TOMMIE X

FAVORITER JANUARI!

Nu kommer det lite olika tips på saker jag gillar, tänkte att jag skulle testa att göra lite som Oprah när hon gör sina “favorite things”! Inget av grejerna är adlinks eller vad det heter, så det är helt ärliga åsikter från djupet av mitt mörka hjärta :)

“Terrorist necklace”, en röd choker som ser ut som rinnande blod. Fick denna av Emma i “nykterhetspremie”, vi har nämligen vit månad och kör samma system som när Tone och jag utmanade varandra i nykterhet för kanske 30 år sedan. Systemet är att man ger varandra en premie varje söndag efter en avklarad vecka i absolutismens tecken. Har man fuskat får man ingen premie :) Ah iaf, vet ej var man köper denna pga present, men hittade liknande på Ali Express när jag sökte på det lite kontroversiella namnet.

“L’Oréal Magic Retouch” är en megasmart färgspray som man kan spraya på utväxten om man inte orkat färga håret på ett tag! Jag har testat den som är för svart hår, så vet inte om de andra nyanserna är något att ha, men svart är ju alltid bara svart och den funkar asbra!!! Den kladdar inte på huden eller färgar av sig på kuddar och kläder och åker ut helt utan frågor när man tvättar håret. Har önskat mig en sån här spray enda sedan den ödesdigra dagen jag bestämde mig för att färga svart. Är ljushårig egentligen, så får en tydlig utväxt efter ca 5 sek :(

“Urbanears Zinken” är de hörlurar som Jimmy-Ray och jag använt i hundra år när vi DJ:ar och nu har vi kommit på en cool grej att vi bytt de där mjuka “öronmuff-delarna” med varandra så de liksom blev helt customized med olika färgkombinationer. De är världens bästa och mest mångsidiga lurar för de har både liten och stor plugg i varsin ände av sladden, så man bara byter sida på dem om man vill DJ:a eller lyssna i mobilen.

RäR Magazine är alltså tidningen som min underbara protegé Céline Barwich gjort tillsammans med bland andra Johan Bergström (som också är hennes söta pojkvän) och i den kan man läsa om massa coola underground kreatörer och kids! Skulle säga att detta är en bra katalog över framtiden som man med fördel kan köpa på BACKdoor nu som är Ann-Sofie Backs butik på Skånegatan 61. Jag traskade in där och frågade om Céline kunde sälja den där, och ASB sa “Javisst :)”. Det är det bästa som finns tycker jag när vi people kan hjälpa varandra över generationsgränser och även bara stödja varandras små projekt.

Engångskamera! Blir man inspirerad av mästerfotografen Céline så kanske man vill testa att ta lite bilder själv, och då är mitt tips engångskamera! Finns på bl.a Kjell & Co för ca hundra spänn, och alla bilder blir snygga. Har förresten massor av bilder jag knäppte med just en sån på turnén med Rebecca & Fiona i somras som kanske kan bli ett fint inlägg här i bloggy.

“ghd Advanced Split End Therapy” är världens bästa hårgrej!!! OK jag spar inte på krutet när jag öser kärlek över mina “favorite things” men ah denna har förbättrat kvalitén på både mitt hår och mina perukers avsevärt. Väl värd sitt pris och känns ganska dryg också.

“NYX Baked Eye Shadow” i nyanserna “Moonshine” och “Blue Dream”. Det är såå roligt att NYX finns på Åhléns city och massa andra affärer nu. Dessa kostar typ 60 kr styck och finns i så många olika nyanser och har mkt pigment och är smootha att applicera. NYX har massor av roligt och billigt smink som känns både trendkänsligt och lekfullt, rekommenderar framförallt deras ögonprodukter. Har ej haft chansen att testa deras basprodukter än, men deras löspuder har ju väldigt gott rykte så det ska jag nog tjacka härnäst!

Ok det va de tips jag hade att bjuda på för denna gång, vi får se vad det blir för favoriter i februari!

 

MINA JULKLAPPAR!

Ett populärt inslag här i bloggosfären såhär efter jul är ju att visa vad man fick i julklapp! Så det tänkte jag göra nu:

Av min bästa bundsförvant, vän och mentor Josefin/Fula Edith fick jag denna speldosa!!! Blev meeegaglad :)

 

Inuti snurrar en sorgsen pierrotclown framför en spegel till en melodi jag ännu ej identifierat. Otroligt stämningsfull dock.

 

Av min älskade protegé och fina vän Céline fick jag denna box med vin, från favoritfabrikanten “Fumées Blanches”, det betyder vit rök. Också stämningsfullt. Sen fick jag inget mer i julklapp, men vad gör det? Är så väldigt glad för dessa två paket!!!

 

LUCKA 24

Vi har kommit till den sista luckan i julkalendern, och idag är ju verkligen dagen med stort D så har funderat rätt mkt på vad som ska vara i luckan idag. Alla andra luckor har varit ganska random och på måfå (visst är det härligt när jag först skriver ett ord på engelska sen fyller på med samma igen fast på svenska), men idag vill man ju posta något speciellt. Så jag valde det som är bäst här i samhället: TJEJER!

Jag tänker att det är sååååå många tjejer som gör något bra, som är coolare och större än Gud, som driver en kamp, som sjunger en sång, som dag efter dag kämpar på fastän samhället rakt ut bekämpar dem. Fatta vilken kraft att ens fortsätta. Och såååå många att det inte ens går att lista? Tjejer är så kul, tjejer är så bra! Vem träffar man på gatan och har ett naturlig meningsutbyte med? Vem lyfter och pushar Dudde när den är svag? Vem skapar intressant kultur? Vem utmanar, vrider, vänder? Vem bär och när barn, vem har snyggast frisyrer?
Jag har så många underbara i mitt liv att jag fäller en tår när jag sitter här och äter min juleavokado. Jag är tacksam över alla sammanhang detta år som jag har varit med och skapat underbara ting i, det har varit tillsammans med coola tjejer. Det bär jag med mig i hjärtat in i nästa år och ska i hjärnan fortsätta sjunga denna lovsång. Girls 4-ever! :) <3

LUCKA 23

Dagen före dopparedagen letar jag djupt i arkiven och hittar den här bilden på TONE OCH MIG!!! Det är ju egentligen två bilder, den ena är från 2008 när vi bodde i Paris och den andra är från julen 2015. Inte så mycket har förändrats, Tone är blond med ett par av Sveriges vackraste läppar då som nu och jag är svarthårig med en förkärlek till dumma mössor. Nu ska jag svara på en intervju om året som har gått och på frågan om vad som var bäst 2016 ska jag svara Tones underbara och välförtjänta succé med debutboken Tripprapporter :) Love u 4-ever <3

LUCKA 22

Bakom lucka 22 hittar vi denna SAMHALL-BARBIE som jag inte kan sluta kolla på! Underbart darriga små händer som bakar kakor, och strösslet skvätter överallt! Sen kommer hennes kompisar och eftersom de alla är helt deranged så går de runt i stora balklänningar inne på boendet. Megafin skildring av de utsatta i samhället, Barbie krossar normer!!!!

MIN HALSDUK ÄR HÄR

Som ni kanske minns från en av luckorna i min relativt skakiga bloggsatsning “Duddes Julkalender” så beställde jag en megacool halsduk från eBay som är en hyllning till Britney Spears, men ah de har råkat få med en bild på Brittany Murphy i kollaget som pryder halsduken. Idag kom den iaf på posten och såhär ser den ut LIVE:

Tyvärr var den jättestyv och är nog mer en sån man ska ha som väggprydnad, men ah nu är min plan att bära den som en avant garde detalj i nån gala outfit framöver, t.ex på Stockholmspriset, P3 Guld eller Grammis. Allt går att använda till nåt liksom, så är glad ändå :) Men ok i paketet fick man även en liten gåva, och jag blev jätteglad för jag fick en liten nyckelring  i form av en kudde:

Jag bah WOOOW en ung Lena Nyman, blev skitglad men även lite rädd, varför vet dom i eBay-affären i Kina att jag avgudar Lena? Obehagligt? Men ah sen såg jag att den föreställde popartisten Justin Bieber…

 

Dock: Huuuur lika???

 

Nu kan jag inte låta bli att tro att någon del av Lenas själ lever i Justin Bieber och att hon äntligen får svina som en man och rocka loss som hon vill utan att iaf lika många klagar som de gjorde på hennes tid. Bless her!!!!!!!!

Och på tal om “kuddnyckelringar”, imorgon snackar jag i PP3 i P3 ca tjugo över två om “väskaccessoarer”, typ den trenden när man hänger en random pälsboll i väskan, och andra såna trender, tune in and hear my theories :)

 

LUCKA 20

Idag lägger SVT Play ut två nya avsnitt av Juicebaren, och i det ena gästspelar Rebecca & Fiona, because of course! De spelar att de brukar lägga tarotkort i turnébussen, något jag aldrig sett hända i verkligheten men de skådespelar väldigt bra så tillochmed jag tror på det! Det får bli dagens lucka: GUEST ACTORS!!!

Här ser vi “Sindra” få sina kort tydda, kolla på alla avsnitt av Juicebaren här!

 

COLD AS X-MAS

Förra veckan gjorde vi en musikvideo till Rebecca & Fionas julelåt “Cold As X-mas”, det är ju jättekonstigt att jag inte postat den här hahaha

Kolla:

”Hold your sister’s hand when the rain is falling down
Hold it, and she will be strong
Sisterhood is not challenging
Sisterhood is how we break all the patriarchal structures in society
Working together makes the sun shine
I love girls forever”

Directed by Tommie X
Director of Photography: David Sahlberg
2nd Unit Camera: Joel Eskilsson
Crew: Mio Sallanto, Hannah Arnhög, Helena Campbell-Westlind, Camilo Olsson Paredes, Leo Silkeberg
Special thanks to HEY STHLM Arkadspel and Greg FitzPatrick