Frida Vega Salomonsson

Middag hos mig

I samarbete med Valio

 

 

 

 

Jag, Sandra Beijer och Emma Sundh har bjudit över varandra på MiFú-middag, tänk nästan lite halv åtta hos mig vibez. Och den här veckan är det min tur att briljera med en Bucatini all’amatriciana.

Valio har tagit fram ett stekbart mjölkprotein, MiFú! Som kan användas istället för kött, fågel eller fisk. Ett kul alternativ som man kan använda till en massa olika rätter, fri från laktos, soja, gluten och ägg. Den får fin stekyta och tuggmotstånd, utan att smälta i pannan.

Nästa vecka är det dags för Emma! Ni läsare får också vara med och rösta för att kora en vinnare, genom att kommentera blogginläggen med 1-10.

Sandra Beijer, Emma Sundh and I have invited each other over for MiFú dinner! 

PODD: Lukta Högstadie

Christina & jag för 2,5år sedan

Den här veckan låg Flora och hånglade med Isak i ngn pittoresk by i Portugal utan wifi. Så jag ringde in en ytterst kompetent vikarie i sista minuten, Christina! Kvinnan bakom ca alla Tinder-historier jag någonsin berättat i podden.

Om att ha varit evig singel, att inse att man kan behöva jobba för kärlek, vår gymnasietid och jag berättar om hur jag sparat de dofter som påminner mig om mina förälskelser.LYSSNA HÄR

 

Du hittar oss även i Radioplay-appen / Podcaster-appen och andra ställen där poddar finns!

Vi har glömmer hela tiden att följa upp med ljudsnuttarna! Men fortsätt gärna skicka in om du har tankar eller funderingar eller frågor, [email protected]

Tidigare avsnitt,
#48 – Keepin’ it Casual 
#49 – Det där är en tjejboll
#44 – Pray For Sweden
#41 – Emotionell Runk
#40 – Otrohet = Största sveket?
#39 – Kan en kvinna få leva? (Med Kakan Hermansson)

#38 – Identitetsjakt + BJ:s 
#32 – Så snygg att han snubblar→ New podcast episode out now. 

 

Nuda 2 från tryckeriet

 

 

Haha så jävla sjukt att det blev en himla tidning av alla mappar på datorn med olika filer. Hela 151 sidor dessutom. Ska få upp den i vår webbshop snart och från och med söndag så finns den att köpa hos Papercut på Krukmakargatan 24.

Vi har release nästa vecka den 26e april, kl.19-21 hos Young Art på Karlavägen 5. Då kan man ta sig ngt att dricka, se några videoverk och performance, samt bläddra i eller köpa tidningen. Du hittar eventet här!

Alla som är över arton och snälla får komma! Fick ett mail om det verkligen är så att vem som helst får komma. Och JA! Prick alla som tycker att det verkar spännande är så himla välkomna.

→ Nuda 2 just arrived from the printer!

 

16/4

Vi är uppe i Luleå över påsk och tillbaka i Stockholm på tisdag. På långfredagen hyrde vi en industrilokal/filmstudio med en stor bubbelpool och bastu där vi styrde en liten fest. Utöver det så har vi målat påskägg, grillat korv ute på isen och tittat på film.

Releasen för Nuda #2 är satt till kvällen onsdagen den 26e april, så save the date. Det blir mys och low key, lite att dricka och möjligheter att bläddra i tidningen. Vi visar även några videoverk samt performances. Om du är snäll och över arton, så vore det så himla kul om du och dina vänner kom. Support your local mag osv.

→ I’m with Andreas in his hometown Luleå for easter.

 

Middag hos Sandra

I samarbete med Valio

Hej gullisar! Gud vad ”gullig” eller ”gullisar” är favoritord just nu. Men kolla vad mysigt det här är! Jag, Sandra Beijer och Emma Sundh har bjudit över varandra på MiFú-middag, tänk nästan lite halv åtta hos mig vibez.

Valio har tagit fram ett stekbart mjölkprotein, MiFú! Som kan användas istället för kött, fågel eller fisk. Ett kul alternativ som man kan använda till en massa olika rätter, fri från laktos, soja, gluten och ägg. Den får fin stekyta och tuggmotstånd, utan att smälta i pannan.

Först ut är Sandra! Jag gav hennes rätt en 8a. Ni läsare får också vara med och rösta för att kora en vinnare! Hur många poäng vill du ge Sandras Thailändska larb? Kommentera blogginlägget med 1-10.

 

Sandra Beijer, Emma Sundh and I have invited each other over for dinner! First one up to impress with her MiFú skills is Sandra. You can vote for Sandra here in the comment section, by commenting with a number between 1-10.

Nuda till tryck

Igår ringde mamma och väckte mig och frågade om jag ville äta frukost ute. Så jag, Andreas och mamma drog till Greasy Spoon vid Odenplan. Så mysigt. Sen drog vi hem till min pappa och gosade lite med deras nya valp Smilla.

Smilla är världens gulligaste! Men blir så nervös och osäker kring hundar, för jag fattar liksom inte vad de vill? No comprendo. Obs att Smilla typ är åtta veckor, så hon har inte heller någon aning om vad hon vill. Hon vill ju göra precis allt hon ser framför sig, med en sekund i attention span. Men ändå.

 

I helgen har det varit sista rycket med Nuda #2 och igår skickade vi till tryck! En sån otrolig lättnad haha gud. Det går inte ens att beskriva hur mycket jobb det har varit. Känns som att jag är klar med allt, gått i pension, bye bye och mic drop. Ska bli så himla kul (läs: nervöst) att visa allt för er.

Här ovan är lite utskrifter för tester av size på typsnitten. Sen har saker flyttats om och det har lagts till en massa färg! Herregud kan inte fatta att den kommer från tryckeriet nästa vecka. Vågar inte ens kolla mer i pdf:en pga så rädd att hitta fel.

 

Så skönt att det börjar komma in lite ljus inomhus nu, ska försöka ha som ett lite lagom projekt att pilla lite med lägenheten. Tycker så mycket om att göra fint hemma, snickra ihop saker eller loppis-fynda grejer. Har inte gett mig själv tid till sånt ”onödigt” lately, så får väl sysselsätta mig med det nu.

Haha har jag sagt att jag kollat på keramikkurser? Hejdå från min medelålderskris.

→ Breakfast with Andreas and my mom yesterday. We sent Nuda to the printers! So exciting. We are getting the magazines next week. 

 

PODD: Att gå in i Tegelväggen

 

 

Ett lite gråtigt avsnitt, men det kan väl vara fint ibland. Jag och Flora pratar om hur vi mår just nu. Hur jag kom fram till att jag är utbränd, hur jobbigt det var att prata med närstående och vad som händer nu.

Vi pratar även om det sjuka i att ha ångest över att ha ångest. Att ”medvetna” och ”starka” tjejer kan känna ångest inför mat och sina kroppar, men samtidigt även ha ångest för att man har ångest. För att man vet att det ”är fel”. Man vet att man borde orka vara större än så och inte påverkas.LYSSNA HÄR

 

Du hittar oss även i Radioplay-appen / Podcaster-appen och andra ställen där poddar finns!

Har du varit med om en liknande situation och vill dela med dig av någon tips eller tanke? Eller har du en fråga? Skicka en ljudfil till [email protected], märk mailet med ”lyssnarfråga”.

Tidigare avsnitt,
#48 – Keepin’ it Casual 
#49 – Det där är en tjejboll
#44 – Pray For Sweden
#41 – Emotionell Runk
#40 – Otrohet = Största sveket?
#39 – Kan en kvinna få leva? (Med Kakan Hermansson)

#38 – Identitetsjakt + BJ:s 
#32 – Så snygg att han snubblar→ New podcast episode out now. 

 

När det inte går längre

Imorse när jag vaknade så drog jag upp datorn på magen och skrev ett mail. Som jag sedan skickade till alla på min agentur Acne, där jag berättade att jag inte kan dra igång nya produktioner på ett tag. Då ringde min agent Karin upp mig och var så gullig och mammig att jag började gråta.

Jag är ungefär två centimeter från utbränd. Min hjärna orkar inte ens låtsas att den kan processa någon form av information eller intryck längre. Jag har tappat självförtroendet, min kreativitet och ingenting känns roligt.

Det går inte att bara köra på, jag måste acceptera det här nu för att kunna börja hitta tillbaka. För jag tycker inte alls om att vara den Frida som jag är just nu.

Jag har clearat min kalender framöver. Förutom att jag fortsätter podda en gång i veckan och att vi har release med Nuda om tre veckor.

Men utöver det tänker jag försöka gå skogspromenader, kanske åka till något akvarium och kolla på fiskar eller sitta på en bänk och mata ankor i Hagaparken.

Jag och Flora poddar imorgon, då kommer vi prata mer om det här. Det går även ihop lite med några av era kommentarer på förra inlägget om ämnen ni vill att vi skulle ta upp. Om framtidsångest, stress, hälsa och ”””karriär”””.

Kom ihåg att vara snäll mot dig själv och andra <3

 

Ps. Det tog mig fyrtiofem minuter att skriva de här meningarna.

 

I Kimberlys ateljé

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår hade jag på mig en tröja från Dagmar och nya solisar från Weekday och hängde med Kimberly i hennes ateljé. Vi skickar Nuda #2 till tryck på måndag nästa vecka! Formen ändras ju lite nu då vi har Kimberly som vår gäst AD för det här numret.

Imorgon poddar jag och Flora, har du något du tycker att vi borde ta upp då?

→ Spent an hour in Kimberlys atelier yesterday, going through the design changes for Nuda. We are sending it to the printers on monday next week!

 

Auktioner jag vill vinna

Jag brukar ofta glida runt på olika auktionssajter, välja ut prylar jag hade velat buda hem och sen bara kryssa ner alla fönster och gå vidare i livet. Kan fönstershoppa deluxe i timmar. Det finns så himla mycket kul grejer på auktioner, vissa saker kostar multum och vissa saker kan man fynda.

Men igår så vågade jag för första gången lägga ett bud! Jag vann en budgivning på ett par stolar som jag gillat länge. Visar så fort de hittat hem till mig från auktionshuset i Malmö. Kunde inte låta bli att samla ihop några grejer som jag gärna haft hemma.

 

 

RENÈ HERBST, STOL, ”HE25”

 

VÄSKA, LOUIS VUITTON

 

BECK & LJUNG, ASKFAT

 

LISA JOHANSSON-PAPE, BORDSLAMPA

 

VÄSKA, MIU MIU

 

BRUNO MATHSSON, VILSTOL, ”NR 36”

 

SOFFA, ”ÖRESTAD”, ERIK OLE JÖRGENSEN

 

EVERT LUNDQUIST OLJA PÅ DUK

 

MART STAM, STOLAR

 

GUCCI, VÄSKA

 

→ A few auctions that I wouldn’t mind winning.