Sommarbio i Rålis med 90-tals tema
Bons redaktion består av en majoritet 90’s bitches och det firar vi i Rålambshovsparken 15 – 19 augusti på en filt med ömma handleder, ryggont och sega popcorn. Vi ser på filmer som Pianot, Fucking Åmål och Prinsessan Mononoke. En line-up värd att lida lite för.
Symfonisk fest på Trädgården
Efter förra årets Växthusfest, när en hel orkester framförde Max Richters moderna klassiker “Vivaldi Recomposed” framfördes, upprepas nu hyllningen till den klassiska musiken. Den 24 – 25 augusti går Gränslandet av stapeln där Trädgården intas av en hel symfoniorkester för att framföra några av musikvärldens mest mytomspunna verk. Klassisk musik av Mozart och Beethoven vävs samman med elektroniska beats från El Perro Del Mar ackompanjerad av interaktiv konst kurerad av Den Nya Akademien – Livsbistron. Under Bron ska bli ett musikaliskt underverk. Vi tackar initiativtagaren och pianisten David Huang, dirigenten Christian Karlsen och Trädgården för vad som skulle kunna bli några av sommarens mest intressanta kvällar.
Vältra dig i kulturbråk
Om 2018 inte har varit det stora kulturbråkets år så vet vi inte vad. Är man inte mätt och vill grotta ner sig ytterligare i offentligt drama kan man nu gå en stadsvandring under Stockholms kulturfestival som redogör för kulturbråk under 1700-talet. Drama lama.
Eat it Kvarteret
Den 4 – 5 augusti förvandlas klubben Kvarteret till Queerteret. Det utlovas en hedonistisk konstbonanza som utforskar techno, disco och frihet. Där det utlovas disco kommer vi att vara.
Resonans under bar himmel
Under augusti månad undersöker Moderna Museet, Arkdes och Anrikningsverket fysiska, akustiska och visuella avtryck genom att låta dem mötas på en experimentiell musik- och performancescen. Under tre helger i augusti uppförs verk live under en bar himmel i anslutning till trädgården vid museet som inleds med konstnärssamtal. Var där, eller var inrutad i föråldrade konstnärsuttryck.
Sörj med mödrar
Konstgruppen Ful har fortsatt sitt arbete med migrationspolitik och rasistiska nationsgränser och resultatet ställs nu ut hos Konsthall C: Mödrars Manifest. Det är en sorgeritual som skapats i samarbete med ensamkommande migranter och mödrar som letar efter sina försvunna barn i Centralamerika. Utställningen är ett rum där förlusterna synliggörs och där sörjande tillsammans kan hitta kraft och helande.