbete och när killars basala kroppsfunktioner upphör.

 


LYSSNA HÄR
(alternativt i Radioplay-appen eller där poddar finns)

I dagens avsnitt är min kille Andreas med på slutet och berättar vad sysslar med, sin version av hur vi träffades och han outar mina sämsta sidor. Om du är totalt ointresserad av vad han tycker och tänker så slipper du! Då kan du sluta lyssna vid 21.30 istället när han kommer in.

Så jävla roligt på slutet när Flora frågar om Andreas livsmotto och hon vet inte hur hon ska reagera när hon tror att han är en troende kristen. Det är han egentligen inte, han har bara en norrbottnisk krass syn på saker. Typ, “Var inte för glad när något bra händer, för då händer snart något dåligt”.

 

florafridapoddd

 

SNÄLLA! Om du brukar lyssna på podden ibland, så vore det så gulligt om du vill stötta oss i finalen av Svenska Podcastpriset i kategorin Konst & Livsstil <3 Rösta här!

 

Ps. Ge oss gärna betyg och recensioner i Podcaster appen. Gå in på Podcaster, mer om vilken app det är finns info om nedan. Klicka på sök nere i kanten och sök på “flora frida”. Klicka på vår podd och sen på Recensioner <3

 

TIDIGARE AVSNITT
#31 – ORGASMSKOLA
#30 – FLORAS KRIMINELLA FÖRFLUTNA
#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA
#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?
#27 – SUPERLIKES & SUPERMODELLER

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#25 – JUSTIN BIEBER & GAGBALLS

#24 – RAGGNINGSTIPS & ORGASMDÖD
#23 – KÄRLEKSMODIG PORMASKBOLL
#22 – GÖMMA NYA KILLEN I DUSCHEN

→ New podcast episode out now.

 

 

V.48

img_7177-1-copy

 

img_7178-1-copy

 

img_7184-copy

Några iPhone snaps från i förra veckan då jag plåtade det reklamigaste jag någonsin gjort. Men det var kul och lyxigt med ett stort team så allt går smidigt. Jag är så självlärd och har diy-attityd, är så van att bara pilla ihop alla delar själv.

Så det är väldigt ovant att lägga över prepp på en producent och ha stylister, set design och ljus-ass på plats. Samt kund och byrå. Då blir min roll nästan mer projektledare än fotograf. Och att medla mellan olika viljor och kreatörer på plats.

Mina veckor är så himla olika och saker möbleras alltid om, men ungefär såhär tror jag att min vecka 48 ser ut. Haha inser nu att det ju är årets Bob Hund vecka.

 

Tis
Idag är jag på Acne HQ halva dagen och ska ta porträtt på ett gäng personer där. På kvällen ska jag till naprapat och känna igenom min svanskota som har varit fucked i två månader. Det är något som inte ligger som det ska, vilket gör att jag just nu sätter mig ner på en stol som en 94årig gubbe.

Ons
Jag ska låtas för SvDs magasin Perfect guide till ett kommande nummer. Förhoppningsvis hunnit på feedback från plåtningen du ser här ovan och kan börja tuscha på eftermiddagen.

Tors
Plocka kläder hos lite olika pr-byråer och designers inför plåtning i helgen. Samt preppa med att köpa film till kameran och färgad plastfilm till lampor. På kvällen ska jag med Flora till ett event på Nobis med Tictail.

Fre
Tuscha klart reklamjobbet. Förhoppningsvis hunnit få kontaktkarta från scannade rullar från plåtningen på tisdagen och kan leverera ett urval till Acne.

Helg
Plåta en editorial för Recens ihop med ett gäng tjejer jag gillar.

 

→ Snap shots from a shoot last week. And what my week looks like, with shoots, prep and retouching.