Frida Vega Salomonsson

Podd: Daddy issues

Denna vecka så korsbefruktas Flora & Frida med Nisse Edwall och Manne Forssberg från Pappapodden! Jag tycker att det är så himla mysigt att få podda med andra poddar, det är kul att hamna utanför sin egen bubbla. Alla har så olika upplägg, tempo och ton.

Detta innebär hursom att första halvan av podden finns hos oss och andra halvan hittar du hos Pappapodden. En podd som då alltså inte bara är till för pappor, även om Nisse och Manne själva råkar ha ynglat av sig. Vi botaniserar bland cockblockers, identitetsskapande frisyrer och att vilja vara fuckable.LYSSNA HÄR

Nu har vi haft endel gästande, men nästa vecka är vi tillbaka bara Flora och jag! Ser fram emot att komma hem från Västervik nu på söndag och spela in dubbelavsnitt med Flora på måndag.

→ New podcast episode of Flora & Frida out now!

 

Västervik

 

 

 

Det är tradition att fira midsommar på Ekvik utanför Västervik, nu i helgen fyller morfar dessutom 80år så det var givet att jag skulle hit. Jag följde med mamma ner redan i måndags för att hinna få ett gäng lugna dagar innan kaoset väller in med släkt, syskon och kusiner.

Har försökt få någon typ av början på bränna, rensat rabatter, huggit ved, köpt ägg av grannarna och plockat smultron. Vi har en brygga nere i en vik utan grannar, bästa stället att sola och bada naken. Ekvik är ett 150år gammalt hus, omgivet av stora ekar i ett sinnessjukt vackert naturreservat. Finns inget annan plats på jorden som jag mår så bra av.

Jag la upp en liten efterlysning på Snapchat för någon vecka sedan om att hitta någon som var pepp på att fota medan jag var här. Har släpat hit halva min kamerasamling och imorgon kommer en tjej och hänger och fotar med mig i några timmar. Det var så länge sedan jag fotade utan någon direkt plan, det känns så himla kul.

Ps. Om du undrar vad jag läser så är det Elon Musk, Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid. Rymdraketer + elbilar = coolt. Är snart klar med den, har du fler lästips åt mig? Orkar sällan skönlitterärt, vill lära mig om något konkret.

→ I’m spending the week at my family’s summerhouse in Västervik.

 

iPhone snapshots #11

I torsdags kväll så hängde jag på Trädgården med Nim! Vi hade sinnessjukt nog vunnit 2000:- på en Trisslott, så under dagen hängde vi på stan för att spendera pengarna hehe. Sry not sry. Jag hittade en perfekt tvättad Calvin Klein T-shirt på Humana, nya silverhalsband och köpte den här jackan från Hope på rea. Får ordna en bättre bild på den sen.

Så sjukt kär i de här halsbanden, sneglar på mig själv varje gång jag passerar en spegel. Du vet sådär som man gör när man precis färgat håret eller klippt en ny frisyr. Gillar när man hittar saker som kan addera på det jag alltid har på mig, oavsett kläder. För mig är dessa grejer som jag tycker om, mina örhängen, halsband, naglar och tatueringar.

 

Nim hade på sig sitt siden-set från Minna Palmqvist, så sjukt fint. Vill bara ge henne en fucking bravery medal för att våga ha på sig vitt på ett dansgolv. Skulle aldrig våga. Klär mig som om jag ska ut i krig så fort jag ska vara nära berusade personer utan kontroll över sina glas.

 

I måndags och tisdags så hängde jag ute i Skärgården med Acne, känns så himla sjukt och vuxet att få gå på en firmafest ala slipsen-på-huvudet. Typ. Jag tog verkligen inga mer bilder än på dukningen, pga var för upptagen med att komma tvåa i en limbotävling och försöka styra upp i Sanning och Konsekvens-tältet. Men allt det där och lite till kan du lyssna på i senaste Flora & Frida istället.

 

Den här bilden är egentligen fusk, postade den på Instagram för några veckor sedan. Skjorta och byxor från Rodebjer. Har haft de här byxorna från Rodebjer i flera år sedan, har de i beige också och har nog aldrig använt något plagg så mycket.

 

→ Snaps from my week. Nim and I won 2000 sek on some scratch card and spent it all in one day, on clothes and going out. And I spent monday and tuesday in the archipelago at Acne’s summer party.

 

Elle + Podd: Sanning eller Konsekvens

 

Så himla fint att Elle tipsar om Flora & Frida i sitt senaste nummer, speciellt eftersom vi släppte nytt avsnitt idag! Jag berättar om Acnes sommarfest, vi tipsar om hur vi stöttar kompisar som mår dåligt och så pratar vi liiiite om bröst.LYSSNA HÄR

Den här veckan gästar vi även podden Alla Våra Ligg och pratar om camsex, telesex och nude selfies! Och nästa vecka gästar vi Pappapodden, så himla mysigt att podda med andra poddar tycker jag.

→ New podcast episode of Flora & Frida out now!

 

Musikvideo & Podd om samtycke

 

 

 

I måndags begav sig Sofia, Caroline och jag mot Nims musikvideoinspelning med Dolores Haze för att vara lite statister. Nim var så bossig i sin regissörsroll och gick runt i svart polotröja, svarta byxor och sharp glasögon. Hon styrde så många personer i produktionen, med ljus, make, fotografer, statister, producent etc. I’m a proud mama.

Podd! Jag och Flora har bjudit in Amanda och Anna ifrån podden Alla Våra Ligg, vi är ju dessutom kollegor då båda poddarna ligger hos Radioplay. Det var så himla mysigt att snacka alla fyra, det kändes som en väldigt naturligt laguppställning.LYSSNA HÄR

I den här podden så pratar vi lite kring ett ganska svårt ämne, nämligen samtycke, gråzoner och sexuella ofredanden. Sex ska ju alltid bara kännas nice för alla inblandade, men ibland blir det inte riktigt så. Vi pratar lite kring egna upplevelser av osoft sex och tips är att kontakta Föreningen Storasyster om du varit med om våldtäkt eller sexuellt övergrepp.

→ New podcast episode of Flora & Frida out now!

 

Med Netflix i London

 

 

 

I fredags så var jag i London för att fotas till en kampanj för Netflix Nordic och nya säsongen av Orange Is The New Black! Kändes så himla fett eftersom jag alltid älskat OITNB och alla karaktärer. Framförallt Poussey, Taystee, Red, Daya och Sophia <3

Så himla fint team med bara tjejer i produktionen och dessutom så kul att få träffa Linn en stund. Kände mig hundra procent glam när jag fick massa smink duttat av ett proffs. Bilderna finns hos Elle eller på Netflix Nordic Instagram.

→ I was in London last friday, shooting a little campaign with Netflix Nordic for the new season of Orange Is The New Black.

 

Måndag

 

 

Jag äter havregrynsgröt med lingonsylt nästan varje morgon, inte för att det alltid är det godaste haha, men det känns rejält och man håller sig mätt ett tag. Men det blir lite roligare när man adderar kaffe, ägg och grape.

Kan förresten snart starta café med alla koppar och mjölkkannor jag samlar på mig för några tior på Myrorna. Nu ska jag skynda mig att kladda på smink och sen åka till inspelningen där Nim regisserar Dolores Haze nästa musikvideo.

→ Monday brekkie. Oatmeal, coffe, eggs and grapefruit with loads of sugar.

Podd: Så jävla skamligt

 

Fredag! Podd! Jag och Flora pratar om lycka, finner man lugnet utanför Stockholm? Hur blir det när ens ångest eller depp rinner över och påverkar ens närmsta? Vi delar även med oss av skamfyllda minnen…LYSSNA HÄR

OBS pga tekniska issues så kommer vissa att tappa sin prenumeration på Flora & Frida i sin podd-app. Om det händer, sök bara på ”flora frida” och börja prenumerera igen <3

→ New podcast episode of Flora & Frida out now!

 

Parmiddagen med stort P

 

 

 

 

 

 

 

I olika omgångar så har jag och Andreas, Sofia och Caroline samt Nim och Jacob, försökt boka parmiddagar med varandra kors och tvärs. Så till slut bestämde vi oss för att gå ihop och göra en enda, parmiddagarnas parmiddag med stort P.

Under sju timmar så blåste vi ballonger, drack cava, åt massa mat och spelade spel. Vi testade bland annat Speak Out, där man ska försöka säga meningar med en stor skena i munnen. Rekommenderar detta spel av hela mitt hjärta.

→ Nim and Jacob invited me, Andreas, Sofia and Caroline over for dinner last saturday.

 

V.22

 

 

 

Köpte blommor på Ica för några tior och delade upp de mellan två omaka vaser från Myrorna. Gillar att de känns lite för långa, skeva och awkward. Jag gör fortfarande inte så himla mycket, spelar discgolf, tittar på femtioelva tv-serier och är med personer jag tycker om.

Men, har fotat fyra rullar film den här veckan! Jag börjar långsamt få tillbaka lusten igen. Jag tänker mycket just nu, på vad jag behöver för att vara lycklig och hur jag vill leva mitt liv. Jag försöker komma fram till hur jag ska lägga upp min vardag för att må så bra som möjligt.

Har dessutom missat att pusha podden som släpptes i fredags! Flora berättar om en ny go grej att göra i sängen och jag får kontakt med en man, vi kan kalla honom Rocky, som vill ”underhålla” mig. Och den här ökade smink- och hudvårdstrenden, vad gör den med oss?

Lyssna direkt här eller i din podd-app, vi finns på sociala medier under #florafrida <3

→ New podcast episode of Flora & Frida out now!